2021. augusztus 31., kedd

Viszlát korpás haj

A blog kezdetén megfogadtam, hogy semmilyen téma nem lesz tabu és bármikor meséltem Nektek a fogínysorvadásról, hízásról, striákról, narancsbőrről, pattanásokról. Eljött a pillanat, hogy beszéljünk a hüvely...ja nem a korpás hajról. Egy éve én is észrevettem, hogy vannak periódusok, amikor bizony korpásodik a fejbőröm és igencsak zavaróm ez a havazás és a viszkető érzés. Kerestem a megoldást, találtam is a tesztelgetés közben pár jó terméket, ezeket most megosztom veletek. 

A korpának több oka is lehet, így, ha sokáig fennálló a probléma, akkor mindenképp fel kell keresni egy bőrgyógyászt, aki célzottan tudja kezelni azt. 

A korpásodásnak két típusát különböztetjük meg, az egyik a zsíros korpa, a másik a száraz korpa. Nekem az utóbbi volt a száraz korpa, ami általában kezelhető samponok segítségével. A száraz korpa, a fejbőr hámlásából ered, általában viszketéssel jár együtt és zavaró lehet ezen felül az is, hogy a ruhára hullik az elhalt bőrréteg. Ez a nem túl esztétikus helyzet szerintem mindenkit zavar nemtől függetlenül, így érdekes lehet, hogy milyen termékek azok, amik segítenek a korpa ellen

Kerastase Fusio Scrub Énergisant termékét még a fodrászom ajánlotta nekem, hogy időnként radírozzuk át a fejbőrömet, ezáltal jobban be tudnak rutni a hatóanyagok, gyorsabban fog nőni a hajam. Nem csupán hasznos, de irtó kellemes ez a peelingezés, amit otthon is el tudunk végezni.




A korpásodásról mindenkinek a Head & Shoulders Citrus Fresh sampon reklámjai ugranak be. Én az első körben próbálgattam a termékeiket, egész szépen vissza is szorította a korpásodást, így ajánlom, viszont talán azoknak lesz tuti a választás, akiknem nem száraz a haj végük. Nekem kicsit több balzsam kellett ebben az időszakban. Zsírosodásra hajlamos hajon viszont csodálatos. Több illatban is kapható már.


Ziaja Family Shampoo szintén várakozáson felüli hatást adott, miután a Head&shoulderről váltottam. Sokkal jobban hidratálta a hajam, így nálam megközelítette a tökéletes kategóriát a lengyel márka. 




Natura Siberica Mint, Bereza & Retinol terméke nagyon izgalmas, hiszen ez egy hab, ami hámlaszt és ráadásul retinolt is tartalmaz. Ugyan én most úgy tűnik leküzdöttem a korpát, de ha visszajönne, ennek a terméknek biztos adnék egy lehetőséget. A leírása szerint szinte mindent ígér ez a peeling, tényleg klassznak tűnik. 




Zsíros korpa ellen is van már többfajta sampon, amit nekem egy barátnőm ajánlott, mielőtt mondtam neki, hogy nekem száraz korpával van dolgom, az az Eucerin DermoCapillaire samponja volt. Tudjátok rólam, hogy rajongok az Eucerin márkáért, mert eddig szinte minden terméke be szokott válni. 


Ádámnak a fodrásza pedig ezt a sampont ajánlotta, ami neki teljesen jól bevált. Davines Naturaltech Purifying samponja gyógynövényes, eszméletlen puhává varázsolta a haját és 3 hét alatt eltűnt a makacs korpa. Kicsit pasis az illata, ezért én csak egyszer próbáltam.

Meséljetek Nektek mi segített megküzdeni a kis havazással? 


#reklám