2017. május 8., hétfő

L'Oreal Colorista hajszínező, ami tönkre tette a hajam

 Sokszor megkapjuk bloggerek, hogy csak dicsérünk termékeket. Aki követi a blogom az tudja, hogy ez nincs így, mindig megmondom a véleményem. A NYX versenyére készülve be kellett szereznem egy hajszínezőt, ami szürkés. Ki is néztem egyet, a L'Oreal kínálatából a Colorista hajszínezőkből, a dobozon gyönyörű szürkés kék színt vetített előre. Lelkesen be is színeztem a szőke tincseimet. 


Elmesélem a saját történetemet, nem mondom, hogy mindenki így fog járni, de kötelességemnek érzem, hogy figyelmeztessek, illetve kicsit panaszkodjak.
Tudjátok, hogy sokszor volt már színezve a hajam, mondhatni öreg róka vagyok a témában. Először a pasztell krétákkal próbálkoztam, amik egy mosásig tök szépen színeznek,de picit szárítanak. Aztán a Schwarzkopf hajszínezőit vetettem be és így lett rendszeresen sellő séróm. A színezők lényege, hogy 10-20 hajmosással kijön a szín és visszanyerjük maradéktalanul az előző hajszínünket. Ez eddig mindig így is történt. 

Színezés előtt a hajam elég jó állapotban volt, alig volt töredezett szál, illetve egész télen nagyon gondosan hidratáltam. Mindig csak a tövét szőkítem.
A sampon, ami elvileg kiszedi a színt.

Első meglepetés az volt, hogy kevés volt a színező, pedig nincs se hosszú, se dús hajam, épp, hogy elég lett. A második meglepi, hogy nem szürkés kék, hanem kék lett, méghozzá foltos (egyenletes felvitel mellett). Ennél sokkal jobban teljesített a Schwarzkopf kékje. A videónál azért tűnik szürkésnek az árnyalat, mert rengeteg hintőport és száraz sampont fújtunk rá. 
Ezen mondjuk tovább libbentem, van ilyen. Első mosásnál megint jött a sokk, a sima sampon felül teljesen eltüntette a színt, vagyis ocsmány ombre lett a hajam, sőt tiszta sprőd és száraz a vége. Szerencsére nem vagyok egy hisztis fajta, úgy voltam vele ez jó hír, hamar kikopik.

(Képen pár réteg hintőpor és száraz sampon után)A sprayket nem próbáltam de nem is fogom
Azóta 20 mosáson vagyok túl legalább és használtam a speciálisan erre a célra kifejlesztett színkiszedő sampont is. Semmit se ért a hajam közepétől kék a hajam. Tegnap már tarthatatlan volt az állapot, így a szőke festéket előkaptam és festettem. Sajnos a kék maradt változatlanul, ami baromi felháborító, hiszen ez a haj hossz amíg lenő az akár több év (a hajunk 1-2 cm-t nő havonta).
Borzalmas, bortányos ez a színező, senkinek sem ajánlom! Tönkretette a hajam, kiszedhetetlen a szín. Ha van tippetek, vagy jó fodrász javaslatotok Nyíregyházán, akkor ne tartsátok magatokban. :(
A hajszínezéstől ne menjen el a kedvetek, de csak a Schwarzkopfhoz nyúljatok! :)


Ára amúgy bitang magas, 2490 Ft ha jól emlékszem... mindezért ezt a szörnyűséget okozza! Egy jó termékért simán kifizetném amúgy ezt az összeget. 

A legrémesebbnek viszont azt látom, hogy a célközönség a tizenévesek, huszonévesek, akiknek nagy traumát okoz egy elrontott frizura. Én viszonylag már jól viselem ezt 29 évesen, de 19 évesen biztos telesírtam volna a párnám. :(

FEJLEMÉNYEK

Írtam a L'Oreal Professionalnak ez ügyben, akik átirányítottak egy másik oldalukra a panasszal. Oda is írtam segítséget kérni, egy hetet vártam a válaszra. 

Aztán megkeresett a cég PR managere, aki nagyon empatikusan közelítette meg a témát, felajánlotta, hogy utazzak fel pestre, állják az útiköltséget és megpróbál segíteni a fodrászuk. Ezt a gesztust méltányolom, viszont nem akarok több L'Oreal terméket kenni a hajamra, mivel mint láttuk nem reagált jól rá. 

Több fodrász is felkeresett azóta és én is párat és mind egyet értett vele, hogy sötétítéssel lehet elfedni a színt, de nem garantált, hogy nem üt át a kék. Egyenlőre ápolom, próbálom feltuningolni a törött részeket, hajolaj és vitamin kombó. Illetve egy hajápoló kúrára is el fogok járni fodrászatba.