2017. június 30., péntek

Keratinos termékcsalád az egészséges hajért-JOANNA

Nagyon sokan kéritek, hogy hajápolással kapcsolatban is adjak tanácsokat, de úgy vélem ebben a témában nem vagyok elég profi. Mivel a hajam minősége elég gyenge, vékony szálú és göndör lévén törékeny, kiszáradásra hajlamos, így a túlélésre játszok általában. Télen elég jó állapotokat tudtam elérni megfelelő hidratálással, ám a hajszínezős katasztrófa után borzalmas állapotba kerül a sörényem. Ekkor érkezett a Joanna Keratinos termékcsaládja tesztelésre, ami kifejezetten sérült hajra fejlesztettek ki. 



A Joanna Cosmetics Laboratory Lengyelország vezető kozmetikai cége, mely több mint 25 éve van jelen a piacon. Ez alatt az idő alatt olyan minőségi kozmetikumok gyártására specializálódott, amelyek minden igényt kielégítenek. A Joanna a termékek kifejlesztése során a minőség, újszerűség, bizalom és hagyomány alappilléreire építkezett. A márka főként hajfestékek forgalmazásával foglalkozik, de a kínálatban találhatunk egyéb haj- és testápolási szereket is.
A Joanna termékek fő jellemzői:
  • Összhangban vannak a legújabb technológiai fejlesztésekkel.
  • Minőségi összetevőket tartalmaznak.
  • Saját, innovatív recept alapján készülnek.
  • Szigorú ellenőrzésen esnek át.
  • Minden termék bőrgyógyászatilag tesztelt. (Krémmánia)

Kemény kihívással szembesült így ez a hajápoló termékcsalád és bizony innen szép nyerni. Nagyjából június közepére kopott ki a kék szín a hajamból, a festéseknek és a napfénynek köszönhetően. Viszont olyan mértékben lett sprőd, töredezett, hogy vágni is kellett belőle, de így sem lett olyan, mint télen.
SAMPON


A csomagolás narancs fekete, ami gondolom a tápláló olajakat hivatott lekommunikálni, de nekem valahogy nem tetszik. Az arany betűk eleganciát sugároznak, de a narancs valahogy az akciós címkékre emlékeztet. Titeket nem?

A termék elég híg állagú, egyenletesen felvihető és elég jól habzik. Nem tudom ki hogy van vele, de én nagyon szeretem ezt a tulajdonságot és valahogy csak a jól habzó termékeknél érzem, hagy ténylegesen meg is mostam a hajam és tiszta mindenhol. 

Pár éve rádöbbentem, hogy az én hajamnak nagyon nem mindegy a sampon, ugyanis némelyik lelapítja, némelyiktől szöszölődik és néhánytól egyenesen ronda lesz. Ez az a fajta, ami elég széppé, ápoltá tette és gyönyörű fényt adott. Picit elnehezítette a végeit, így a természetes hullámaim annyira nem intenzívek, de valamit valamiért. 


BALZSAM


Inkább a hajpakolások pártján állok, azokkal szoktam látványos eredményt elérni, de bizakodóan álltam a kúrához, hiszen még a száraz hajolaj is hidratál. A balzsam állaga és illata hasonló, mint a samponé. A balzsamokat mindig törülköző száraz hajra vigyük fel, csak így tudják kifejteni rendesen a hatásukat. Érdemes 5-10 percig fent hagyni és körbetekerni egy törölközővel a zuhanysapkát amit felveszünk rá, így bizonyosan jól beszívódik a termék. Persze nem minden alkalommal van erre időm, de hetente egyszer, vagyis a két mosásból egy alkalommal rászánom magam. Szépen hidratálta a haj végeimet, de ez a termék már a samponnal kombinálva szinte teljesen egyenessé tette a hajam, ami néha azért kapóra jött. 




HAJOLAJ


A hab a tortán! Imádom a hajápoló olajakat, amiket nedves és száraz hajon is egyaránt lehet alkalmazni. Ezek az átlag olajokkal ellentétben nem nehezítik el a fürtjeinket, de mégis szuperül hidratálnak és selymessé, puhává, fényessé varázsolják azt. Pumpás adagolóval szokták ellátni, ami a legpraktikusabb ez esetben. Ebből az egész hajamra (a végeire) két pumpálásnyi kell. Nagyon gyorsan beszívja a hajam és tényleg jobban fest utána. Két mosás között is szoktam rá tenni egy keveset, nyáron ugye  napfény és a meleg is szárít, télen pedig a hideg idő árthat. 

Összességében a Joanna termékei tetszettek, beváltak. Nem mondom, hogy csodára számítsunk, de elég jó termékekről van szó, amik az ígéreteiket ügyesen beváltják. A NYEREMÉNYJÁTÉK beautyboxban is találtok egy sampont, balzsamot és hajolajat. :)