2020. július 20., hétfő

Kedvenceim az Avontól

 Az Avon márkát szerintem senkinek sem kell bemutatni, mert mindenki ismeri, mindenkinek van vele tapasztalata. Amikor általános iskolás voltam, akkor találkoztam először pár termékükkel, mert az egyik barátnőm anyukája Avon tanácsadó volt. Így visszagondolva már akkor sejthető volt, hogy sminkek és kozmetikumok lelkes tesztelője leszek, mert bármit is vásároltam az idő tájt, már akkor is részletesen elmeséltem mindenkinek mi tetszett és mi nem. Az évek teltek és gimi után nem igazán volt a márkától semmilyen termékem, aztán jött a blog és egy együttműködés és azóta rengeteget változott, fejlődött az Avon, lett pár tényleg nagy kedvencem. 




Folytassuk a nosztalgia vonaton való utazást, mesélek még az első emlékeimről. A körömlakk és a rúzs volt annó a kedvencem tőlük, ezekből elég sokat megrendeltem. Nagyon szerettem, hogy várni kellett rá, a vágyakozás valahogy hozzáadott az élményhez és ugye akkoriban nem voltak webshopok (ha az OTTO-t  nem soroljuk oda), így egy izgalmas, modern élmény is társult ehhez. Lehetett rendelni mini rúzsokat is, teljes készletet, így könyű volt kiválasztani az árnyalatunkat. A teljes színskála bírtokában voltak a ttanácsadók, így ezek a készletek néha körbe jártak (ma már ezt furcsának gondoljuk, de azt is, hogy 500 Ft-ot fizettünk a telefon csengőhangokért, vagy hogy felvettük a rádióból a zenéket kazettára).
Ami még élesen megmaradt benne az, hogy volt egy összerázhatós, két komponensű parfüme az Avonnak, nagyon menő voltam vele az egyik osztálykiránduláson, szinte érzem az illatát még mindig.
Az alapozóját szerintem a legtöbb velem egykorú lány kipróbálta, amin meglepődtem, hogy keresztanyám még mindig ezt használja. Azóta persze változott az összetétele és fejlődött az idők során.


Ugorjunk kicsit a blog indulásához, amikor újra megismerhettem az Avont. A tusfürdői, habfürdői mindig is a kedvenceim voltak, hiszen szezononként új és új illat jelent meg náluk, ráadásul elég nagy kiszerelésekben, ami valamiért most is lázba hoz.

A matte Legend rúzsai a márkának valami fantasztikusak, pigmentáltságuk kiemelkedő, elég tartósak (persze liba zsíros kenyeret nem bírja ki), nem szükséges hozzájuk kontúrceruza sem, mert nem fut szét a szín az ajak körvonalán túl és ami fontos, hogy nem szárít.


Másik óriási kedvencem, amiből bár lenne mindig itthon, az a géles, kocsonyás állagú arcmaszkja, tudjátok az a cuki géshás csomagolású. Biztos találkoztál már vele nálam, de sok más blogger is elismerően beszélt róla. Egyből látszik a különbség, az apróbb mimikai ráncokat, amiket a dehidratáltság okoz kiegyenlíti, simítja. A bőröm üdébb lesz, mintha egy heti bőrápolási rutinnal fejelném meg az amúgy is kerek arcápolásomat. 
A K-Beauty vonalon maradjunk, hiszen a koreai bőrápolás alapból a szívem csücske és az Avonnak remek termékeket sikerült összeraknia. A másik szerelem termékem az ájszakai arcmaszk, ami utolsó lépésként szépen lezárja a bőrt és az addig rápakolt hatóanyagoknak segít beépülni. Akár sima arckrém helyett is használhatjuk. Amibe bele tudok kötni, hogy elég erős az illata ez valakinek szempont. 
Egy olyan terméket is mindeképp a listára szerettem volna tenni, amit ttöbb sminkes ismerősöm is ajánlott és nemrég szereztem be. Még nem tapasztaltam emg minden előnyös tulajdonságát, de már most látom, hogy tud a kicsike. Ez pedig egy fixáló, ami lazán veri a MAC Fix+ termékét. Sokkal tartósabbá teszi a sminket és a szemfestékeket is intenzívebbé varázsolja, ha ezzel nedvesítem az ecsetet. Van pár alapozó, aminek nagyon tetszik a fedése, hatása, de az olajos bőrön el tud mászkálni, ezeket is sokkal tartósabbá, mondhatni ragaszkodóbbá teszi. Legújabb módszerem, hogy a primer tetejére si fújok és arra megy az alapozó, volt pár eset, amikor csodát tett.

Az Avon Mark  por púdere szintén kiváló, nem hagy fehér réteget, remekül fixálja a szem körüli területen a krémes folyékony kontúrt is. :) 
Több Avon szempillaspirál is kifejezetten veri a drágább márkákat, így ezek között is érdemes szemezgetni. Dús és hosszú pillákat kölcsönöz ez a Super Sock termék, éjfekete, nem pereg és nem is ragad a szemhéjra. Az én elvárásaimat megugorja és ez a lényeg számomra.

Neked mik a kedvenceid az Avontól?

*hirdetés