2020. szeptember 30., szerda

Csipkerózsika kedvencei, avagy Rózsa a kozmetikumokban


Egyre több rózsavizes és rózsaolajos kozmetikum lát napvilágot az utóbbi években. A rózsaolaj a rózsa szirmaiból vízgőz-desztillációval nyert illóolaj. Olajgyártás céljából leginkább Bulgáriában, Franciaországban, Marokkóban és Törökországban termesztenek rózsát. A rózsavizet az ókortól kezdve nagyra értékelték a bőrápolásnál és a parfümkészítésnél. A mostani bejegyzésemben ezen összetevőket tartalmazó kozmetikumokat, hajápolási termékeket nézünk meg, mert szeretném bővíteni ezekkel a polcaimat. Ugorjunk fejest akkor a rózsába és mehet a rózsavíz arcra, hajra, testre és a sminkbe. A rózsaolaj a legdrágább esszenciűlis olaja a világon, hiszen egy grammjához fél tonna rózsasziromra van szükség. Azon parfümök, amik tartalmazzák ezt az összetevőt igazán magas minőségűnek mondhatóak. A luxus kozmetikai márkák szintén kacsingatnak ezen összetevő felé, hiszen számos jótékony hatást tulajdonítanak neki. Antioxidáns hatása már bizonyított, több kutatásban szerepel a rózsavíz, rózsaolaj mint antiageing összetevő. Emellett pattanás megelőző hatásról is beszámolnak. 


A Kerastase Elixir Ultime hajolajat már használtam és hiányozni is kezdett a hajápolási rutinomból. A fodrászom mindig ezt használja, sokkal szebb tóle a hajvégem és nem lesz zsíros, olajos hatása tőle a hajtincseknek. 


Lehet használni hajmosás előtt pakolásként, hajszárítás előtt, hajformázás előtt, vagy napi frissítésnél. Az olajmix marulaolaj, kaméliaolaj, racaxi olaj, kukoricaolaj és argánolaj tartalmú, ami szépen ápolja, építi a hajat.

Hajápolásnál még szemezek egy új Kerastase termékcsaláddal, mert a hajnövesztő verziója kicsit megnyújtja a loknijaimat. Erre az Elixir Ultime maszkra és samponra elképesztően kiváncsi vagyok, az egyik barátnőm esküszik ezekre és neki hirtelen szuper sokat nőtt a haja. Az ígéri, hogy ragyogobbó teszi a hajat, hidratálja, így sokkal egészségesebb lesz, megóvja a károsodástól is. A legjobb pedig, hogy nem fog kreppesedni, szöszölődni. :)

Arcápolás terén Saloos Bio Regeneráló olaja szintén megtetszett mint testápló termék. Ugye az olajak tudják az olajakat fellazítani, ezért is használjuk a kétfázisú olajokat lemosóként. Nemrég olvastam, hogy olajos testápolók remekek lehetnek a pattanásos hát kezelésére, így adok neki egy sanszot, felkenem majd és fél óra múlva letörölgetem alaposan a bőrömről, ami nem szívódott be. Ha ez sem válik be feladom . :DSminkekbe is előszeretettel tesznek rózsa hatóanyagokat, a Revolution márka korrektoráa is került. Elképesztő, hogy milyen sok árnyalatban elérhetőek ezek a korrektorok, szerintem teszek egy próbát már csak ezért is. 

Nagyon sokszor nyúlok az arcpermetekért nem csak nyáron, hanem egész évben. A Hialuronos termékeknek szüksége van vizes bázisra, így nálam ezek a permetek reggeli és esti rutinban is hangsúlyt kapnak. A RawGaia Organic Goji Goodess termék nem csak a csomagolás miatt ragadta meg a figyelmemet, henem mert szuper hidratáálást igér és még sosem próbáltam a márkától semmit. Télen sem kiszáradásra hajlamos a bőröm, de azéért egy két hidratáló termék nem jön rosszul. És amit ki kell emelnem, hogy vegán termékről van szó, tudom sokatoknak már ez is nagyon fontos szempont. 

Tusoló krémet még nem próbáltam, de egy rózsás azért nem lenne rossz, nyilván ez egy táplálóbb termék, mint egy sima tusfürdő, vagyis így képzelem. Jó ki is fogom próbálni és beszámolok, Weleda Rose jössz velem, repülsz hozzám. :) Ezeket a termékeket a Notino oldalán megtaláljátok. 


#reklám #szponzorált tartalom
Ti milyen rózsás kozmetikumot használtok?