2021. július 21., szerda

Kedvenceim a Catricetől

A blog kezdete óta igyekszem pénztárca barát sminkeket, kozmetikumokat ajánlani, mert szerintem nem kell vagyonokat költeni, ahhoz, hogy jó minőségű termékeket használhassunk. Nem hiszem, hogy a luxusmárka név egyenlő  a jó termékekkel, sőt nem egy sminkbe futottam már bele high end és professzionális vonalon, ami gyenge volt. A drogériákban vannak kifejezetten jó, alacsonyabb árfekvésű márkák, ilyen a Catrice például, aminek rengeteg terméke állandó eleme a készletemnek. 

Alapozók és korrektorok

Kezdem a legnagyobb kedvenceimmel, az alapozóival. Szeretem, hogy az állandó kínálatukban még mindig megtalálhatóak azok, amiket a blog indulásakor, immár több, mint 7 éve próbálgattam. Ezen felül vannak olyanok, amik évek óta kedvenceim és persze újdonságok is, amik belopták hamar a szívembe magukat. 

Catrice HD Liquid Coverage alapozó az egyik alap termékem, az Estee Lauder Double Wear dupeja is lehetne, mert szinte azonos a tudása, fedése és viselkedése. Az ára 3000 Forint alatti és nagyjából 3 hónapra elegendő napi használat mellett, de lehet tovább is. Zsíros bőrre ajánlott alapozó, de nekem van aszáraz bőrű ismerősöm is, aki szereti jól aláhidratálva. Finishe matt, de mégsem maszk szerű, hagyja a bőrrel egységessé válni. Magas fedésig építhető és alpból közepes fedést ad. Jobb blenderrel eldolgozni, mint ecsettel. 




Catrice True Skin alapozó egy hidratáló, könnyű alapozó, amit én inkább normál, száraz bőrre ajánlok, de télen a zsíros bőrömön is működik. Tényleg hidratál és szépen mutat a bőrön. Fedése közepes, a finishe pedig természet bőr fényű. A színválasztéka szuper és képzeljétek korrektora is van.




Korrektorból nekem a Liquid Camouflage High Coverage Concealer a kedvencem, ahogy a mai napig rengeteg bloggernek, pedig nem is tudom mióta a polcokon van. Remekül világosít, nem ül bele a ráncokba, nem mozdul el, nem maszkos,  tökéletes szemkörnyékre, de kiemelésekre is, szemöldök és ajak körvonal igazítésra és még a kisebb bőrhibákra is. Mindenre IS!

Highligter

Egy derméket nagyon ajánlok minden fényesítő rajongónak. Ez a trió jobb, mint a legtöbb nagy márka highlightere és brutál filléres. Szóval keresd a polcokon, vagy rendeld meg. 




Szemöldök termékek

Az egyik kedvenc terméktípusom, ami szintén nagy márkákat iskoláz le az a szemöldök vonala a Catricenek. A szemceruzájából én a hegyezőset ajánlom, mert az precízebb és több termék van benne. Soha nem volt még olyan, hogy hegyezés közbe a hegyezőbe tört volna a termék (Catrice a hegyezőm is). Gyönyörű színei vannak, nekem a sötét szőke tökéletes, puha, de nem túl puha és nem szedi ki a szálakat. Tartós és kicsit a helyén is tartja a szálakat. 




Másik kedvencem a színezett szemöldök spirál, ami akár önmagában is elég azoknak, akiknek kisebb korrekció, hézag kitöltés kell, vagy sötétíteni szeretnének egy két árnyalatot a szálakon. Szépen a helyén tartja a szemöldök szálakat is.


A legújabb felfedezettem pedig a szemöldök filc, Notinon szemöldök fixálóként szerepel a Brow Definer Brush Pen Longlasting , mert hát ezt is tudja. De szerintem a legjobb benne, hogy hihetetlen precízen és egyszerűen lehet kitölteni a hézagokat, de a deffiniált szemöldökben is verhetetlen. Maximálisan kánikula álló, sőt a strandolást is egész jól bírja. Egy negatívuma, hogy néhány embernek kicsit zöldühet, ami nyilván a bőr ph értékétől is függ. 

Egy nagyon régi kedvenc is legyen itt. Amikor a blogot indítottam ezt a terméket használtam, a kis Catrice duot, amivel szép púderes hatású szemöldököt lehet elérni. Nos visszanézve nem mindig tudtam jól formázni a szemöldököm, de a termék szuper. Kezdőknek is ezt ajánlom csak. Mellesleg remek szemhéjpúdernek is, ha az nincs nálad. :)


Szempilla 

A szempilla spiráljait is sokan szeretik, én még keveset próbáltam, így nem annyira tudok kiemelni egyet. Viszont a műszempilláinál nincs jobb a drogáriákban és a mellé adott ragasztó zseniális. Mindenkinek nagyon ajánlom egy egy alkalmi eseményre a soros pillákat, amik jól felfekszenek, szépen hajlíthatóak és gyönyörűen kidolgozottak. 


Ajak termékekből sok kedvencem volt, amiket már szortiment cserekor kivontak. Most a folyékony rúzsait imádja mindenki, még nem próbáltam bevallom. Éppen ezért most az ajakdúsító szájfényéről fogok ódát zengeni. Én az a fajta lány voltam, akinek csak a matt volt jó, amíg nem ismertem meg ezt. Egy fotó kedvéért dobtam fel és azóta nem tudom hány üveggel, tégelllyel vettem. Zseniális állag, nem ragacsos, kellemes, hidratál, kicsit tényleg dúsít is. Bomba!

Köröm

Kedvenc lakkjaim között is akad Catrice. A Csillámos kiadásáért élek, halok. A lábamon szoktam ezzel a rosegold árnyalattal lakkozni és lerobbanthatatlan, egy csoda. :)


#reklám