2021. október 31., vasárnap

Kézápolás lesz az új mániám?

Az a helyzet lányok, hogy sok dologban változtam az utóbbi években. Az öltözködésem minimalistább irányba indult, smink nélkül vagy nagy részt, nem zavar, hogy nem vagyok  formában és a bőrápolási mániám elkezdett a testápolásra is kiterjedni. Most pedig a kézápolás is központi témává vált nála. 


Nyáron a térdemen vettem észre, hogy bizony kezd látszani rajta a kor, pedig még hiztam is. Ekkor behatólag megnéztem mi mindenre kéne még figyelmet fordítanom, ha szeretnék sokáid fiatalos maradni. Egyik testrész a kéz, aminek finom, vékony bőre bizony igen hamar ráncosodik és foltosodik. Az arcápolási rutin közbe oda is szoktam tenni egy kis krémet, szérumot, de nem vagyok elég következetes. 

Emellett tényleg igénybe vannak véve a kezeim, mert én eddig folyamatosan mosogattam (hála az égnek most már van mosogató gépem) valamint a sok főzés során bizony néha megégetem, a költözés alatti viszontagságokról nem is beszélve. Elhatároztam hát, hogy idén ősszel tudatosan koncentrálok, hogy egy jó kézápolási rutinhoz szoktassam magam. Egy szokás kialakításához 66 napra van szükség és persze klassz kérzkrémekre. Lássuk az általam tesztelt termékeket és pár kívánságlistás darabot. És persze mutatok pár kézápolási terméket, lakkot, amiket imádok. 

A La Roche Posay márka nem csak arcápolásnál meggyőző, ez a kézkrém, amikor smirgli állapotban volt a bőröm festés után is bizonyított. Lipikar Xerand névre hallgat, minimális elég belőle és szinte egy védőréteggel vonja be a kacsót. A Ziaja Cashmere terméke egy olcsó s igazán táskabarát termék, aminek fantasztikus az illata, de ez nem von le a hidratáló hatásából. Gyorsan beszívódik és nem hagy ragacsos érzést.


És a harmadik favoritom az Uriage kézkréme, ami egy védőkrém, ennek megfelelően bevonatot képez és segít a kiszáradt kezet megóvni és így hatékonyabban működik a hidratáló hatása. Tavaly került hozzám és egyszer igen jó szolgálatot tett, amikor romon volt a kezem a hidegtől. Talán ez egy testesebb krém, így a krémezés érzete kis ideig megmarad. Apropó minden kézkrémet és arckrémet az előtt kell fél órával feltenni, hogy kimész, így a hideg nem árt a bőrnek. 


Amit most kezdtem meg az az Eucerin kézkréme, ami bőr pH értékének megfelelő, így segíti a bőr védekezését a millió kézmosás után is. Ezt kettem ki most a fürdőbe a szappan mellé. 


Kézkrémekről evezzünk át egy számomra hiánycikkre, ez pedig a manikűr szett, ami amúgy a sminkes batyumba is jól jönne. Már lehet mutattam hasonlót, de azóta se rendeltem meg. Ez a készlet viszont instant szerelem, így már le is csaptam rá a Notinonál. 
A Holika Holika márkánál találunk kesztyűt, ami telis tele van ápoló szérummal, így a me time része lehet a kézápolás. Esküszöm rendelek majd egyet és egy videóban kipróbálom. 

A kesztyűknél maradva az Essencnél is van egy ilyen darab, amihez egy ápoló termék is kapcsolódik. Így pénztárca barát módon is lehetőségünk nyílik a tesztelésre. Amúgy az Essence arcápolási vonalát is kedvelem, egyre jobb termékekkel rukkolnak elő. 
A kezeknél beszélnünk érdemes a körömlakkokról, amiket én használok. Az Essie messze a kedvenc márkám és idén is van Adventi kalendáriuma, masszívan elgondolkoztam rajata, hogy milyen jó lenne megvenni és aztán a barátnők csomagjába tenni egy két darabot. 
Mini trió pakkok is elérhetők a márkánál, egy ilyet magamnak fogok beszerezni, utazáshoz is nagyon praktikus. Az Essie lakkok pedig 4-6 napig is bírják a körmömön. Télen nagy vlogolásba fogok kezdeni, ha érdekel Titeket, akkor egy kézápolós részt is beiktatok. :)


#rekám