2019. március 13., szerda

Ásványokkal szép fedés?-Annabelle Minerals smink teszt

Szeretek újdonságokat kipróbálni és olyan termékeket, márkákat bemutatni, amik nem kapnak akkora reflektorfényt, mint amit érdemelnének. Az ásványi sminkekkel mindig szemeztem, amióta csak hallottam róluk, de mint mindenkiben, bennem is voltak kételyek. A legtöbben úgy gondolják, hogy ne elég pigmentáltak, nem könnyen satírozhatóak és foltosan fednek, pedig ez nem igaz, legalábbis az Annabelle Mineralsra nem. Igazi öröm, amikor egy tesztelésre érezett termék beépül a mindennapi rutinomba és lelkesen nyúlok utána reggelente. 








Tesztelésre érkezett két henger, amiben az általam választott termékek lapultak. Már ez a csomagolás megoldás is nagyon tetszett, de a legjobb szerintem, ami a nyereményjátékba került, a legjobb termékeket tartalmazó dobozka, amiben 16 teszter lapul.
Az Annabelle Minerals egy lengyel kozmetikai márka, akik ásványi sminkeket és smink kiegészítőket gyártanak. A termék palettájukban ecsetek, blender és persze millió smink termék szerepel. Tényleg mindenki talál hozzá passzoló árnyalatot, finisht. Minden termékük állatkísérlet mentes, 100%-ban természetes összetevőket tartalmaz és parabén-, szilkon-, tartósítószer-, ásványiolajmentes. Ebből az következik, hogy allergia kockázata szinte a nullával egyenértékű és problémás és érzékeny bőrre is használható. Az ásványi kozmetikumok nem tömik el a pórusokat, nem képeznek kemodókat (pattanásokat).




KRÉM KORREKTOR 




Nem az alapozóval kezdem és ennek megvan az oka, méghozzá az, hogy ennél a márkánál jöttem rá, hogy mennyivel szebb eredményt tudok elérni, ha előbb a korrektort viszem fel a bőrömre és utána csak az alapozót. Így sokkal egységesebb a végeredmény. Nyilván régebben is próbáltam ezt a módszert, de sokszor a korrektor sűrűsége megakadályozta a maximális hatást, előfordult, hogy felszedte az alapozó, vagy csomósította a termékeket.

"A korrektort az ásványi alapozó első és második rétege közt ajánlott alkalmazni. Ennek köszönhetően az arcbőr makulátlan, természetes hatást kelt. Az alapozóval megfelelő árnyalatot érdemes választani - azonban ha a bőrhibák nagyon látványosak, érdemes az alapozó árnyalatától egy fokkal világosabb mellett dönteni. A termék tökéletesen elfedi a bőrhibákat, nem hagyva maga után foltokat vagy csíkokat."

Ez a korrektor viszont leheletkönnyű és bizony krémessé válik, pedig por. Tiszta Harry Potter varázslat. A színt, mint látjátok benéztem, viszont széles választékban találtok árnyalatokat (közel 20 árnyalat), a Hófehérkék pedig örülhetnek, mert rájuk is gondolt a márka.


Bevethető ez a termék bőrhibákra és szem alatti karikákra is, utóbbival nem rendelkezek, de a belső szemzugomnál a lilás, kékes erek átütnek, ezekkel lazán elbánik. A legjobb számomra, hogy a megjelenő pattanások hamarabb elmúlnak, ha ezt használom, ez a cink-dioxidnak köszönhető. 




FEDŐ HATÁSÚ ALAPOZÓ


Az alapozó lepett meg a leginkább, mert gyönyörű fedést adott a por állagú termék. Szivaccsal és tömött kabuki ecsettel egyaránt eldolgozható. Ha blendert használunk, akkor érdemes szárazon alkalmazni, amit eddig egy terméknél sem tartottam célszerűnek, de ennél mesésen működik. A fedés és egységesség mellett jól építhető, így az enyhétől a közepesig remekül tudjuk megalkotni az új arcbőrünket. A legjobb, hogy nincs maszk hatása, sőt meg se lehet mondani, hogy valamit is visel az ember, pedig ennél se választottam meg jól az árnyalatot. Idomul valamelyest az arcunk tónusához, de mivel óriási a szín választék (ha jól számoltam 66 árnyalat!!!), így bizonyosan van tökéletes mindenkinek.

"Minden típusú alapozónk négyféle színkategóriájú, különböző világossági szintű árnyalatban elérhető. A hidegebb Beige árnyalatú alapozókat azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akiknek bőrszínében rózsaszínes tónusok fellelhetők. A Natural árnyalatú alapozók neutrálisak, a rózsaszín és sárga tónusok egyenlően oszlanak el. A Golden árnyalatú alapozók melegebb, sárgás-olajzöld tónusokkal rendelkező bőrszínhez passzolnak igazán, míg a Sunny a világos, napfényes árnyalatokkal rendelkező hölgyeknek ajánlott. Sokszínű termékajánlatunknak köszönhetően webshopunkban 66 különböző világossági szintű, árnyalatú és kategóriájú ásványi alapozó elérhető, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő típust."

 A csomagok között találunk kifejezetten alapozós dobozt, amiben 16 fajta termék lapul, így mindet tesztelhetjük és a színt is be tudjuk lőni. 

Finishben fényes, matt és fedő hatású közül választhatunk. Én utóbbit teszteltem, ami se nem mondható mattnak, se nem fényesnek. A zsírosodásra hajlamos bőröm pedig
nem különösebben fénylett át a nap folyamán. Amióta áttértem a hétköznapokban erre a termékre az olajosság csökkent, faggyútermelést normalizálta.
 "
A különböző bőrtípusok különböző ápolást igényelnek, így cégünk háromféle megoldással készült: fényes, matt és fedő hatású alapozók állnak rendelkezésedre. A fényes hatású alapozó a szürkés, fáradt, apróbb ráncokkal rendelkező hölgyeknek ajánlott. Kiegyenlíti az arcbőr színét és természetes ragyogást kölcsönöz. Tökéletes választás azoknak, akik fényesebb, ragyogóbb arcbőrre vágynak. Matt hatású alapozónkat a zsíros, gyulladásra hajlamos arcbőrrel rendelkező hölgyeknek ajánljuk." 
15 faktorú fényvédőt tartalmaz, így kiegészítésnek remek a fényvédőnkhöz. Primerekkel és hidratáló krémekkel is jól kijön ez a termék. 


PIROSÍTÓ ÉS PÚDER



Kontúr nélkül nem tudom elképzelni a mindennapi sminkemet sem, nekem ez a terméktípus, amit vinnék a lakatlan szigetre. Ebből fakadóan egy hidegebb árnyalatú barna pirosítót választottam, amivel ráadásul tudtam ellensúlyozni  színválasztás bénázásomat. Eldolgozva olyasmi a színe, mintha kontúr és bronzer keveredne. Finishe matt teljesen, élettel telivé varázsolja az egyszínű bőrképet. 
A púderről még nem ejtettem szót, ebből is van matt és fényes, én a mattítót választottam és ezzel tényleg bomba a sminkem. El se hittem, hogy van olyan termék, amit elég nap közben csak egyszer frissítenem. Mással púderezve sajnos gyorsan fényesedem át, ezek az összetevők viszont tényleg gátolják ezt. 





Nagyon bánom, hogy a primer és a highlighter elkerülte a figyelmem, de a best off termékeket tartalmazó dobozt ki fogom próbálni, hogy a teljes termékkörről legyen benyomásom. 


SZEMHÉJPÚDEREK


Nagyon szeretem a pigmenteket, így a szemfestékeknél inkább izgalom járt át, mint kétkedés. Viszont volt már olyan márka, aminek a por állagú termékei semennyire se voltak pigmentáltak. Itt nem áll fenn ez, ahogy a videóban és a swatchokon is láthatjátok, szuper pigmentáció, remek satírozhatóság jellemzi ezeket. Nekem a szemhéjam mindig is olajosodott, így begyűlik a ráncokba, redőkbe, ha nem használok alapot. Ennél sem árt egy primer, de anékül se olyan rossz a helyzet nap végén. Rohanós reggeleken így sokszor elhagyom ezt a lépést és csak felpattintom a sminket. Egy bajom van csak, hogy a por állagú termékek préselés nélkül tudnak szóródni, de ami plusz pont egész jól megmarad az ecseten, így nem pereg le a szem alá különösebben. A módszerem lényege, hogy lapos ecsettel keveset teszek fel lapogató mozdulattal és satírozok, majd jöhet a következő lapogatás. Apránként érdemes minden szem sminket építeni. 




Az összetevők között selyem és fehér agyag is található, egyik szín se porzik azok között, amiket próbáltam. Az ecset szépen felveszi és leadja. Akinek száradásra hajlamos a szemkörnyéke szerintem annak érdemes ezeket kipróbálnia, hiszen hipoallergének.

Kedvencem a Smokey árnyalat, ami ugyan nem fekete, hanem grafit szürke, de elképesztően csodálatosan satírozható, lenyűgöző átmenetek képezhetőek. 






A Smoothie pedig remek alapozó szín, bár így, hogy csak por állagú termékeket használunk könnyű a satírozás és nem kell aládolgozni különösebben.



A Nugat árnyalat egy finom meleg tónusú barna, ami csillámokkal gazdagított. Ez a szín kicsit jobban porzott és engem zavar ha csillámok jelennek meg itt-ott az arcomon. A matt árnyaltok viszont kifejezetten tetszenek. 



Összességében nagyon ajánlom a márkát, főleg a problémásabb bőrűeknek, akinek szárazabb, vagy zsírosabb, esetleg allergiára hajlamos. Egy negatívum talán a felvitel, hiszen por állagú termék, így könnyen szóródik, meg kell szokni az adagolást. 




Annabelle Minerals webshop >>> https://www.eshopannabelle.com/hu/


NYEREMÉNYJÁTÉK A VIDEÓBAN LENTEBB :) 



*Szponzorált tartalom, de ez nem befolyásolja a véleményemet.