2021. június 30., szerda

Körömlakkok, amiket használok

A körömápolásban az utóbbi években elmélyedtem. Szeretek új márkákat kiróbálni, bár a színekben már nem vagyok annyira merész, mint régen. Egyre jobban szeretem a letisztult színeket, a nude, szürkés tónusokat, a fehéret és néha a csillámos lakkok is előtérbe kerülnek. Mostani posztban pár tippet szeretnék megosztani veletek és persze a kedvenceimet is bemutatom a Notino kínálatából. 

A gél lakkozás nekem több dolog miatt sem jött be. Az egyik, amiről már sokszor írtam, hogy egy barbár körmös annó rommá reszelte a saját köröm felületemet és annyira fájdalmasan szakadozott utána be a saját körömöm, hogy egy életre elvette a kedvem ettől. Másik ok, hogy kifejezetten utálok szalonokban ülni, valahogy időpocsékolásnak élem meg, hiszen nagyon sok mindent otthon magamnak is el tudok végezni. Én az a lány vagyok, aki az önellátásba hisz, aki nem szeret időponthoz alkalmazkodni. Amikor lepattan a körmöm így meg tudom csinálni, ha elkezd szőrösödni a lábam, akkor eppilátort ragadok és már a hajam is magam festem, jó a férjem szokott segíteni. 


Ehhez persze szükségem volt arra, hogy jó minőségű lakkokat használjak, amik brutál tartósak. Nálam nem opció, hogy két naponta lakkozzak. A mosogatást minden esetben tollerálnia kell a lakknak, mert ez nálunk egyenlőre kézzel történik. Az Essie lakk kiadásai messze túlszárnyalt minden várakozásomat ezek lettek nálam az abszolút befutók, mert két-három rétegben csodálatosan festenek és hihetetlen tartósak. 

Kedvenc árnyalataim:

  • Not just a pretty face (ez a szín volt az esküvőmön rajtam)
  • A cut above (rose gold csillám)
  • Set in stone (ezüst csillám)
  • Sugar Daddy
  • Pure Pearl




Jöjjenek a tippek, amik tartósabbá teszik a lakkozást:

1. Reszelés egy irányból
Nagyon sokan azt a hibát követik el, hogy oda vissza reszelik a körmüket, aminek az az eredménye, hogy könyebben beszakad, mert érdesebb lesz a felszíne. A körömlakk is egy egyenetlen felszínen könnyebben lepattan. 

2. Zsírtalanítás
Mindig lakkozás előtt áttörlöm a körmömet köröömlakklemosóval, akkor is ha nem volt lefestve előtte. Így megszabadulok a körmömön lévő szennyeződésektől és a bőröm által termelt faggyútól. A lakk így könyebben megtapad és ellenállóbb lesz. 

3. Alap és fedőlakk
Alap lakkot nem mindig használok, de tény, hogy sok márkának nagyon jó temékei vannak. Nekem a Sally Hansen Strength körömerősítő lakk sokat segített, amikor el voltak gyengülve a karmaim.

4. Köröm végét is lakkozom
A körömlakkot nem csak a körm felületre viszem fel, hanem a peremére is, ez megakadályozza a lepattogást. Illetve a szín lakkból legalább két réteget viszek fel, így a köröm egyenetlenségeit is kitöltöm. Sokkal gyorsabban szárad és tartósabb is a fedőlakknak hála a manikűröm, én az Essie fedő lakkjai közül a Speed Settert szeretem leginkább.

5. Körömlakk szárító folyadék
Utálok arra várni, hogy megszáradjon a lakk. Sokáig ezért ütött kopott körömlakkal éldegéltem, mert mindig belenyúltam. Aztán az Essence cseppjét kezdtem el használni, illetve a Catricét. Mind a kettő negyed annyi időre redukálja a száradást. Zseniális. 

+1 Csillámos lakkok
Ha lerobbanthatatlan lakkot szeretnél, akkor egy csillámos réteg tuti tipp. Én a körmeim végére, glitter esőre emlékeztetve viszem fel sokszor. Ilyenkor mindenki kérdezi, hogy ki a manikűrösöm. A csillám lakkoknál kardinális kérdés a csillámok sűrűsége, ebben az Essie-re szavazok. 



Nagyon érdekel az Essie gél hatású új körömlakk kiadása, hamarosan le is csapok pár színre. Igen nude tuti lesz benne, de néhány vibráló nyári szín is jó lenne. A világos kék és a mély zöld árnyalatokért teljesen odáig vagyok.