2020. május 6., szerda

Kevesebb boltba járás, több rendelés

 Én a régi módi lány vagyok, aki most a karantén alatt jött rá, hogy bizony haladni kell még inkább a korral. Felfedeztem számos egyszerűbb megoldást, ami megkönnyíti az életem és gép előtt ülve, vagy telefonon keresztül pár katintással megoldható. Ilyen például a QR kód a sárga csekkeken, ami révén nem kell a postára rohangálni, illetve az online rendelés lehetősége, ami a háztartási termékeket is illeti. Innentől kényelmesen megrendelem a higéniai termékek mellett a mosószert, ölítőt is egy online drogériából. 



Persze eddig is rendeltem sok dolgot, viszont mot jöttem rá mennyi időt és valahol pénzt is spórolok, hiszen nincsen impulzus vásárlás, nem járok úgy, hogy a kasszánál nézem, hogy jaj mennyi olyat vettem, ami nem is kéne. 

A járvány alatt a Notino létrehozott az oldalán egy új fület megkönnyítve a bevásárlást, így már ez egy igazi online drogéria. Pont egy hónappal ezelőtt a rendelés leadásnál akartam a fogyó eszközöket, kifejezetten tampont rendelni. Nos innentől ezt is és a takarító szerek egy részét is innen fogom beszerezni. 

SZÁJÁPOLÁS


Erről szeretnék majd egy videót, de mutatok három alap pillért, amit meg szoktam nagy tételben rendelni, családi pakkban úgymond.

Curaprox fogkefe, amiből hármas csomagot rendelek, néha kettőt is. Csakis az ultra soft jöhet ebből a svájci márkából, ami így nagyon puha és maximálisan tisztít a rendgeteg sörtének köszönhetően. A legtöbb fogorvos ezt ajánlja fogínysorvadásra. Sajnos nekem az elektromos fogkefe nem vált be, nem bírja az ínyem, így én erre szavazok.





Fogkrém szintén kell, hogy legyen a fiókba, ebből az Elmex a kedvencünk, valamellyest csökkentette a fogínyvérzést. Kifejezetten ezt a zöldet favorizálom. Fehérít is megfelelően ügyesen, pedig annyit kávézok.





Fogköz tisztítás is fontos, hiszen a sorvadát a lepedék, lerakódás is fokozza, így minden napi rutinom. A fogselyemnél sokkal hatékonyabb a kefe, vagy a szájzuhany. Ez utóbbihoz komoy rutin kell, hogy nehogy rontson a helyzeten, én heti egyszer használom azt. Fogköztisztító keféből én a legvékonyabbat veszem mindig, így mindehová befér. 




Amit kipróbálnék most, hogy nézelődtem az oldalon, az a Paradontax fogkrém. Régen használtam de már nem emlékszem mennyire működött, így még egy esélyt adnék neki.
HÁZTARTÁS



K2r Mosógép tisztítót meg fogom rendelni, mert észrevettem, hogy nem mos már annyira tisztára a gép. A házi megoldások valamellyest segítettek, de nem hosszútávon. A leírás elég kecsektető, így remélem ez megoldja a gondomat.















Vanishnek mindig kell itthon lennie, mert gyakorlatilag mindent foltot kiszed. Egyszer megementett egy dzsekimet, amiben lekvárt főztem (hagyjuk cifra sztori volt) és tiszta áfonya folt lett. gy éjszaka és nyoma sem maradt mosás után. A szórófejes praktikusabb, mert nem teszel rá sokat, nem pazarolsz. Nekem egy évig is elég bőven. 












A Froscht nagyon sokan ajánlották, így ebből is berendelek, a vízkő oldót mindenképp szeretném lecserélni egy sokal természetesebb, környezetkímélőbb alternatívára. Persze nagyrészt ecetet használok erre a célra, de egy egy makacs résznél szükség volt nagyobb fegyverre. Remélem most már ez a termék lehet az. 












EGYÉB





Nekem csakis kisboltokban jut az eszembe megvenni a kozmetikai pálcikát, amit smink igazításra haszálok, így még nem futottam bele 100%-ig lebomló termékbe. (Sose turkálj ezzel a füledbe, arra vannak speciális tisztító folyadékok, hogy azt tisztítsd) Tehát környezet barátabb dolgokra váltok lépésről lépésre, ez is a listán volt, hiszen itt semmi különbség nincs hatékonyságban. Mindenképp rendelek egy dobozzal a Bel Nature termékéből. 


Itt még tehetnék be tampon képet is, de nem tudom melyik a jó. A Naturella tampont sehol sem találom, pedig az nagyon bevált, azóta sorra veszem a többi márkát, keresve a megfelelőt. Itt találtam pár ismeretlen márkát, lehet megpróbálom ezeket is. 




Elkoptak a csavaros hajgumijaim, így ideje az eredetit is kipróbálni, az Invisibobble termékét. Eddig úgy voltam vele, hogy jók a kínai verziók, de aztán olvastam, hogy ezt forró vízbe teszi az ember akkor ismét összeugrik és így örök életű, nem tud kinyúlni, ez meggyőzött. 

#hírdetés