2020. április 20., hétfő

Bohém kuckóvá varázsolnám a hálót KÍVÁNSÁGLISTA BELIANI

Nagyon retró blogposzttal szeretnék visszatérni a blogírás világába, vagyis a rendszeres posztolásba. A kívánságlisták voltak még a blogolás hőskorában a leggyakoribb írások, mert mindenki szeret álmodozni és egy egy webshop átnézése kicsit kizökkenti az embert a valóságból. Ebben az időszakban pedig szükség van tervezésre, álmokra és szerintem egy kis lakás átrendezésre is. Nem tudom mikor leszek olyan merész, hogy rendeljek pár lakberendezési dolgot, hiszen engem is érint a válság részben, így most ez hátrébb sorolódott, de azért gyönyörködni lehet és fejben átrendezni az otthont. 




Tavaszra terveztem a hálószoba kipofozását méghozzá Enikős stílusban. Mit ad Isten idén ez lett a divat, a bohém sílus köszön vissza mindenhonnan. Retó, vintage dolgok, bőröndök, raklapok, faládák, rattan bútorok, kosarak, durva szőttesek, pomponok és még sorolhatnám. Ez számomra a kánaán és találtam egy webshopot (szerintem sokan mások is megtalálták már), ahhol aztán minden van, ami számomra a bőség zavarát jelenti. 


Beszéljünk kicsit a lakásról, amit bérlünk csak, így részben meg van kötve a kezünk, a falakat nem akartuk túlságosan belakni. Természetesen megengedték, de ismerm magam, nagy falnyűvő vagyok, nem tudnék leállni a kalapáccsal, így ezen a téren óvatosan tervezek és az ösztöneim visszafogom. 
A nappali és amerikai konyha inkább egyszerűbb, letisztultabb és két szín dominál a türkiz és a piszkos rózsaszín. Kaptam egy kedves kommentet, hogy szegény Ádámnak ebben a nőcis lakásban kell élnie és ráeröltettem, nos a színeket pont ő választotta. Én sokkal színesebbet álmodnék ide, de egyértelmű, hogy ez is tetszik. 

Az előszoba fekete, fehér, viszont az egyik sarkot megtörtem egy régi kis puffal, amin visszaköszön a piszkos lilás árnyalat, így az egy légtérben lévő dolgok mégis összetartoznak és az IKEA unalmát borítja is a kis vintage bútor. 


A hál viszont sehogy sem alakult, lehet azért mert albérletben én sosem éreztem eléggé otthon magam, kifogyott a lelkesedés. Én itthonról dolgozok, de általában a nappaliban van az "irodám". Ádám is pár hét home officra volt száműzve és akkor jöttem rá, hogy igenis át kell majd rendeznem a hálót, akár a meglévő dolgokkal, illetve majd pár cuccot otthonról (még mindig otthonnak hívom anyáék lakását, pedig már a szobám az öcsémé) is elhozok,  valamint a stúdióban is vár pár dolog. 

Na de tényleg álmodozzunk, ezekkel adobnám fel a hálót. 


A nappaliba is szeretnék egy puffot, de a hálóba mindenképp. Szerintem egy rojtos darab megteremtené már szinte önmagában is azt az atmoszférát, amire vágyok. Dédnagymamám mindig a lakástextilekben hitt, ez nálam sincs másképp. A lakást ez varázsolja otthonná. 







Juta szőnyeg, amit akkoriban rattannak hívtam volt a tinikori szobámban is. Sajnos az évek alatt teljesen széttapostam, elengedett a varrás, de ki is szolgált rendesen. A Beliani oldalán valami csodás szőnyegek vannak. 



Elgondolkoztam azon, hogy pár almás láda és a régi Dániából hozott bőröndöm tökéletes lenne éjjeli szekrénynek, amiben aztán lehet tartani könyveket az esti olvasáshoz. És képzeljétek van hasonló kész bútor a webshopon, talán így egyszerűbb is lenne. 

Nagyon bejön a makramé, akár fali díszként, akár párnahuzatként, vagy ágytakaróként. Pár példát mutatok, amikre szívesen lecsapnék és egy képzeletbeli hippi kisbusz belsőt teremtenék, enyhe kotrasztot alkotva a minimál szobával.

Ennél a bohém stílusnál szerintem nem lehet túlzásba esni, jöhet minden, ami keleti hangulatú. Mivel én is öregszem és kezdem megérteni a kevesebb több elvet, így neutrális szinek skáláján mozognék, ahogy a képek is mutatják. Természetesen meg is szereném töni a teljes egyhangúságát a nude, fa, fehér és fekete táncának és a sárga, mély narancs és bordó lenne erre a legjobb választás szerintem. De van egy menta színű írógépem, amit szintén ide szánok, így még lehet ezt a tónust is belevinném, de lehet az újra kikerül a nappaliba??


Fenti eszmefuttatás után rátaláltam egy gyönyörű ágytakaróra, ami segít a hálóban tartani az írógépet, ez lenne az jobbra. Nem tudok mit tenni a házi szőttes, a durva ám kézi munka jellegű anyagok a szívem csücskei. Persze tetszik a namesi bársony is, de belül lakik egy indián, ősasszony is. 
Pár kosárra mindenkinek szüksége van, pláne annak, aki kofár-t szeretett volna szülinapjára is már 3 évesen, vagy kettő. Rajongok mindenféle kosárért, a kerekért, szögletesért, kicsiért és ... Gombóc Artúrosan. 

A falra egy makramé alkotást szeretnék, de lehet készítek, akár egy rongyszőnyeg feltúrbózása is jó ötlet, vagy ez a tollas kagylós téma. Illetve az álomcsapdám is haza fogom végre hozni a stúdióból.

És a teljes otthon érzéshez még pár növényt és hozzá kaspót szeretnék, viszont ehhez előbb a virágoknak kell meglennie. Egy könnyező pálma régi vágyam, de imádom a futó növényeket is, borostyánért élek halok.

Nagyon jól esett az álmodozás. :)

*nem szoponzorált (sajnos)