2013. november 20., szerda

Neszesszer, a női fegyvertár


Mindig aktuális kérdés mi legyen nálunk ahhoz, hogy mindenre fel legyünk készülve. Én megmutatom most Nektek a neszesszerem tartalmát. Nem mondom, hogy ebben minden benne van, de ennyi az, ami még kényelmesen belefér egy kis táskába és a legtöbb esetben elegendő is.


1. ARCRA


Alapozó: a Maybelline egyik középárkategóriás fajtáját használom, egyszerűen nekem ez vált be. Sokáig próbálkoztam Astor, Loreal alapozókkal, de nem az én bőrömnek találták ki. Ez a termék szépen fed, púderhatású, nem zsírosítja a bőrt, könnyű az állaga és elég keveset kell felvinni belőle a bőrünkre. Az alapozót általában kézzel viszem fel, de amikor reggel sminkelek akkor egy ecset segítségével hordom fel a bőrömre.

Púder: szerintem elengedhetetlen a smink fixálásánál. Ebből szerintem az olcsóbb tökéletes, hiszen az alapozó tetejére kerül, nem is érintkezik a bőrrel. Fontos, hogy megegyezzen a bőrünk színével! Sokszor látunk olyan lányokat, akiknek az arca teljesen más árnyalatban pompázik, mint a többi testrésze és hát valljuk be, elég komikus látványt nyújtanak...

Pirosító: szintén nem kell belőle drága, a lényeg, hogy megfelelő színű legyen. Ezenkívül jó még ha van egy árnyaló is, ami barnás, míg a pirosító a baracktól a rózsaszínen át változó lehet a tónusainkat figyelembe véve. Én évszakonként váltok más árnyalatra, a barnaságomtól függően.

Ecsetek: itt elég egy púderecset és esetleg egy pici pirosítóecset, de használhatjuk ugyanazt is. Lehetőleg természetes szőrből készültet vegyetek, sokkal szebb eredmény érhető el az ilyen ecsetekkel. Szemnél én kétfajta vastagságú szintén természetes anyagú applikátort alkalmazok, így egyszerűen tudok árnyalni.

Arckrém: fontos, hogy legyen nálunk kis kiszerelésű arckrém, ami jól jön, ha kiszárad a bőrünk, vagy ha kidörzsöl a zsebkendő. Én a Nivea egyszerű kék dobozos, kis kiszerelésű krémét hordom magamnál, ami elsősegélynek tökéletes.

2. SZEM ÉS KÖRNYÉKE


Szemöldök csipesz: mindig van nálam, elég sokszor volt szükség rá. Ha máshol töltünk pár napot, akkor a csomagolásnál tapasztalatom szerint mindig kimarad, így egyszerűbb, ha a neszesszer alapdarabja.

Ha a szemöldöknél járunk, jól jöhet szemöldökpor. Az Essence márka kétárnyalatú verzióját használom. Könnyen felvihető, természetes hatású, tartós és gyors, a szemöldökceruzával ellentétben. Korrigálni lehet vele a szemöldök egyenetlenségét, szimmetrikussá és íveltté lehet varázsolni, valamint el tudjuk tüntetni a kis hiányokat. Sose feledjétek, az arcunk fontos része a szép szemöldök! A szemöldök porból csenhetünk alkalom adtán a szemhéjunkra egy keveset, mintha szemhéjpúder lenne.

Én szemhéjtust használok legszívesebben, ebből milliót kipróbáltam és a Manhattan szemhéjtusa vált be leginkább, nem pereg le, nem kenődik el, amit el lehet várni egy tustól azt tökéletesen hozza.

Szemceruza: korrigálásra és persze a szem vonalának belső részén használható, így őt is beszavaztam a cipelendő súlyok közé.

Fekete szemhéjpúder: ami a füstös szemek alapját képezi. Igazából mindenki magának dönti el milyen szemhéjpúdert választ, nekem ez az alap darab.

Szempillaspirál: ebből is a Maybelline egyik változatát használom, dúsít, hosszabbít és vízálló.

3. SZÁJRA

Személy szerint nem használok semmit, de így télen bizony előfordul, hogy kicserepesednek az ajkaim, ezért egy Labellót szoktam mindig magammal viszek, ráadásul a kidörzsölt orra is tökéletes gyógyír lehet. Aki használ szájfényt annak egy nude árnyalatot javaslok a hétköznapokon.

4. EGYÉB FONTOS DOLGOK


Tükör, fésű: nekem egy 2in1 darabom van, amit még régen rendeltem az Oriflame termékei közül. Kicsi tükör és hajkefe, ez tökéletesen megfelel, hiszen kis helyet foglal el. Drogériákban is kapható hasonló.

A hullámcsat, szerencsére nem foglal sok helyet, de egy gyors frizuraváltás alapját képezi, hajszínnek megfelelően, sötét hajúak feketét, világos színűek aranyat-bronzot vegyetek. Ugyanúgy egy hajgumi is legyen mindig nálunk. Fontos, hogy olyat válasszunk, ami nem töri a hajunkat, én személy szerint a fémmel összeillesztett gumikat elkerülöm mindig ebből kifolyólag.

Én mindig tartok magamnál kozmetikai pálcikát, sminkigazítás, vagy törlésnél nagyon hasznos.

A kozmetikai kendő is egy fontos fegyver, akár kéztörlésről, akár sminkigazításról legyen szó, de WC papír helyett is használhatjuk szükség esetén. Én a babapopsitörlő kis csomagjait ajánlom, biztos nem irritál, hiszen a csecsemők érzékeny bőréhez lett kifejlesztve.

Parfüm, nem is ragozom miért kell. Fontos, hogy azonos legyen az aznap viselttel, a fura illatkeveredés elkerülése végett. Lehet kapni ma már olyan kis vékony üvegcséket, amibe áttölthető a kedvenc parfümünk így helytakarékossá is tehető a favorit.

Biztosítótű: Igen!!! Mindenkivel előfordult már, hogy elszakadt a slicc, vagy a ruha. Ez egy tökéletes kellék, ami orvosolja időlegesen a bajt, és lányok, mivel nem foglal sok helyet, miért ne legyen velünk?

+1 GYÓGYSZERES rész


Fájdalomcsillapítóból szoktam egy-két szemet levágni és eltenni. Ezenkívül görcsoldót és persze sebtapaszt tartalmaz az „elsősegélyládám” itt, a neszesszerben. A fogamzásgátlót is ebben a pakkban tartom.

Jó neszesszer rendezést kívánok!