![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDvxGlaX9fbkggoMerLL5xQzbJSGWF_1k0pZigwzmogQ1Ls-fRnEIxb2yvfQ_5k0FZVhnWmRe-3wD0cXQElN5Hs_tGuzZTdH23MrMAJKgsSchrzlL-XCLzGiRnlom1qYKmzyrDUVLoW_1q/s320/253025_464594313563613_900966309_n.jpg)
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 3 csapott teáskanál sütőpor
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kávéskanál fahéj
- 15 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 10 dkg apróra vágott mogyoró,
vagy dió
- 10 dkg apróra vágott étcsoki (Katica 2 tábla)
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a vajat és a tojást
robotgéppel összekeverjük, de egy fakanállal is remekül megy, ha nincs a fent
említett szerszám.
A mogyorót, vagy diót
és a csokit kis darabokra törjük és hozzákeverjük masszához.
Két, langyos vízbe mártott kiskanál segítségével diónyi
halmokat veszünk a tésztából, és egymástól 4-4 cm távolságra a sütőpapírral
bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben körülbelül 200 fokon, 10-12 perc alatt
megsütjük. Amikor a szélei barnulnak, akkor kész van már. A sütőpapírról, ha
kihűlt könnyedén leválaszthatóak a kekszek.
Tipp: A mogyoró és dió helyett bármilyen csonthéjassal és akár
aszalt gyümölccsel is dúsíthatjuk. Gyakran kavarok egy kis kókuszreszeléket is
a masszába.
Jó sütögetést nektek! Puszi