2021. március 22., hétfő

Göndör és szőke, nem egyszerű kombináció

A hajamnak külön élete van, nem csak mert göndör, hanem mert időszakai voltak, sőt a hangulatomat is megmutatja éppen. Van, amikor egyenesebb, nos olyankor gond van a lelkemben, magam alatt vagyok, ha fürtös, loknis, akkor viszont lehet sejteni, hogy az önbizalmam és a lalkivilágom ép. Az időszakokat pedig úgy kell érteni, hogy ahogy nőni kezdett a hajam baba koromban igazi fürtös kislány voltam, ami ovi közepére kisimult, majd tini koromban halántéknál elkezdett a hormonoknak köszönhetően ismét kunkorodni, 18 éves koromban pedig gyűrűben állt és gyönyörű hosszú volt. Ez azért is lényeges, mert tudom milyen az egyenes, a hullámos, a göndör, a kezelhetetlen , a száraz, a nőni képtelen, a dús és a vékony szálú haj...és még sorolhatnám.


Nem is tudom hol kezdjem, talán ott, hogy a színét nem szeretem, mert olyan unalmas gesztenye barna, valahogy az nem én vagyok. Mindig is a se színű, világos, hamvas barna jött be, de messze állok tőle, mert az én hajam tele van vörös pigmentekkel, így a szőke projekt sem egyszerű, sokszor sárgul és narancs színre vált. Bezzeg gyerekkoromban, amikor tele voltam szőke tincsekkel és úgy néztem ki, mint akinek melírozzák a haját. Igen visszasírtam és jól haladok a vágyam teljesülése érdekében, mert két év alatt halomnyi ősz szálam lett, mondjuk nem csoda, amiken átmegyek, amennyit aggódom. A pandémia miatt most úgy döntöttem, hogy újra magam fogom festeni, amitől be kell vallanom kicsit szorongok. Régen nagyon profinak éreztem magam a hajfestésben, visszanézve sokszor remekül is sikerült, de amíg megtaláltam a megfelelő márkát, színt...na az komoly hadművelet volt. Aztán persze kivonták...rémélem most nem lesz ez. Kinéztem a Notino oldalán egy Syoss hajfestéket. 


A másik festék márka, ami szimpatikus most, az a Schwarzkopf Gliss Color hialuronos terméke, hidratálást és maximális ősz fedést ígér. SAMPON FESTETT SZÖSZMÖSZ SZŐKÉRE

Sok márkát próbálgattam az utóbbi években hajápolási termékek közül, mert talán a haj téma a legnagyobb rejtély számomra. Ahogy időszakai vannak a sörrényemnek, úgy a legjobb terméket is megunja és akkor bizony váltani kell. Nagyon sokáig imádtam a Dove Advanced Hair Series Oxygen Moisture samponját, amit annó nagyon dicsértem, aztán egy idő után szöszösödtem. Pár hónapja újra vettem és szereti a hajam, remélem marad a barátság. 
Gigi sampont véletlenül próbáltam ki pár hónappal ezelőtt és a hajam nagyon szerette. Nemrég pedig láttam Évinél a Krémmánia alapítójánál is, hogy a kedvence, így még lelkesebben kezdem el tesztelgetni a márkát. HAJOLAJ

A volt fodrászom ajánlására a használtam egy ideig a Kerastase terméket is, az ára elég borsos, így most nem vettem újra, de volt, amit kifejezetten szeretett a hajam, ez pedig az olaja volt. ÚJ IRÁNY A GÖNDÖR ÁPOLÁS

A CGM hajápolás az új irány, amivel szemezek, amit próbálgatok, vagyis a szilikon SLS és szulfát mentes termékek. A göndör hajat ezek az említett összetevők kinyúltják és szárítják. Őszintén még nem volt időm teljesen áttanulmányozni a rengeteg információt, nem néztem még meg a hajam porózitását, nem tudom proteinre, vagy hidratálásra van e szüksége, de ígérem, hogy majd belemélyedek a témakörbe. 
Pár terméket és tippet viszont mér beéptettem a hajápolásomba. 
Az egyik nagy kedvencem a Garnier Fructis Hair Food, amiből már három fajtát teszteltem. A banános az én vékony szálú hajamnak kicsit sok volt, túl hidratált talán, így a hullámok kevésbé voltak intenzívek, de a haj végem viszont mintha életre kelt volna tőle, így ezt hajmosás előtt csak a hajvégekre szoktam fél órára felvinni. A kedvencem a Makadámdiós termék lett eddig, de hamarosan a dinnyés verziónak is nekiesek. 

Ami tervben van még, hogy kipróbáljam a Ziaja kecsketejes balzsamja, ami CGM és többen dicsérték, hogy vékony szálú hajra remek választás. Mivel a lengyel márka arcápolási vnalát ismerem, így még inkább érdekesnek találom, hogy hajápolói milyen minőséget képeviselnek. 

#reklám