2020. április 7., kedd

Home Spa – Termékek, amiket túl lusták vagyunk használni

 Önkéntes száműzetésem huszonvalahanyadik napján ülök a gépnél és most pötyögök nektek egy posztot, ami remélem ad egy kis ihletet, ami révén pár percre kiléphettek az agyalás világából. Igen tudom nem egyszerű ez az időszak, de meg kell tanulnunk lecsendesíteni az elménket és az aggódó énünket háttérbe szorítani az egészségünk kedvéért, hiszen a stresz gyangíti az immunrendszert. Vegyetek ki egy kisz szabadságot és minden napra szúrjatok be valami #kreatívkarantén programot. Egyik zseniális program az öngondoskodás, aminek számos lehetőségei vannak, ebben a posztban a testünk kényeztetését vesszük végig, azokat a termék típusokat sorolom fel, amik a rohanó hétköznapokban elsikkadtak, de sokaknál akár a fiókban lapulhatnak, vagy könnyedén beszerezhetőek a Notino-ról.




Fürdő nyalánkságok

Télen szeretünk fürdőzni, de a változékony tavaszi időjárás alatt is meg tud szólítani minket a kád, főleg ha szobafogságban vagyunk felnőtt fejjel. A felgyűlt fürdőgolyó készletet ideje robbantani és színes, illatos, mókás fürdőkben pancsolni. Sőt ha elhúzódik ez az egész helyzet, akkor sansz, hogy strandolás helyett is a kád lesz a felüdülés.

A Med Beauty márkát még nem ismerem, de a Notinon nézelődve ez az unikornis azért csobbanhatna mellettem.
Ha szereted a gonosz királynőket, vagy a Disney meséket, akkor szükséged lehet egy üst alakú méregkeverő edény formájú bombára is.
Fürdősó

Amit még imádok újabban a fürdősó. Ezek nem irritálták a bőröm és ugyanúgy megadják a kényeztető fürdőzés élményét. Nekem szüksége van a lelkemnek a meleg vízben pihenésre, olvasásra és videók nézésére, így tudok legjobban kikapcsolni. Epres veziót még nem próbáltam, de nyáron lehet jobban fog esni, mint a levendulás.


Maszkok

Most mindenki a maszk vielésről beszél, nagyon helyesen. Ebben a posztban viszont most a bőrápoló verzióról is kell szót ejteni, amik telis tele vannak ápoló összetevőkkel, amik plusz tuningot adnak a bőrnek. Amennyiben van egy jó bőrápolási rutinod, akkor csak pici kiegészítés, no de tegyétek a kezetket a szívetekre, sokatoknak a rutinja nem megfelelő, vagy nem tökéletes. Nekik tényleg egy nagy löket lehet egy egy maszk és pont ezért haragszom, amikor ezek jelentőségét lehúzzák. Heti egy ilyen alkalom nem csak segít ellazulni és a szokványos rutint dobja fel, hanem tényleges célzott kezelés, kiegészítés és a pont az i-n lehet. 



Ezer forint alatt remek fátyolmaszkokat találhatunk, én  kifejezetten a koreai márkákra esküszöm. Remek összetevő lista szinte garantált, ha ezek között szemezgetünk. Az összetevők közütt pedig igazán egyedi, érdekes anyagok is megtalálhatók, mint a csiganyálka, méhméreg.

Természetesen az adott bőrtípusunkat, bőrproblémának, kívánt célt kell figyelembe venni a választásnál. A profibbak pedig a aktuális bőrképük mellett a már használt összetevőket is figyelik. 


Ajak balzsamozás

A sétát még nem tiltották meg, de kerülni kell a tömeget értelem szerűen. A hűvös, szeles tavaszi időben pedig jó alkalom nyillik az ajakbalzsamok bevetésére, fogyasztására. A Carmexet nem kell bemutatnon, nem csak az én sminkes táskámban lapul, hanem szinte minden sminkes kollégáméba is. A Notinon vizsont találtam egy Med Beauty halál cuki ajakbalzsam szettet, amiben Kanna mama és Csészike kapott helyet. Nem nagyon izgat mennyire lehet jó, annyira cuki, hogy elképesztő. Egyik barátnőmnek tuti megrendelem. 

Habkő

Régen babapopsi bőr volt a lábamon, kb három éve viszont télen megvastagszik a sarkamon a bőr a bakancs viseléstől és tavasszal egy igen alapos reszelgetés ráfér, hogy ismét tökéletes állapotban mutogathassam a szandálokban. Ehhez pedig szükségem van reszelőkre, vagy habkőre. A Notino oldalán találtam egy teljesen természetes követ, ami vulkáni kőzet, így nem kell a műanyaggal borított reszelőket választanom, amik eléggé környezet szennyezőek.

Sok dologban áttértem mostanában a zöldebb, öko megoldásokra. Ez az időszak szerintem amúgy is erre hívja fel a figyelmet, hogy figyeljünk jobban oda a környezetünkre. Nyilván nem mindent egyikk pillanatról a másikra tudunk abbahagyni, de sokkal kisebb ökolábnyomot hagyunk, akkor már segítünk a Földnek. Én gyalog járok a legtöbb helyre (máe amikor még ki lehetett menni), egész életembe turikban vásároltam, évek óta igyekszem a tisztító szerek közül is zöldebbeket használni, szelektíven gyűjtöm a szemetet, nincs pazarlás, elajándékozom, ami nem kell.
Testolaj




Aki követi a blogomat az tudja, hogy nagyon izgatnaka  méhek által előállított összetevők, főleg a propolisz. Most belefutottam egy propoliszos, Q10-es testolajba is, amit ki szeretnék próbálni. A Bione Cosmetics terméke elvileg az ekcémás bőrt is nyugatja, vagyis elég gyengédnek kéne lennie, hogy az én néha napján allergisá bőröm is elviselje. Teszek egy próbát és majd beszámolok. Hiszen most van időm kenegetni magam.

Izgalmas vibráló színes sminkek

Igen nekem a smink is egy kicsit spa élmény, az én időm szerves része. Színes szemfestékeket, vad rúzsokat nincs általában időnk, vagy alkalmunk, hiszen rohanunk A-ból B-be és így ha fel is tudunk kenni egy brutál színes sminket már moshatjuk is le. Most a lakásunk fogságában viszont átváltozhatunk bárkivé, bármivé és egész nap élvezhetjük a csillámokat, köveket, színeket magunkon, mert miért is ne. A NYX Off Tropic palettájával már régóta szemezek, de úgy voltam vele, hogy úgyse lenne időm próbálgatni. Na most sejnos, vagy nem sajnos lesz időm, hiszen nekem is csökkent a munka mennyiségem, így ezt beszerzem majd és mindent kihozok belőle, amit csak tudok.  


*szponzorált tartalom, reklám

Nektek mik jutnak még eszetekben, ha "sosincs időm" termékekre gondoltok?