2018. július 8., vasárnap

Mi fér bele egy délutánba?-Instant ME TIME

 Sajnos az utóbbi fél évben nagyon elhanyagoltam magamat, a prioritásom utolsó pontján én álltam. A múlthéten rá kellett ébrednem, hogy bizony én még 2018-ban egy napot voltam csak szabadságon és akkor is hajnaltól délutánig a vállalkozásom ügyeit intéztem. A hétvégéim pedig rendre munkával, bloggal,számlák megírásával teltek, ha mégis volt pár szabad órám azt próbáltam a családommal eltölteni, vagy a barátaimmal, ahogy ők ezt szerették volna, mert nem volt kapacitásom kitalálni se mi lenne a jó. 





Az utóbbi két hetet elképesztő betegen töltöttem, de nem mentem szabadságra, mert imádom a munkámat. Rá kellett jönnöm viszont, hogy ez is egy jelzés volt a szervezetemtől, hogy lassítsak és kicsit foglalkozzak magammal, hiszen ha leesek a lábamról, akkor már késő lesz. 
Most pénteken így elmentem a Korzóba, összeszedtem a havi anyaghoz a dolgokat és szombat hajnalban be is fotóztam. Egy kis takarítás és némi  kép szerkesztés,videó vágás után délben elhatároztam, hogy innentől enyém a nap és mindent úgy csinálok, ahogy nekem jó. 

4,5 év alatt viszont elfelejtettem milyen is teljesen kikapcsolni és nem minden percben hasznosan eltölteni az időt...

Először bekapcsoltam egy filmet, de képtelen vagyok csak filmezni, kell más is amit csinálok közben, így rendbe tettem a szekrényeimet, amiket 2 éve már halasztgattam. Aztán bekapcsoltam pár youtube videót, mert sosem jut arra idő, hogy kövessen a vlogger barátnőim munkásságát, de persze közben is kellett valami, az üres fotó albumokat megtöltöttem a pár éves nyaralás fotókkal. Közben pedig konstatáltam, hogy bizony nagyon sok mindent toltam, halasztottam és valahol még mindig egy Pató Pál úr vagyok, egy maximalista, kicsit munkamániás és túl céltudatos verzióban. 

A régi kis trehány Enikőt nyomokban sem találom és el megijeszt és elkeserít. Egy rossz szokást leküzdöttem, de útközben átcsapott az ellentétébe... Mindig ilyen voltam, végletes, igazi ikrek szülött. Volt kapcsolatom, amiben házias, simulékony nő voltam, aztán a következőben abszolút ennek ellentéte, bulizós, rock'N'roll hercegnő, majd ismét kezesbárány, aki megtestesíti a tökéletes háziasszony. Egy ami megnyugtat, hogy amikor felfedezek egy rossz tulajdonságot és változtatok, minden körnél szelídülnek a végletek, a spirál nagyobb ívű és kevésbé faltól falig. 

A délután folyamán persze bevetettem a szokásos me time elemeket, a habos fürdőt, illatgyertyát, körömlakkozást és lefátyolozást egy maszkkal....de ahogy gyorsan eszek, úgy ezeket is lepörgettem minimál idő alatt. egyszerűen elfelejtettem, hogy lehet semmit tenni, hogy lehet nem pörögni. Márpedig a búgócsigák szédülnek és néha én sem tudom hol áll a fejem.... és néha orra esve pislogok mi is történik is Gyöngyösön Nyíregyházán. 

MEG KELL ÚJRA TANULNOM, HOGY KELL KIKAPCSOLÓDNI!

Délután 3 körül nekiláttam kitakarítani a sminkes komódom, igen tudom ez sem az a kifejezett pocolás.... Aztán bevillant, hogy jó lenne egy két maszkos sminket összehozni, amik vázlata a sminkes füzetkében vár rám skicc formában. És igen, bingó ez kapcsol ki! Legalábbis 15-20 percig, amíg megcsináltam. :) 

Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés nekem! Kinéztem ennek örömére a sminkes képzést, amit ha semmi nem szól bele szeptember végén kezdek. :) A képzés részleteinek böngészése közben megérkezett a gyros tálam, amit az öcsém rendelt és ami a valaha volt legrosszabb kaja minősítést érdemelte volna, de így pár óra lazítás után csak mosolyogtam ezen és nekiláttam sütni egy kacsát (ha már lúd legyen kövér). 

És a döcögős indítás után hol buktam el ebben az erőpróbában, hogy blog nélkül töltött óráim legyenek? Nos az első jó ötletnél, ami új videó felvételre sarkallt. Annyi önuralmam ugyan volt, hogy nem gyújtottam fel a világításokat, de a tervezős füzetem előkaptam és felírtam legalább 40 videó ötletet és némelyikhez a vázlatot is. Majd egy inspirációs, amolyan tervezős, motiváló, vonzás törvénye táblát is rittyentettem a szoba egyik sarkába... elbuktam! Nem megy már nekem a leszarom a terveimet módi... 

Tanulság nincs, duracell nyuszi Enikő folytatja...