2022. december 12., hétfő

Babaruha, ami szinte nő a gyerekekkel-Liaa Bébé

Babaruha fronton sok mindent olvas az ember, hogy miből mennyi, milyen gombolású, milyen anyagú lenne a legjobb. Aztán megérkezik a kisbaba és jön a felismerés, hogy egyes tanácsok nem voltak jók, más tanácsok pedig a te és gyereked esetében nem jöttek be. Én sok ruhát kaptam ajándékba, amiért borzalmasan hálás vagyok, így ráadásul rengetek típust, márkát tudtam kipróbálni. #hirdetés




A legtöbb helyen azt írják, hogy 4-5 body, 4-5 rúgdalódzó elég minden méretből, ami igaz lehet, viszont akkor folyamatosan menni fog a mosógép. Emellett lesz olyan, aminek nem kényelmes a ráadása, amivel sírást váltunk ki, így én kapásból azt mondom, hogy induljon neki minden anya 10-10 darabbal és vegyesen a márkákkal. Ha eddig eljutottál az olvasással, akkor felteheted a kérdést, hogy na kaptam egy számot és ennyi, köszi... Most jön a márka ajánlásom, mert kaptam ajándékba tesztelésre pár Liaa Bébé ruhát, hogy próbáljuk ki és hihetetlen jónak találom ezeket, így mesélek. 

62-es méret, ami most jó rá. 



Nekem a bodyknál az átlapolósat ajánlották, pár volt is, de őszintén utáltam azt a rengeteg patentt, amit éjjel biztos, hogy félre pattintottam és kezdhettem előről, jó volt olyan, hogy azt mondtam "jó van az úgy" félálomban. Tehát nekem ez nem jött be, azóta félre is dobom az ilyet. Azt szeretem, aminek laza a nyaka és könnyen rá tudom húzni, persze ehhez az is kellett, hogy Konrád ne utáljon öltözni és én elég merész legyek egy pár napos babával is. A laza nykú bodyk között persze volt olyan is, aminek túl laza volt, kinyúlós a nyaka, na az is rémálom. (plusz tipp, hogy át tudod húzni a fenekén is a nyakát, vagyis alulról is feladhatod ezeket)

68-as méretbe még nőni kell, de meg akartam mutatni, de annyira jól elvolt benne, hogy maradt rajta jó pár órát.



Rúgdalódzó fronton viszont a sorban, ferdén futó patentsoros megoldás lett a kedvencem. Ami fejen áthúzós, az igazi rémálom, de tényleg...  ezeket hagyd a fenébe. Amin egyenesen megy a patent sor azok is nehezebben feladhatók és persze ott vannak a rendes gombosok... éjjel idegbe vágnak azt garantálom. 
A cipzáros lett viszont a kedvencem a Liaa Bébétől próbáltam először, csak beleteszem a gyereket, kezek lábak és egy húzás a cipzárpon és kész. 




Tehát mi volt az a csoda a cipzáras megoldáson túl, amiért biztos minden méretből fogok venni egy-két darabot Konrádnak? Az anyaga, ami először meglepett, hogy mennyire puha és rugalmas, egyetlen más babaruha sem volt ilyen, amivel találkoztam. Kicsit vékonynak véltem, de Konrádon kiderült, hogy nem csak reklám szöveg, hogy hűvösben meleg érzetet ad, melegben pedig hűset, egyszer sem tapasztaltam, hogy fázna, vagy melege lenne, alkalmazkodik, mint a vályogház a klímához. 




Rugalmasságának köszönhetően ezek a bambusz ruhadarabok megadják a babának azt a mozgás szabadságot, amire szüksége van a mozgásfejlődéséhez. Ugyebár kell csupaszon lenniük, hogy jól fejlődjenek, ez a cucc majdhogynem ki is válthatja ezt, mert annyira rugalmas. Emellett a babával együtt nő szinte, így amikor kinövi, akkor is pár hétig még lazán rá lehet adni. Akinek gyereke van tudja, hogy egyik napról a másikra mehet a sarokba az összes addig megfelelő méretű ruha, na ez amíg nem szerzünk be másik méretet simán megment minket. 

Olyan rugalmas az anyaga, mint a legtapadósabb felsőimnek.



Áradozok kicsit még a cipzárról. Féltem, hogy esetleg oda csípem a bőrét, vagy, hogy felül szúrni fogja, nos ennél a márkánál ilyen nem fordul elő, mert felül egy védő rész nem engedi, hogy gondot okozzon. Magasan zár a nyak része a rúgdalódzóknak. Ráadásul nincs gond félálomban így a félre gombolással, mint a patent esetében. 




Kardinális kérdés még egy rugdalódzó, body anyag merevsége. A szokásos fast fashion márkáknál is nagy a szórás, van ilyen, meg olyan is, de ennyire rualmas anyaggal sehol nem találkoztam. Ebből fakadóan nem kell a gyerekek karját semerre megfeszíteni, sokkal kevesebb macerával jár az öltöztetést, a ruhát húzom rá és nem a gyereket gyömöszlöm bele. Mit is szerethetne még az ember? Tényleg tökéletesek ezek a darabok. 


A mosást, szárítógépet is remekül bírták, sokszor mostam már, tudjátok egy szett pár óráig tart egy nap. :)

Én mindenképp a rúgdalódzóval kezdeném az első ismerkedést így télen és szerintem utáne nem kérdés, hogy bodyk is bekerülnek a virtuális kosára. 







A totyogó hálózsákot is ki fogom mindenképp próbálni ezen felbuzdulva. 

Liaa Bébé webshop ITT

*a termékeket tesztelésre kaptuk, így #reklám -nak minősül, de ez nem bofolyásolt a vélemény alkotásomban.

Ti próbáltátok már a márkát? Nektek melyik típusú, megoldású gyerekruhák jöttek be?