2021. április 29., csütörtök

Tavaszi smink trendek 2021

Emlékszem a blog kezdetekor sokszor írtam hasonló trendekkel foglalkozó posztokat, aztán ezek kikoptak. Részben azért mert rá kellett döbbennem, hogy fütyülök a divatra, azt viselem, ami nekem tetszik, úgy sminkelek, ahogy jól érzem magam, részben pedig azért, mert  szembe akartam menni a trendkövetéssel. Ahogy idősödök sok minden változik, kezdem belátni, hogy igenis hatással van rám a divat, még akkor is ha másképp értelmezem és a régi trendeket veszem elő, amikor épp senkinek nem jut az eszébe. Sokszor kaptam meg, hogy megjósolom mi lesz a divat, de ez nem igaz, csak szeretek a múlt bugyraiból meríteni, pont úgy, ahogy a tervzők, akik ruhák és smink vonalán is meghatározzák a piacot. 




A blogolás őskorában szerintem a legtöbb lány, aki erre adta a fejét a női magazinok trend diktálásától kivolt. Én legalábbis utáltam, hogy mindenki ugyanúgy nézett ki, ugyanazokat a holmikat öltötte magára és ugyanazokat a sminkeket dobta fel, akár jól állt neki, akár nem. Volt pár év, amikor kicsit színesedett a világ és szerintem még ebben a virágzásban élünk, köszönhetően a közösségi médiának. Persze nem lehet kihagyni azt sem, hogy egy-egy celeb, influencer olyan trend hullámokat gerjeszt, ami a régi időket idézi, ilyenek a Kardashian lányok. 

Én mai fejjel azt mondom, hogy merjünk egyediek lenni, kísérletezni, keresni azt, ami nekünk jól áll és amiben jól érezzük magunkat. Ebben a posztban pár aktuális trendet akarok megmutatni smink tekintetben. 

2020 az az év volt, amikor egy új kiegészítő lépett be az életünkbe, a maszk. Megváltoztatta a sminkelési szokásainkat, hiszen az arcunk jelentős része fedve maradt, az alapozót, BB krémet leszedi, a rúzs elkenődik és még sorolhatnám a nehézségeket. Sokan átálltak a minimál sminkre, vagy a smink mentességre, illetve vannak olyanok is, akik a szemsminkben élték ki jobban magukat az utóbbi évben. 

NO MAKEUP MAKEUP

Az idei trend tehát a temészetes makulátlan bőr, a no makeup. A smink néküliséget viszont nem mindenki szereti, így van full természetes hatású smink, ami lehet alapozva, anélkül, vagy egy könnyű BB krémmel megvalósítva. 

Ami szerintem jól működik normál és száraz bőrön és szépen korrigálja a színbeli eltéréseket az a Bourjois CC kréme és a maszk sem szedi le különösebben. 




Alapozóból pedig az örök kedvencem működik legjobban, az Estée Lauder Double wear, ami magas fedést garantál és tökéletes marad a súrlódás és a pára ellenére is. 




Sokan télen, tavasszal a oárás időben a szempillaspirállal is gondban voltak, köztük én is. Sokszor szinte lefolyt rólam a kedvencem, így keresnem kellett egy tényleg vízálló verziót. A Maybelline spiráljait gimiben hasznátam sokat és mivel nehéz volt leszedni, így dobtam. Most viszont igencsak jól jött ez az emlék, mert ez bírja a maszk felett kiáramló párás leheletet is a Lash Sensational. 




SZEMHANGSÚLYOS SMINKEK

Az arab nők arcát kendő takarja sok országban és a szemük precízen van festve. Tőlük leshetjük el, hogy mennyire kifejező is lehet a smink, akkor is ha a szánk és az arcuk egy része el van fedve. A füstös smink így előtérbe került, amihez meg kell tanulni jól satírozni. Satír ecset és gyakorlás akulcs, a titok pedig, hogy világosabb színnel kezdjük és haladunk a sötétebbig. A szépen eldolgozott élek gyönyörűen mutatnak a szemsminkeknél is. 




A MAC Cosmetics Eyeshadow 9-es palettája remek induló készlet és persze elengedhetetlen, ha az ember szépen szeretne satírozni, mert a kevésbé pigmentált darabok elvehetik a kedvünket. 



Beszéltem a kék szemfestékről, szóval ajánlok is palettát hozzá. NEkem a Makeup Revolution színes palettái bejönnek, egy jó szemhéjalappal kombinálva. Ha még csak most ismerkednél a színes sminkekkel, akkor Makeup Revolution X Patricia Bright paletta egy klassz választás lehet. 



Az extrém tudvonalak, éles szemfesték vonalak is hódítanak, a kifutókon általában a kék árnyalatai tűntek fel. A geometrikus tusvonalakhoz pedig érdemes egy filces terméket választani, ha még kezdő tusvonal húzó vagy. 



VASTAG AJKAK

Az Instagrammon teljesen elterjedt, hogy vastagabb ajkakat fest magának mindenki. Ehhez nagy gyakorlat és egy jó, hegyezhető ceruza szükséges. Én azt javaslom, ha csalunk is, de óvatosan, minimálisan húzzuk túl a szánkat, mert könnyen nevetségessé tehetjük magunkat. 

A maszkok világában az élénk ajkak csak akkor állják meg a helyüket, ha lerobbanthatatlan terméket viszünk fel. Szerencsére több cég is zseniális formulákat hozott létre. A matt folyékony ajaktermékek vonalán találhatjuk meg ezeket a tartós, csók álló rúzsokat. Nekem az egyik nagy kedvencem a Catrice Matt Pro Ink terméke lett. Kellemes formula, nem szárít és enm kenődik el, egy könyebb  ebédet is kibír. 




Színek tekintetében a rózsás árnyalatok hódítanak a klasszikus vörös és a nude mellett. A frissesség, a tavaszi színek minden évben meghatározóak a smink divatban. Másik kedvencem, amit akár fényessé is lehet tenni, mert jár hozzá egy balzsamos toper, az a Max Factor Lipfinity Rising Stars terméke. Egyszrűen lerobbanthatatlan, sokkal jobb mint a Tiktokon felkapott kétfázisú ajakkence. 

BABÁS PÍR

A kontúr újra visszatalált régi fnkciójához, a koszos hatás helyett, nagyon finom árnyék működik már csak. Előkerültek viszont a pirosítók, abból is a finom rózsaszínek és az univerzális barack árnyalatok. 

A matt bőr helyett a természetes ragyogás fog hódítani és háttérbe szorulnak a highlighterek is kicsit. Hát igen, hiszen ezt a részt szedi le leginkább a maszk. 

LAMINÁLT SZEMÖLDÖK

A szemöldök laminálás egy új irányzat, amivel visszatérnek a vastag, hangsúlyos szemöldökök. Valami hasonlót otthon is készíthetünk egy géles termékkel, a spirál, vagy ecset segítségével fésüljük felfelé a szemöldök szálakat és kész is a varázslat. Ha nagyon összevissza a szemöldököd, egyenetlen a hossza, akkor kicsit megigazíthatod trimmelővel, nekem csak így működik jól. 


#reklám