2020. augusztus 27., csütörtök

Körömlakkok gél lakk helyett

Az énidő videómban már meséltem kicsit a körömlakkozásomról, de szerintem sok minden kimaradt, mert nem akartam másfél órás videót. Én életemben kétszer géllakkoztattam és a körmöm oly szinten tönkre tette a körmös ismerős, hogy amíg le nem nőtt szakadt fel húsig, papír vékony volt. Akkor megfogadtam, hogy többet soha... Ennek a traumának két pozitívuma is lett, az egyik, hogy megerősödtek az addig vékony körmeim, így már nem törnek le oly könnyen, a másik pedig megtanultam normálisan kifesteni a körmöm és értékelni, hogy vannak.
 Emellett rettentő sok pénzt is spórolok azzal, hogy önellátóként magam intézem a pedikűr, manikűr ügyeimet. Nekem még időt is spórol meg az, hogy csak lakkozok. Ezen sokan lehet leállnak majd vitatkozni, de én így magamnak tudom a napi dolgaim közé beszűrni a lakkozást, heti egy-két nap ez a bő negyed óra esetleg fél óra belefér. Utálok időponthoz igazodni, várni ha csúszás van és nincs türelmem a szalonban ücsörögni, miközben egy csomó mindennel haladhatnék, ha magamnak készítem a körmeimet. 


Kicsit ambivalensen indult a kapcsolatom az Essie ikonikus lakk márkával. Hosszú évekkel ezelőtt egy beautyboxban érkezett hozzám egy tűzpiros árnyalat, amit azonnal azon melegében felkentem. Sajnos olyan rosszul sült el a dolog, hogy nem kicsit elszínezte a körmömet. Én az a fajta csaj vagyok, aki nem ken fel alap lakkot, mert elképesztő türlemetlen, így akadt pár ilyen kalandom más lakkokkal is, no de ez egy magas árkategóriájú lakk, így jó hogy felháborodtam. Teltek az évek én is fejlődtem és a márkák minősége is. Nemrég gondoltam egyet és rendeltem egy Essie lakkot és már értem mások lelkesedését. Mind kinézetben, mind tartósságban lenyűgözött, így most már bátran válogatok a viruális állványról, sőt biztos vagyok benne, hogy az egyik árnyalata lesz az esküvői lakkom. Nyilván az évek alatt a márka fejlesztette a lakkjait, így ilyen hiba nem csúszhat be. Amúgy az Essie lakkjára nem csak a bloggerek kattantak rá, de még az angol királynő is csak ezt használja, ami azért nagy szó, mert ő aztán mindent kipróbálhatott amihez csak kedve szottyant.


Körömlakk tekintetben nálam szempont a jó fedés, a tartósság és az, hogy gyorsan száradjon. Ez utóbbit pedig el tudom engedni, mert találtam az Essencenél egy körömlakk szárító cseppet, ami pillanatok alatt atombiztossá és hajszál-lenyomat mentesség teszi a körömlakkokat. Maradt tehát a két másik szempont, amiből a kardinális nálam a tartósság, mert bizony én kézzel mosogatok, gumikesztyű nélkül súrolok és hajlamos vagyok homokvárat építeni gyerekekkel. A múltkor egy ilyen erőpróba után az Essie lakkom pont úgy festett 3 nap elteltével, mintha most kentem volna fel. Megtévesztésig hasonlít a megjelenése, ha azt szeretném a gél lakkokéra. Két rétegben is szép már az egyik rózsaszín árnyalatom, de háromban valami csoda. Száradása kicsit lassabb, kivéve ha szárító cseppezem. Most néztem, hogy a Catricenek is van hasonló körömlakk száradást gyorsító terméke, ezt is ki fogom próbálni. 


CATRICE

Amiért még lelkesedem mostanában az a Catrice márka körömlakk vonalon, a nude kollekciója és a csillámos Gold Effect is kedvenc lett. Utóbbi a lábujjaimat szokta díszíteni és így hetekig nem kell foglalkoznom a pedikűrrel. Tartós, lerobbanthatatlan, de mégis viszonylag könnyű eltávolítani. 

Mondhatnám, hogy a nyár a szikrázó, színes lakkoké, hiszen ez így van, de nálam annyira bekattant a nude, a halvány rózsaszín és a piszkos neutrális színpaletta, hogy szerintem még évekig ez fog dominálni. Ráadásul így mindenhez megy, letisztult és elegáns a manikűröm. Kiváncsi leszek mikor változik ez nálam, mert ismerem magam és biztos vagyok benne, hogy fog. Egy intenzív árnyalatú Essiere azért le fogok csapni.


És egy kis kívánságlista még...


Nagyon érdekel milyenek a Makeup Revolution körömlakkjai, paletta tekintetben ugyanis azb utóbbi években nagyon jók lettek. Egy ezüst csillámos jó teszt alany lenne. 


Említettem, hogy pár Essie lakkra vágyok, ez a ké pont olyan, mint az első körömlakkom 5-es koromban. Nosztalgikus érzések törtek fel bennem. Emlékszem amikor azt a lakkot vettem, milyen vagánynak éreztem magam és persze felnőttnek. Néha úgy visszamennék az időbe pár órára. 

A menta körömlakkok, amik még a szívem csücskei, valahogy nekem egyszerre finomak, nőiesek, mégis modernek és még elegánsak is. Ez az Essie is kedvemre való lenne. 


Nektek mi az álom körömlakkotok mostanság? Melyik csoportba tartoztok körömlakk, vagy géllakk?

#hirdetés #reklám