2015. augusztus 2., vasárnap

Fővárosi sikk-OUTFIT

Sok fesztivál ihletésű szett mellett néha bizony nőies ruhát is öltök. Pesti csavargásunkhoz Botonddal egy csajos ruhát és magassarkút választottam. Egyik legkülönlegesebb ruhám, ami minden nyári napot bearanyoz.




A jól megérdemelt nyaralás előtt pár napot a fővárosban töltöttünk és volt egy teljes délutánunk, amikor Botonddal felfedeztük az ismerős utcákat, vásárolgattunk, fagylaltoztunk és örültünk egymásnak. Mondhatnám, hogy ez a szett egy meleg nyári nap randi gönce Budapesten. :)




















A ruhát másodkézből vásároltam két éve egy lánytól, aki varratta, tehát teljesen egyedi darab, masszív kicsit farmerre emlékeztető anyaggal. Csodálatos pasztell virágmintája igazi vintage hangulatot ad neki. A minta és szín mellett a szabás is tökéletes, olyan mintha rám öntötték volna, azóta tudom, hogy bizony van olyan alkatú nő legalább még egy a világon, mint én. :)





A hőség ellenére is nagyon komfortos ez a ruha, bár az üzletek próbafülkéjében meggyűlt kicsit a bajom a hátul elhelyezkedő cipzárral, így az első kudarcélmény után, inkább Botondot is vittem magammal, hogy játsza az öltöztetőnőt, vagyis a hollywoodi filmekben leosztott férfi szerepet, cipzárhúzgálás le-fel!






Szerencsére jól bírja a lábam a körömcipőket, így kényelmesen érzem magam ezekben a lábbelikben is és mint az alábbi példa is mutatja egy nude magassarkú elengedhetetlen a női gardróbból, hiszen kihasználhatóbb, mint a kis fekete tűsarkú. Világos ruhához semmi esetre se választanék fekete cipőt, mert elrontaná a visszafogott hangulatot. 



A ruhák nagy előnye, hogy nem kell gondolkoznunk azon, hogy a szoknyát/nadrágot milyen felsővel párosítsuk, hiszen adott az egész és mélységesen harmonikus. :) Csupán a kiegészítőkön kell törni a fejünket, ami sok időt megspórol nekünk. :)



Nyári kedvenc táskám utolsó útját látjátok, mostanában megadta egy két darabom magát, szóval ahogy visszaértünk a barátaink lakásába elszakadt. Hamarosan időszerű lesz egy új fehér táskát beszerezni, az biztos, hogy merev falú, hasonló fazont szeretnék, mert tökéletes a mérete és nőies. 








A magassarkúról már ejtettem szót, de most ismét felhozom, nagyon divatosak a bokapántos darabok, amik bizony rövidíthetik a vádlit, illetve nagyon rosszul mutatnak a vastagabb bokájú lányoknak. Mivel nekem abszolút törpe a lábam és 160 cm vagyok, nagyon féltem, hogy előnytelen lesz ez a cipő, de nude színének és fazonjának köszönhetően semmi gond nem lett vele, így azonnal meg is vettem. A hegyes orr ismét divatos, aminek mi picur lányok örülhetünk, hiszen ez is növel bennünket optikailag, ráadásul véleményem szerint a legnőiesebb fazon. 



Tudjátok, hogy kell az a csepp fűszer, amitől egy szett igazán te vagy (jelen esetben igazán Enikő). Nos ez kétségtelenül a karkötő, ami színben harmonizál, de mégis meglepő, hiszen egy csomózott Lucia Mondi darab, amit inkább fesztiválon viselnénk. Nos én elegáns ruhával is bátran kombinálom ezt a vagány, arany és pasztell kiegészítőt. :)


 

Napszemüveget nem vittem, így kénytelen voltam beszerezni egy kalapot (ohhh mily nagy áldozat, jó kifogás mi?) ami nem igazán ment a szetthez, de hazafelé azért fel kellett avatnom a villamosozás során. :)






















Outfit

Ruha: Secondhand (egyedi tervezés)
Táska: Ázsia Center
Cipő: CCC
Gyűrű: Ametiszt ezüst gyűrű
Karkötő: Lucia Mondi 










Hogy tetszett a szett? Ti szeretitek a szűk, nőies nyári ruhákat?