2015. április 3., péntek

A nyeremény útja a nyertesig

Sokszor látjátok, hogy nyeremény játék fut a blogon és gyakran játszottok is velem, az oldalon. Most azt mutatom meg, hogyan is jut el a nyeremény a szerencséshez és mesélek a most már környezettudatosabb csomagolásról is, mert fontosnak tartom ezt a szempontot is. :)












Nemrég futott egy tavaszi nyereményjáték, amibe próbáltam olyan termékeket összevadászni, amik jól jönnek az új évszakban, illetve amiket én is kedvelek. Persze néha napján szponzorált játék is megjelenik a Kialaítón, de az esetek többségében én vásárolom meg a terméket.










Minden játék előtt komoly tervezést szoktam tartani és igyekszem olyan termékeket összeválogatni, amik jók és érdekesek lehetnek Nektek. Színes változatos csomagokat kedvem, nem tartom jónak, hogy csak egy két terméket sorsoljak ki, inkább ritkábban legyen játék és az színvonalas legyen szerintem.


A csomag összeállítása után fotózok és a képet feliratozom és eldöntöm a szabályokat és megszabom a határidőt (ehhez mindig nagyon tartom magam, hogy a sorsolás ne csússzon). :)




Igyekszem folyamatosan figyelemmel kísérni a játék menetét, minden jelentkező kommentjét lájkolom, szerintem nagyon fontos, hogy visszajelezek az olvasóknak, a játékban résztvevőknek. Folyamatában vezetem fel a neveket egy SPSS nevű programba, amivel az utóbbi időben a sorsolást bonyolítom, régebben a nevek egy kalapba kerültek és onnan húztam ki. :)

A játék végén kiírom a nyertes nevét és írok neki Facebookon, de utóbbi időben ez okozott nehézséget, mivel az egyéb mappában landol nem egy esetben az üzenet, így egyre inkább én is hajlom a mail cím kérés felé. Az egyik utolsó játéknál már kértem ezt az elérhetőséget, de persze ezt nem teszem kötelezővé, hiszen van akiben ellenérzéseket kelt. Sok blogon azt látni, ha nem tudja elérni egy-két napon belül a nyertest a blogger, akkor újra sorsolja a nyereményt, én várok egy-két hetet is, mielőtt újra sorsolnék. Ha belegondolunk, hogy kiirtuk a nyertes nevét, landolt a levél az üzenetei között, de éppen nem nézte két napig a Facebookját, harmadik nap ránéz, megörül, de addigra már másé a nyeremény... nos én nem szeretném ilyennek kitenni az olvasót, a nyertest. :)


A kapcsolatfelvétel során a levelezési címet szoktam elkérni és pár napon belül fel is adom a csomagot és szólok a nyertesnek, hogy útban van hozzá a dobozka. Nagyon jó érzés közölni a nyertessel, hogy övé a csomag és beszélni pár mondatot a blogról, ez a fajta visszajelzés szerintem, ami minden blog írót még jobban motivál a játékok lebonyolítására. :)

Ezután jön az izgalmas része, amit a leginkább élvezek, amikor becsomagolom a nyereményeket. A jobb adni, mint kapni, nagyon is igaz ezeknél az alkalmaknál, annyira boldog vagyok, amikor már tudom, hogy nemsokára megérkezik a nyertesemhez. :) 

Eleinte a csomagolás nagy nyűg volt, mert féltem, hogy összetörik útközben valami, vagy kifolyik, így mindig bennem volt egy kis félsz, ami beszennyezte a pozitív érzelmeimet. Pár hete viszont megkeresett egy bio csomagolásra szakosodott cég, a Útkom-Design Kft., hogy küldenének olyan anyagokat, amik megvédik a csomag tartalmát a sérüléstől. Ennek nagyon megörültem, hiszen akkor indítottam a tavaszi nyereményjátékot és így egy testőrgárda óvhatta meg a termékeket az út során.


Ezután persze beleástam a csomagolás technikákba magamat, mivel nagyon zavart eddig is, hogy rengeteg műanyag, nylon csomagolású csomagot kaptam (a természetben nem lebomló verziót), ezért még inkább örültem, hogy lehetőségem nyílt, hogy így legalább én környezettudatosabban tudom biztonságban tudva postázni a nyereményeket.

Háromfajta csomagkitöltőt ismerhettem meg ennek a lehetőségnek köszönhetően, így most gyorsan be is számolok róluk.

Fagyapot




Nekem a kedvencem a fagyapot lett, amivel már a Pure by Pixiboxban találkozhattunk, már akkor is megjegyeztem, hogy ennél nem sok jobb csomagoló anyaggal találkoztam.










Nagyon dekoratív és teljesen natúr hatást kelt, a benne lapuló termékeknek még inkább organikus hatásuk lesz. Szívesen látnék minden natúr terméket ilyen csomagolásban. Ezen felül teljesen környezetbarát hiszen lebomlik a természetben, valamit szerintem mindenki többször, többféleképpen is fel tudja használni. Már a Pixibox megérkezte után is tudtam, hogy ezzel a töltelékanyaggal fogom postázni a nyertesnek a dobozkáját.



Említettem más felhasználását, most a húsvéti dekorációnál is hasznát vettem, egy kosárkát kibéleltem a fagyapot szálakkal, így készen lett a fészek, amibe a hímes tojások kerülnek. Persze egy két plüss nyúl őrködik felettük. :)

Amikor hörcsögeink volt az alom mellé igencsak jól jött volna egy kis plusz töltelék anyag, amivel randalírozhattak volna, szerintem erre a célra is remek lehet ez az anyag.

















Térkitöltő chips








Ezzel a csomagoló anyaggal is találkoztam már egyszer, Botond meg is állapította, hogy jobban örülök ennek, mint magának a terméknek, ami a dobozban lapul. Nos nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én egy igényes csomagolásnál alapból plusz ponttal indítotok. Ha látom, hogy adtak arra, hogy biztonságosa, esztétikusan érkezzen meg hozzám a termék, öröm legyen a kicsomagolása, akkor még lelkesebben használom, veszem birtokomba.

Törékenyebb dolgokat, mint porcelán, vagy egy üveg bor ebbe szívesen csomagolnék, hiszen biztonságba tudhatom, ugyanez a helyzet a kozmetikumok szempontjából is. :)





Ez a csomagoló popcorn költséghatékony, amúgy növényi keményítőből készül és ugyanolyan hatékonyan megvédi a terméket, mint a fagyapot. Szerintem ez a legnépszerűbb anyag a cégeknél. Többször felhasználható és ráadásul mókás, ahogy a kis gömböcök közül kotorássza ki az ember a terméket. :)






De még építkezni is lehet vele, erre anyukám hívta fel a figyelmet. Pár éve megjelent mint gyerekjáték, hasonló termék a piacon, növényi keményítőből készült ilyen kis hab építő, amit ha kicsit megnedvesítünk szuperül ragad egymáshoz és így építeni lehet vele. Nos ezzel a bio csomagolóanyaggal is ugyanígy lehet építkezni, olyan szórakoztató mint a legó. :)








A trékitöltő fólia annyira nem tetszett küllemre, de praktikum és ár szempontjából tökéletes. A levegővel feltöltött nylon szuperül körbeveszi a terméket, így biztos nem törik össze. Nekem valahogy ez tűnik a legbiztonságosabb verziónak, ha csomagolásról van szó.










Ami még nagy előnye, hogy könnyű az egész csomag, hiszen a levegőnek és a fóliának semmi súlya szinte, viszont annyi hátránya van, hogy nagyobb dobozt érdemes venni, mert elég sok helyet foglal el a felfújt pufi. :)

Ja és alkoholos filccel szuper kis üzeneteket lehet hagyni a csomagoló anyagon és még rajzolhatunk is rá. :)




 A csomagolás után a postára kerül a dobozka és pár nappal később, ha a posta is úgy akarja, akkor a nyertes is átveheti. :) Eddig szerencsére minden megérkezett egyben és minden kedves nyertes visszajelzett, aminek én határtalanul tudok örülni. :) Legutóbb Eszenyi Erzsébet (Zsike) kapta meg a nyereményét és ezeket a képeket küldte róla. :)
  • Enikő Mónika Hegedüs
    Szia a nyereményjátékot a Kialakító oldalán te nyerted meg, írtam mailt is, de azért itt is írok. Majd egy postai címet adj meg, hogy tudjam küldeni a csomagod. Gratulálok! Üdv: Enikő
  • Erzsébet Eszenyi
    Sziasziaa !! uramisten el se hiszeem nagyonnagyon szépen köszönöm pont most olvastam az e-mailt
Erzsébet Eszenyi
Szioo megjött a nyeremény Nagyon tetszik minden darabja!!! Köszönöm szépen még sokadjára is Puszi: Zsike




Remélem, hogy sok jó nyereményjátékot tudok majd még lebonyolítani és rengeteg nyertesem lesz. :) Egy képmontázsban összeszedtem az eddigi célba ért csomagok képét. :) És nagyon köszönöm, hogy velem tartottok és olvassátok a blogot, még mindig hihetetlen számomra, hogy ennyien követtek. :)

Csak a régebbi játék képeket és a legújabbat tettem be. :)