2020. február 5., szerda

Gyertyák az otthonunkban-Illatokkal a depresszió ellen

A ősz és a tél nekem mindig depresszív hangulatban telik. Nem szeretem a hideget és a legkevésbé sem  viselem jól a korai sötétedést. Ilyenkor illatokkal próbálom a hangulatomat jobbá varázsolni, párologtatok, gyertyákat gyújtok és igyekszem többet foglalkozni a lelkemmel. A tél még inkább az öngondoskodás jegyében telik nálam, hogy megelőzzem azt, hogy berántson a rossz kedv és a magamba fordulás.


Tudtad, hogy az illatok a legjobb emlék őrzők? Ha egy olyan illattal találkozunk, amihez valamilyen helyszín, emlék kapcsolódik, akkor olyan alapossággal képesek vagyunk felidézni a részleteket és megmártózni a hangulatban, mint semmi más által.
Általában én Yankee Candle tartokat, gyertyákat szoktam venni, de egyre nyitottabb vagyok más márkák felé, így most kalandozzunk kicsit a Notino oldalán, mert elképesztő a kínálat gyertyák terén is. 
A Both & Body Works márkát már több videósnál is láttam felbukkanni, de álmomban sem gondoltam, hogy ennyi féle gyertya létezik tőlük. Elképesztően szép tartókba lapulnak a különlegesebbnél különlegesebb illatú hangulat fokozó fényforrások.

Én általában a tiszta illatokat, a virágos és a fűszeres aromákat szeretem. Megszaglászni ugyan nem tudjuk, de olyan szemléletes leírásokat találunk a honlapon, hogy könnyű a választás.


Sok gyertya a legnépszerűbb Yankee Candle designt követi, de azért vannak rendhagyóak, amik akár otthonunk ékei is lehetnek, sőt ha kifogy a gyertya ékszer, vagy egyéb tárolóként is funkcionálhatnak. Legnagyobb kedvencem a gyógyszertári tárára mása a Paddywax Apothecary Geranium & Basil. Amikor a gyógyszertári suliba jártam annyira vágytam ezekre az üvegekre, mert gyönyörűek és igazi ékei lehetnek egy lakásnak. Még sosem találtam egyetlen antik piacon sem belőlük, de így mégis lehet hasonló darabom.

A gyertya illata gyógynövényes, ami engem kifejezetten meg tud nyugtatni és a hálószobában ezeket az illatokat keresem inkább. Sok gyertya akkor is illatozik, ha nincs meggyújtva, így állandó illatforrás lehet. 
Formáknál és különleges megjelenésnél maradva találtam egy méhviasz és szójaviasz gyertya családot, ami tejes üvegre emlékeztet. Illat tekintetében is izgalmas elegyeket találunk, nekem ez a szivaros, dohányos, brandys, őszibarackos, borostyános tetszik a leginkább Milkhouse Candle Co. Creamery Sweet Tobacco Leaves.
A Milkhouse Candle Co. szójagyertyák minden otthon tökéletes kiegészítői. Gyönyörűen illatosítják a lakást és még a hétköznapi pillanatokat is egyedülállóvá varázsolják. Ezek a környezetkímélő gyertyák kizárólag 100% természetes viaszból készülnek, így védik az ön és a környezete egészségét.

Másik, ami szintén ettől a márkától nyerte el a tetszésemet, az a magnóliás, tengeri sós, nő szírmos kompozíció. Ezeket felváltva vetném be és jól mutatnának a konyha lebegő polcán. 
Ezen a gyertyán is megakadt a szemem, ami tökéletes lenne később is mint ékszer tartó. Kókuszviaszról eddig nem hallottam, de ebben ez az egyik összetevő és krémes, fás illatú. Kis és nagy kiszerelésben is kapható, a becsületes neve pedig 

DW Home Soft Woods.

A keleties aromák is vonzanak és a cserép edények szintén igazi ékei lehetnek a helyiségeknek. Ezt a fürdőbe álmodtam meg a nagy habfürdőzések kiegészítőjeként. A me timeom alapja a gyertya is, így kétségtelen, hogy jó kis harmonizáló tárgy lenne nálam. 


Még millió szépséget mutathatnék, de nézzetek körül az oldalon. 

*szponzorált tartalom, hirdetés