2013. december 22., vasárnap

Amerikai csokis keksz minden alkalomra

A Cookies hihetetlen egyszerű, elronthatatlan recept, amit igen változatosan elkészíthetünk. Egy hétig is eláll zárható üvegbe téve és ajándéknak is remek ilyenkor karácsony környékén.













Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 3 csapott teáskanál sütőpor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kávéskanál fahéj
  • 15 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg apróra vágott mogyoró, vagy dió
  • 10 dkg apróra vágott étcsoki (Katica 2 tábla)

Elkészítése:

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a fahéjat,  a vaníliás cukrot, a vajat és a tojást robotgéppel összekeverjük, de egy fakanállal is remekül megy, ha nincs a fent említett szerszám.

 A mogyorót, vagy diót és a csokit kis darabokra törjük és hozzákeverjük masszához.

Két, langyos vízbe mártott kiskanál segítségével diónyi halmokat veszünk a tésztából, és egymástól 4-4 cm távolságra a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.



Előmelegített sütőben körülbelül 200 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük. Amikor a szélei barnulnak, akkor kész van már. A sütőpapírról, ha kihűlt könnyedén leválaszthatóak a kekszek.


Tipp: A mogyoró és dió helyett bármilyen csonthéjassal és akár aszalt gyümölccsel is dúsíthatjuk. Gyakran kavarok egy kis kókuszreszeléket is a masszába.


Jó sütögetést nektek! Puszi