Hozzávalók (kb. 25 darabhoz):
100 g étcsokoládé (én Katicát használtam)
50 g vaj
1 tojás
50 gramm porcukor
1 evőkanál kakaó
100 g liszt
1 teáskanál fahéj
¼ teáskanál sütőpor
csipet só
50 g porcukor a hempergetéshez
Elkészítés:
A lisztbe belekeverjük a kakaót, a fahéjat, a sót, a sütőport. A tojást a cukorral habosra felverjük. A csokoládét a vajjal vízfürdő felett felolvasztjuk és amikor langyos, a tojásos cukorhabhoz keverjük. Elvegyítjük a lisztes keverékkel és jól összedolgozzuk. Hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A masszából (ami gyurmázható) dió nagyságú golyókat formázunk. Ezeket porcukorba forgatjuk, minél vastagabban tapadjon rá a cukor. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kb. 13-15 percig sütjük.