2019. december 8., vasárnap

Spenótos fetás batyu RECEPT

Finom falatokra vágysz egyszerűen, akár vendégváróként, akár egy hétköznap este tökéletes. Gyakorlatilag fél óra alatt elkészíthető, én először a lakás avató bulira csináltam és egy morzsa sem maradt belőle. 




Régebben nagyon nem szerettem a spenótot, de hány gyerek van így vele. Érdekes, hogy mennyit változik az évek alatt az ember ízlése, most már Popey üzemmódban nyomom, bármikor jöhet bármilyen ételben. Ami érdekes, hogy azoknak is ízlett ez a batyu, akik nem szeretik a spenótot. 





HOZZÁVALÓK

  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb hagyma
  • olaj
  • 45 dkg spenót (lehet mirelit is)
  • bors
  • fél szerecsendió
  • 15 dkg feta, vagy valami hasonló sajt
  • 2 evőkanál krémsajt
  • Edami vagy trappista szóráshoz
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás


ELKÉSZÍTÉS

    1. Az összetört fokhagymát és a lereszelt hagymát olajon  megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a spenót felolvasztott spenótot (én mirelitet használtam és a leveles a jobb) és megpároljuk. Megfűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
    2. Levesszük a tűzről és keverünk bele egy tojást és egy kis krémsajtot, ha már hűlt egy kicsit a töltelék.
  1. A levelestésztából én a hűtöttet és nem a fagyasztottat vettem, felvágjuk négyzetekre és kerülhet rá a mártás, nagyjából egy kanálnyi. Ezután mehet bele a feta rámorzsolva és batyukat formálunk belőle. A tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal, én edámit tettem rá.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A batyukat ráhelyezzük és előmelegített sütőben kb 25-30 percig sütjük, míg szép pirosra nem pirul a teteje.