2019. november 27., szerda

Összeköltöztünk- Mi kéne még? (Favi kívánságlista)

Sűrű egy ősz van mögöttem, rengeteg dolog történt, egyik nagyszabásúbb és sorsfordítóbb, mint a másik. Végre úgy fest, hogy a legtöbb szociológiai felnőttség fogalmaknak kezdek megfelelni. Ebben a posztban az összeköltözésről mesélek és arról, hogy mire is lenne szükség még a lakásba, hogy otthonná váljon. A Favi.hu-nál nézelődtem, mert gyakorlatilag minden hazai bútor webshop gyűjtő oldala ez az oldal.

A nappaliban a piszkos rózsaszín, piszkos lila és a türkiz pasztelebb árnyalata fog dominálni


Üresen a lakás, azokkal a bútorokkal, ahogy kivettük. 

Hálószoba elég egyhangú még, de a kiegészítők majd feldobják
Nyár végén felmondtam és a saját vállalkozásomra kezdtem koncentrálni,  ami azért nagy dolog, mert nem vagyok egy kifejezetten vállalkozó alkat. Hosszú hónapok dilemmázása után viszont rájöttem, ha most nem lépem meg, nem vágok bele ebbe, akkor sokkal nehezebb lesz később. Igen ám, de akkor még nem sejtettem, hogy így begyorsulnak az események. Októberben Ádám megkérte a kezemet Tokajban, ahol a nyarunkat együtt töltöttük. Egy év együtt járás után immár a menyasszonyaként még inkább szerettünk volna összeköltözni. 




Dilemmáztunk egy kicsit, hogy saját lakás, vagy albérlet legyen, de végül utóbbi mellett döntöttünk, így meg tudjuk nézni az igényeinket és könnyebb dolgunk lesz majd a lakás választásnál. Az első lakás, amit megnéztünk ki is vettük és pikkpakk be is rendezkedtünk. Persze pár dolog még hiányzik, így nézelődtem a lakberendezési webshopoknál, a favi.hu-nál pedig annyi mindenen megakadt a szemem, hogy most a számomra kedves és hasznos dolgokat be is mutatom.


Már meséltem régebben, hogy gyűjtöttem évek óta a kelengyéimet és szerencsére Ádámnak is sok dolga volt, az albérletet pedig bútorozva vettük ki, így nem sok mindenre van szükségünk, de azért van pár dolog amivel fel lehet dobni a közös otthont. Minden darabot úgy választok, hogy hosszú távon akár majd a saját lakásba is jól mutasson, praktikum pedig elsődleges szempont. 

Pár dolgot már beszereztünk a halál unalmas, ám nélkülözhetetlen kellékek közül, ilyen a ruhaszárító, edény csepegtető, vagy a vagy a seprű. Műszaki cikkek közül kaptunk melegszendvics sütőt, pirítós sütőt, kávéfőzőt, de hibádzik még a porszívó és a vasaló. 

Lakberendezési tárgyak közül csak egy nappali szőnyeget vettünk tűzoltásként, ami adott egy kis színt a lakásnak, viszont nagyon vágyok egy színes kanapéra, vagy egy feltűnő fotelre, ami feldobja a minimalitsa, letisztult bútorokat. A flavi.hu egy gyűjtő oldal, ami rengeteg bútorbolt kínálatába enged betekintést, így nem kell egyenként végig nézni, hanem egyben megtaláljuk a haza kínálatot. 


A másik amit szeretnék kicserélni az a kanapé, nem csak azért mert ez sokkal mutatósabb, hanem mert kinyitható így kényelmesebben lehet rajta kuckózni, filmet nézni, de akár elszundítani. 
 Szürke és rózsaszín is van belőle, de talán ez illene jobban ide.

Nagyon tetszik még ez a bársony puff, ami piszkos rózsaszín és behúzásokkal, nagy gombokkal egészül ki. Ezt a folyosóra tenném, hogy a cipőt fel tudjuk húzni ülve, valamint ha vendégek jönnek egy praktikus ülő alkalmatosság a nappaliba is.
Amúgy ez a türkiz, rózsaszín szín kombó nagyon tetszik, a nappalit kicsit pasztelesebben, de így tervezem. 
Még van egy kívánság listás ülőke, amit valószínüleg a háló egyik sarkába tennék, vagy a konyha részhez, ez a rendezői szék, ennek nem csak dekorációs értelme van, de sminkesként erre elég nagy szükségem lenne. 


Konyhaszekrényből nem vagyunk ellátva, így valami áthidaló megoldásra van szükségünk, én egy pultra, konyha szigetre gondolnék és a szekrények folytatására, de mivel albérlet, így egy komód jó áthidaló megoldás lenne ide. Ezt később ha lesz saját lakásunk, akkor bárhová tehetjük, akár hálószobába, fürdőbe, vagy irodába. Én szeretem a fiókos tárolókat, remekül rendszerezhetők és ennek a tetejére akár egy kávé sarkot is ki tudnánk alakítani.

Lenne mit elnyelnie a komódnak, ami az asztallal kerülne egy vonalba a hűtő elé. 



Dédnagymamámtól tanultam, hogy mekkora varázshatalma van a lakástextileknek, mennyire meg tudja változtatni egy szőnyeg, egy pár díszpárna és egy pihe puha pléd a lakás hangulatát, hogy költözik meghittség az otthonba tőlük. A függönyökkel elégedett vagyok, de mivel minden fal fehér, sok a fehér bútor muszájnak érzem, hogy melegséget, színeket, motívumokat is vigyek az eneriőrökbe.

Nagyon tetszenek a kerek szőnyegek, de ez a mandalás valami álom szép, a lakás bármely pontján el tudnám képzelni a fekete fehér mintájával. Akár a bejárathoz, akár az előszobába tenném biztos, hogy bohém, kicsit rusztikus, népies elemekkel egészíteném ki. 
Az arany levélmintás szőnyeg is versenyben van még, a hálóban és a nappaliban is jól mutatna. 


A hálószobába szeretnék még szőnyeget, mert nincs jobb érzés, mint amikor reggel felkelsz és egy süppedős szőnyeg fogd a padlón, még ha bal lábbal ébredtél is dob a hangulatodon. Nekem a lány szobámban egy szőrme volt az ágyelő, viszont nem vagyok benne biztos, hogy ezt választanám, ez a púderes árnyalatú hosszú szőrű darab is nagyon tetszik. Felmerülhet a kérdés, hogy miért ezek a pasztell árnyalatok? Szerintem elegáns fém színekkel ötvözve és abszolút nem nőcis, ha megfelelő kiegészítőket választ az ember. A türkiz, zöld és éjkék szépen ellensúlyozza, ahogy a szürke is, inkább modern hatást ad majd neki. 


Párnákat minden szezonban cserélni szeretném, ahogy az ágyneműket, ágytakarókat, plédeket is. Nagyon tetszik a modern letisztultság a régi, retró, vintage és rusztikus dolgokkal vegyítve, biztos ilyen hangulatban is fog előbb utóbb pár hónapra pompázni a lakás. Amit pedig megunok, vagy épp nem használok, az mehet a Fénykikötő stúdióba, ahol szintén folyamatos rendezkedés folyik.

Egyenlőre viszont a nappalit ebben a pasztell és türkiz hangulatba szeretném berendezni, ezek a cuki gömböc párnák pedig rég kívánságlistásak. 

Ágyneműből pedig nekem a szürke, illetve a sötétebb vált be, mert ezek nem színeződnek el és teljesen más hangulatot adnak a helyiségnek. Mivel Ádámmal a dupla paplan mellett döntöttünk, így az én régi ágyneműim nem jöhettek szóba, kell pár mutatós darabot majd beszerezni, főleg mert én nagyon gyakran szeretem cserélni a huzatokat. Nincs jobb érzés tiszta, illatos, ropogós ágyneműben álomra hajtani a fejünket.

Nagyon tetszenek a kétoldalú ágyneműk, mert ebben az esetben már nem is kell ágytakaró, önmagában is mutatós.

És ha már említettem az évszakokat, szezonokat, akkor mutatok egy szarvasos ágyneműt, ami karácsonykor tökéletes egy átlag háztartásban, de nálam egész évben nagyon megy a szarvas motívum. 


A webshopba találtam még elektronikai cikkeket és bizony kellene még egy botmixer, aprító, mert elég kemény művelet volt a házavató bulira átpasszírozni a padlizsánt, hogy megfelelő állagú krémet kapjak. Mivel ez nem lesz elöl hagyva, reményeim szerint a konyhai komódba tartam, így lehet akár színes is. :)


A fürdőbe szeretnék még kosarakat, tárolókat tenni és a csap alatti részt eltakarni valamivel, ez utóbbira várom a tippeiteket. 

*szponzorált tartalom

Az előszoba komódba szeretnék még tároló dobozokat venni, valamint ide is elkélne egy szőnyeg.