2020. március 6., péntek

Tökéletes szemöldök és a béna korszakaim

Én az az állatorvosi ló vagyok aki szemöldökén mindent prezentált már, amit nem kellett volna. Sose hittem volna, hogy szemöldöápolási és formázási tanácsokat fogok adni (jón adtam eddig is, de az nem volt tú professzionális) de eljött az idő. 


AZ ÉN SZEMÖLDÖK SZTORYM (nevetni ér)

A szemöldökömmel gimiig teljesen elégedett voltam, aztán mint a legtöbb lány én is elkezdtem felfedezni a hibáimat (vagy azt amiben másabb vagyok), feltűnt, hogy ritkább a szemöldököm, mint másoknak. Tini koromban rátettem egy lapáttal erre és rommá szedtem, gyakorlatilag egy száll volt az egész a vége felé.



 Egyetem alatt maradt a vékony cérna vonal, de felfedeztem a szemöldök porokat, jó igazából egy matt Essence szemhéjpúder funkcionált nálam erre a célra (hozzáteszem erre büszke vagyok, mert mai napig megállja a helyét ez a helyettesítés). Ekkoriban elöl valahogy fura formájúra is szedtem, a szimmetriáról ne is beszéljünk...

Enyhe depresszió és egy szemöldökcsipesz következménye

Tünci
A bohóc fazon szerencsére nem írtotta ki a szemöldököm, pedig sok lány járt úgy, hogy egyszer túl szedte és vége is lett, sose nőtt vissza. Ezt megúsztam, ám jött a másik véglet a brutál vastag kicsit Kiszel Tündés, túl hangsúlyozott, túl sötét. Higyjétek el én teljesen elégedett voltam ezzel, nem láttam, hogy gubanc van vele, sőt nem is hittem ha mondták. Ilyenek a trendek, az ember nem lát nem hall, aztán szörnyülködik évekkel később. De magunkon nevetni a legjobb dolog, így most is jókat röhögök a bénázásaimon. 


Brezsnyev elvtárs fazon


A szemöldökömet mindig magamnak szedtem, bár kipróbáltam kétszer a kozmetikust is, de nem láttam sok értelmét. A tartós festést szintén megtanultam otthon, nem sok minden kell hozzá, szemöldök festék, oxi és egy jó ecset, erre se költenék. Mostanában ritkán festem, hiszen nálam a fő baj, a ritkaság, a lyukak kitöltése és ezek a festékek nem igazán fogják be tartósan a bőrt.

Tetoválást sosem szerettem volna, mert tudom, hogy változik a trend, a forma, vastagság, ív és a saját elképzelésem. Hála az Istennek, mert elég sok nőn látom, hogy elrontották, vagy csak úgy kopott meg, hogy igénytelenné vált. A legújabb szálas technika már sokkal jobb, de nyilván pár év múlva ez is idejét múlttá válik. 

A szemöldök pomádékra pár éve tértem át, addigra már ceruzák, porok teljes garmadáját ismertem meg. A Milani darabja volt talán az első szemöldök krémem, de a NYX vált be a legjobban, oly annyira, hogy a Notinoról legutóbb rendeltem is egy Brunette árnylatot, ami a hajtövemmel megegyező.

Szín választással is voltak gondjaim (mondtam én, ami hiba van, azt elkövettem), hiszen szőke voltam gimi óta, de a szemöldököm általában sötét barnában virított. Ez akkoriban full természetes volt, aztán elkezdtünk figyelni az árnyalatokara és ebben én nem tudtam engedni. Alapvetően érthető, hiszen szőkíteni kellett volna a természetesen majdnem fekete szálakat. Nos el tudjátok képzelni milyen narancssárga lett volna ez, ha rosszul sül el??? Örülök, hogy nem próbáltam meg ezt, most se merném. Természetesen próbáltam szőke ceruzával a lyukakat kitölteni, de ez is elég béna, ne próbálkozzatok ezzel se. :D

AMIT MEGTANULTAM

Egy rossz szemöldök teljesen elronthatja az arc szépségét. Ha túl erős, karakteres, akkor szigorú lesz tőle a viselője, rideg és néha ápolatlannak is tűnik. Ha túl vékony, akkor buta lesz az arckifejezés, mint aki mindig csodálkozik és kettőig sem tud számolni. Mindig az arany közép út az igazi és sosem szabad megerőszakolni a szemöldök formát. Másik, hogy nem szabad eszetlenül követni a divatot. Szerintem nekem már sosem lesz se cérna vékony, se brutál vastag szemöldököm. Az elképzelhető, hogy egyenesebbre lesz szedve, vagy alul az ívet jobban kidolgozom, de valószínű ilyen változások várhatóak csak. A színnél a hajtövem árnyalatához igyekszem igazítani a szemöldököm, illetve a hajamnál is törekszem a természetességre. 

Formázás, szedés

 A szemöldökök testvérek, de nem ikrek. Sokszor nálam a rokonság sem merült fel régen, ami elég gáz volt, mostanában törekszem a szimmetriára, de mivel alapból nem ugyanolyan a két szemöldököm, így teljesen nem erőszakolom ki őket a formájukból.

Minden eseten szemöldök csipeszt használok és sosem gyantáznám, mert a gyantázás közben húzzuk a bőrt, hamarabb fog megereszkedni a szemhéj. Egy jó csipeszt mindenkinek ajánlok beszerezni, mert azzal pikk-pakk rendbe lehet tenni a formát. Alul szedem, felül pedig trimmelővel igazítom formára és levágom az esetlegesen hosszabb szálakat úgy, hogy felfésülöm a homlokom felé. Másik eszköz, ami jól jön a szemöldök formázásnál a merészebbeknek és ügyesebbeknek az a borotva penge (ez utóbbival az egész arcot lehet szőrteleníteni, így szebben fog mutatni a smink és hámlasztani sem nagyon kell), Notinon található az Ardell Brow Trim and Shape. Ezek egyszer használatosak ezt mindenképp tartsuk be. 
Én szeretem a szemöldököm elejét szögletesebbre alakítani, érdekesség, hogy az egyik szemöldökömnél alul jön ki, míg a másiknál felül jobban a száll, vagyis pont asszimetrikus, így ezt korrigálom. Kerekre festve nekem nem igazán tetszik, valahogy kell az a karakteresség, még ha ott van a mérges ránc akkor is. Az elejét sosem szedem természetesen, ahogy a végét sem, sőt ott még hosszabítanom is kell, de erről később. 

Szemöldök festés

Lassan kifogyok a szemöldök festékből és néha amikor anyának befestem a szemöldökét én is megkívánom a műveletet. Én a kallos termékét használtam mindig is, teljesen bevált, 3%-os oxival kombinálom. Nem vöröses a szín, viszonylag tatós, enyhén fogja be a bőrt, így nem túl mű a végeredmény, plusz ha kicsit tökéletelenebb a felvitel, akkor sincs tragédia így belőle. 2-3 hétig garantált az eredmény és az ősz szálakat is befogja (anyán tesztelve). 10-15 perc elegendő a tökéletes végeredményhez. 


SZEMÖLDÖK RAJZOLÁS

A szemöldök adja meg a karaktert az arcnak, a koronája mondhatni. A szín kiválasztásánál a hajszínt javaslom alapnak, a haj tövét mondjuk. Ha drasztikusan szőkítjük a hajunkat, akkor dilemma, hogy hozzá fessük e. Akárhogy is döntünk, szerintem a világosítást szakemberrel végeztessük. A vörös hajnál én a barna szemöldökre szavazok nem a hajszínnel egyezőre, de kinek mi.

Rengeteg féle fajta szemöldök termék létezik, a port a legkönnyebb használni, kezdőknek ezt javaslom a szemöldök kitöltésére és korrekcióra. 
A másik egyszerűen alkalmazható eszköz a szemöldökceruza, ezt én is előszeretettel használom a mai napig. Ezzel még természetesebb hatást lehet adni, de akár erős deffiniáltságot is. Egy jó helyező viszont elengedhetetlen hozzá. Sok ceruza másik végén spirál található, ami a formázásban is segít, illetve a szemöldök elejének finomításában, ombre hatás elérésében. A kedvenc cerkám a Catrice hegyezhető verziója drogáriás viszonylatban. 

A pomádékat, vagy szemöldök géleket a profibbaknak javaslom. Ezekhez szükség van még egy jó szemöldök ecsetre. Nekem az Essence ferde ecsetkéje lett a kedvencem, ami nem csak olcsó, de igazán profi, milliószor mutattam már nektek. A pomádénál is ugyanaz a módszer, előbb az alsó körvonalat, majd a felőt húzzuk meg. utána kitöltjük, a vékonyod vége felé koncentráltabban, a belső részen lazábban, szálazva és elfinomítva aztán. Kinden rést kitöltün középtől kifelé haladva. Én még szeretem kifelé kicsit a sötétebb árnyalatot is alkalmazni, ha van rá időm.
Legjobb pomádét fent említettem a NYX, de még van egy amit ki akarok próbálni, az a Freedom. 



Szemöldök fixáló zselék között van színezett, illetve átlátszó gél. A nevében is szerepel, hogy ezek a vax szerű termékek rögzítenek és a helyén tartják a szálakat. Kócolódó, vastagabb  szálú szemöldöknél, mint az én drót szőrű szörmókom, fontos a használata. A színezett még a szálakat is kicsit árnyalatba hozza. Akinek dús a szemöldöke, akár ez is tökéletesen elegendő lehet. 

MÉRICSKÉLÉS

Lehet ezt a pontot előrébb kellett volna tennem, hiszen mind a szedésnél, mind a festésnél, rajzolásnál fontos. No, de itt lendol, hiszen úgyis végigolvassátok reményeim szerint. Ez a dolog sima geometria, amihez egy képet is teszek be. Vecsél egy ecsetet mondjuk és használd a nyelét vonalzónak. 

1. Orrcimpa vonalához illeszd a homlok felé. Ez a pont a kezdete. Ezt szokta sok nő elbénázni, hogy itt is beleszed. Nagyon fura, ha nagy a távolság a két szemöldök között.  (nekem mondjuk ez a méricskélés nem működik mert balra ferde az orrom, ugyanis gimiben nem volt szelíd a kosárlabda).

2. Orrcimpát és ha egyenesen nézel a szembogaradat összekötő vonal adja ki a legmagasabb pontját a szemöldöknek. Nagy eséllyel itt alapból kicsúcsosodik a szemöldököd. De van egy barátnőm, akinek teljesen egyenes, semmi ív és tök jól áll neki. Ebben az esetben meg nem erőszakold a szemöldököd, jó az úgy. Különleges vagy.

3. Orrcimpa és külső V összekötése adja a szemöldök végét. Nekem rövidebb, így én ezt korrigálom a pomádéval, ceruzával. 

4. Ahol kezdődik ott kell véget is érnie vízszintes méréssel le tudod ellenőrizni. 


Szemöldök növesztés

A szempilla szérumok között nézelődtem és találtam szemöldök szérumot is. Ezek tudnak lelndíteni a növekedésen, de folyamatosan kell használni őket. Én ezt a Long 4 Lashes Eyebrow terméket néztem ki magamnak. Este sminklemosás után egy mozdulat lenne felvinni. 

AMIT NEM AJÁNLOK

Eddig nem találtam szivacsos applikátorral ellátott terméket, ami jól muzsikálna, így ezt nem igazán javaslom. A filces megoldásokat sem látom elég jónak, pedig izgatták a fentáziámat, így szerintem most 2020 elején még nem érdemes ezeket beszerezni, de reméljük változik, fejlődik ez az eszköz. 
Remélem tetszett Nektek ez az összefoglaló. 

Szponzorált tartalom, reklám.