2017. szeptember 17., vasárnap

Legmenőbb trendek ősszel, avagy idén nagyon színes a divat

Az utóbbi  években a divat bloggereknek köszönhetően nehéz megmondani a nőknek mi a divat, valahogy mindenkinél előtérbe került az önkifejezés, ami szerintem nagyon jó vonal. Végre azok lehetünk, akik szeretnénk, a ruhaüzletek kínálata pedig sokkal színesebbé vált, a kontrasztos öltözködés játékossága mellett a minimalizmus is folyamatosan jelen van. Idén ősszel pár stílus és izgalmas trend került előtérbe, amikkel régen találkoztunk. Persze vannak nagy túlélők is az előző szezonokból, így nem kell mindent kiszanálni, csak másképp kell prezentálnunk, bár én arra szavazok, hogy kísérletezzetek és alkossatok meglepő párosításokat. 




Bársony

Tavasszal kezdett teret hódítani nálunk ez a királyi kelme, ami mostanra már minden létező ruhadarab anyagválasztásánál megjelenik. Vannak ruhadarabok, amiknél nem a legelőnyösebb, így érdemes ésszel és felpróbálva megvizsgálni hogyan is mutat rajtunk, ugyanis egy passzos ruhánál igencsak ki tudja adni, ha van rajtunk felesleg. Ebből fakadóan én a lazább ruháknál, bővebb szoknyáknál, blézereknél ajánlom a tükörbársonyt. Ha jósolnom kéne, akkor gyanítom, hogy hamarosan a kord berzió is be fog robbanni, így akár ebben az irányban is kutathatunk. A turikban pedig elég sok bársonyos darabot lelhetünk, így nem is kell feltétlen vagyonokat kifizetnünk a legdivatosabb darabokért. 

A plisszírozott szoknyák fémes anyagait váltja a bársony, bátran válasszunk ilyet, igazán modern hercegnős lesz a hatás.







Ami újdonság, az a maxi ruha bársony ruha utcára merészebbeknek, illetve középkori hercegnőknek. Színválasztás tekintetében pedig a bordó, vörös és türkiz lesz a mérvadó.

Kiegészítők tekintetében a kisebb hátizsákok, illetve edzőcipők, amik ezen anyagból még kihagyhatatlanok, ha be tudod illeszteni a stílusodba. 



Retró pólók

A hivalkodó márkajelzések egy ideje eltűntek szerencsére az utcákról, viszont most kifigurázás gyanánt a retróbbak vissza szivárognak. Nekem a Tommy Jeans egészen tetszik, bevallom fillérekért rendeltem egyet ebayről.




80-as évek kosztümjei

Az egyik legmeglepőbb trend, ami eleinte mindenkiből ellenérzéseket fog kiváltani, de aztán beadjuk a derekunkat. Ahogy visszaemlékszem a blézerek is eleinte megosztóak voltak, aztán ahogy egyre több szép és csinos lányon láttuk azonnal beleszerettünk. Ugyanez lesz szerintem a kosztümökkel. Egy hatalmas előnye van ennek a divatnak, végre mindenki meg tudja majd találni a legtökéletesebb fazont, ami aztán évtizedekig lehet hű társa. Ráadásul a fast fashion üzletekben az árak sem lesznek horrorisztikusak. Jó megoldás lehet még, ha varrónővel készíthetjük el saját igényeink szerint ezt a basic együttest.














Stílusok keverése is megengedett lesz, bátran kombináljátok mintás pólókkal, fűzős cipőkkel, akár balerinával,



Kockáztass angolosan

Minta tekintetében megjelenik a kockás, nem is akármilyen, az angolok egyik legkedveltebb verziója. Most aztán érdemes lesz a nagymamáink szekrényének mélyére túrni, ugyanis szinte biztosra veszem, hogy találtok néhány szuper darabot, amivel Ti lehettek az elsők, akik ezt a trendet népszerűsítik. Emellett a kisebb turkálók is tele vannak még ilyen darabokkal. 


























Nekem ez az élére vasalt, magas derekú a legnagyobb kedvencem. Elegáns, mégis hétköznapi és a kötelező dress code-os munkahelyeken remekül megállja a helyét.



Punk style

Nem tudom, hogy valaha meséltem e nektek, de volt egy punk korszakom, amikor kockásat, színeset hordtam, imádtam hogy pukkaszthatom a környezetemet a harsány kiegészítőkkel. A kedvencem a piros blézer, türkiz nyakkendő kombó volt. Idén ősszel időt utazhatok és bizony már nem egy üzlet polcain találhatunk igazán punk cuccokat, főleg a kockás robban be ezerrel. 



Skót kockás cuccok remekül kombinálhatók a zenekaros pólókkal, de szuper lehet akár jól megválasztott blúzokkal visszafogottabb színekben irodai viseletként. Gyakorlatilag ezt a punk hatást beviheti mindenki az életébe rafináltan. 

Extrább, színes bundák

Ne izguljatok bunda kedvelő lányok még nem kell búcsút inteni kedvenc meleg darabjainknak. Egyre extravagánsabb darabok lepik majd el az utcákat, a színes, szinte foltmintás szépségeket fogjuk fellelni az üzletekben, illetve a harsány színek váltják a púderes és fehér darabokat. 


Piros-okker-türkiz 



Színekben is változni fog az ízlésünk, sajnos, vagy szerencsére befolyásol sokunkat az, amit számunkra szimpatikus emberektől látunk. A pasztell színektől még nem kell elköszönni, de kicsit kiszorulnak a központi helyükről. A piros fogja ellepni az üzleteket, persze az örök őszi bordó árnyalatok is jelen lesznek az idei szezonban. Másik új Pantone ajánlás a türkiz, ami szerintem nagyon sok nőnek áll remekül, így erre is érdemes lecsapni. 



Az okkersárga ismét felüti a fejét, de mivel a falevelek tónusai mindig az ősz meghatározói, így ajánlom, hogy próbáljatok fel ilyen holmikat. 




Kötött puha pulcsik csipkés selyem felsővel

Egy szuper kombinációt is mutatok, amivel átívelhetjük a nyári csipkés hálóing trendet. Most már nem csak pólóra dobhatjuk rá, hanem kötött pulcsik alá is vehetjük, úgy hogy kicsit kivillanjanak. Persze a kötött idén is trendi, bár szerintem ez az anyag, ami sosem fog kimenni a divatból.

Pulcsi szabásban a fél vállat szabadon hagyó, illetve mély kivágás is erős lesz az őszi téli trendben, de a kardigánok is aktív szereplők lesznek. 



Harang ujjú felsők



A fodros felsők után megjelentek a harang ujjak, illetve a pufi, könyöknél, csuklónál húzott megoldások. 




Hosszított szaggatott és felvarrós, hímzett farmerdzseki


Farmerdzseki szerintem lassan mindenki szekrényében tanyázik. A farmer farmerrel trend még messze nem ciki, így ezen a vonalon is maradhatunk. Újdonság a hosszított fazon, ami sajnos nekem, mint babszem Jankónak nem áll túl előnyösen, de a magas lányok imádni fogják, plusz nem fog kilógni a derekunk, kevésbé fázunk meg a csalóka napokon. 





























A szaggatott és eldolgozatlan hatalmas sikert fog aratni. Kilógó szálak, toprongyos hatás már nem csak a kifutón, de a való életben is jelen van. Nem a nadrágunk, hanem a dzsekink, aminek érdemes neki esni egy habkővel, sajtreszelővel. :)

Emellett persze mindenfélével feldobhatjuk a dzsekinket, határ a csillagos ég és a fantáziánk. Varrhatunk rá horgolt terítőt, pompompokat, bármit. Merítsünk a DIY ötletekhez ihletet az indián stílusú, bohém kabátokból. Apropó minden divatos, ami rojtos! :)


Zenekaros pólók



Mint nagy rock rajongó ezt a divatot nekem találták ki. A zenekaros pólók abszolút jól kifejezhetik az ember stílusát, bár nagyon tartok tőle, hogy boldog boldogtalan fog Guns'N'Roses-os és Metallica-ss pólóban mászkálni. Egy hatalmas előnye bizonyosan lesz ennek, pár év múlva a turik tele lesznek általam rég áhított felsőkkel, pulcsikkal. 



Virágminta és hímzés



Virágminta tavasszal? Milyen eredeti!- hangzik el az Ördög Pradat visel című filmben. Viszont ősszel egészen az, ha megfelelő színekben választjuk. Nyilván törekedjünk a sötétebb tónusokra, bár én lazán pasztellben is felkapnám. A hímzés pedig folyamatosan növeli népszerűségét, így lehet a virágminta akár a farmerünkön, szoknyánkon, dzsekinken. Nekem nincs tetoválásom, helyette a szétvarrt ruhadarabok a fétisem. A csizmáinkon is fel fogja ütni a fejét a színes fonal, izgalmas mintákban, illetve printelt megoldással. 



Western csizma


A veszkó csizma nekem mindig is nagy fétisem volt, imádom a vadnyugati stílust, az indián kultúrát, ami ebben egyesül. Abszolút trendi lesz minden ilyen kiegészítő, de a western csizma lesz az egyik legklasszabb berobbanó darab, ebből sokat szeretnék venni. Zenekaros, rockos, de punkos cuccokhoz is zseniálisan illik, az öltözködés szabadságát jól kifejezi. 

Karika fülbevaló


Tavasz óta nagyon menők a nagy, hangsúlyos fülbevalók, akár bedugós, akár csüngős. Nekem a kedvencem nyáron egy függönybojtra emlékeztető darab. A karika viszont nyáron jelent meg és elképesztő népszerűségnek örvend külföldön. Bevallom ez az a divat, amit rajtam soha nem fogtok látni, ugyanis nagyon nem tudok vele azonosulni, trendekből pedig csak szemezgetni kell, nem vakon követni.


















Hasábsarkú bokacsizma

Végre egy kényelmes lábbeli divat. Téli magassarkú lábbeliknél mindig hasáb sarokra esküdtem, így van jó pár ilyen csizmám, de most itt a lehetőség, hogy könnyedén bővítsem ezt a kollekciót. Nagyon színes választékot találunk majd az üzletekben és online. Lesznek mintás, hímzett, bársony és színes darabok. Jelenleg az egyik legmenőbb a zokni megoldás, bár ettől is idegenkedek. 


















Képek forrása: Pinterest