2013. december 20., péntek

Szuper csokis puffancs

Egy gyors és egyszerű recept, ami a karácsonyi ünnepek közeledtével jól jöhet. Akár ajándékként is adhatjuk, de vendégváró édességnek is fantasztikus. Viszont vigyázzunk vele, mert mire megérkezik a vendégsereg lehet, hogy semmi nem marad belőle... eteti magát!







Hozzávalók (kb. 25 darabhoz):

100 g étcsokoládé (én Katicát használtam)

50 g vaj
1 tojás
50 gramm porcukor
1 evőkanál kakaó
100 g liszt
1 teáskanál fahéj
¼ teáskanál sütőpor
csipet só
50 g porcukor a hempergetéshez




Elkészítés:


A lisztbe belekeverjük a kakaót, a fahéjat, a sót, a sütőport. A tojást a cukorral habosra felverjük. A csokoládét a vajjal vízfürdő felett felolvasztjuk és amikor langyos, a tojásos cukorhabhoz keverjük. Elvegyítjük a lisztes keverékkel és jól összedolgozzuk. Hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A masszából (ami gyurmázható) dió nagyságú golyókat formázunk. Ezeket porcukorba forgatjuk, minél vastagabban tapadjon rá a cukor. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és kb. 13-15 percig sütjük.