2021. január 21., csütörtök

A szürke nem unalmas OUTFIT

  A múltkori outfit poszt elkészítése annyira jól esett, hogy úgy gondoltam, hogy idén visszakanyarodok erre az útra magam miatt is. Régen minden más volt...elcsépelt szöveg, de amúgy tényleg más volt a blogos szféra. A motivációnk valamiféle tanácsadói véna, enyhe exchibicionizmussal, de ennyi. Most amit látok, hogy csak a like gyűjtés a téma, a szponzorációk és kiveszett valahogy a normalitás a közösségi médiából. 


Az öltözködés mint kreatív folyamat, örömforrás, egyéniség megmutatás eltűnt, helyette az eladás, tukmálás jelent meg sok helyen. A reklám nem az ördögtől való, az együttműködések jó dolgok, de sokszor engem is elrettent az, hogy látom hogy özönlenek az akciós kódok, a cicamica69-ek... Én ezért nem fogadok el semmi kódos kedvezményt már, mert nem akarom, hogy azonosítsanak ezzel a mentalitással, a jutalék szerzéssel, mert én máshogy gondolkozom. 

Lehet pont ez billentett sok egyéb dolog mellett afelé, hogy visszább vettem a blogból hátrébb húzódtam, pedig igazából én ezt szerelemből csinálom, nekem ez kikapcsolódás, játszótér, kapaszkodó. Lehet szeretek már szürke lenni, ami nem egyenlő az unalmassággal és ezt idén be is bizonyítom. Csilloghat egy széndarab is!

Kis elkanyarodás után lássuk a szettet, a múltkori utn újra egy basic összeállítás, amiben azért fellelhető nem egy trend. Télen én előkapom a bőr hatású gatyákat, mert valahogy ezeket érzem legközelebb magamhoz, elegánsak, vagányak, feszültséget keltenek bármely más darabbal. Ha ez van rajtam, akkor megérkezek, belépek! 


A fehér ing más tészta, mert igazán komfort zónán túli. Nem tudom miért idegenkedek tőle ennyire, lehet az évnyitó ünnepségek emléke, a vizsga drukk miatt, de az is lehet, hogy utálom, hogy mindig összealapozózom és régen még be is sárgult, mert nem tudtam a fehér mosás csínyját-bínyját. A lényeg, hogy barátkozunk, méghozzá a hosszított fazonnal. Tavasszal egy fehér ingruhát a New Yorkerben hagytam, azóta is sajnálom a kihagyott vásárlást, de ez valahogy át is beillentett, hogy kezdjem alkalmazni ezt az alap darabot a mindennapokban. Idén kötött mellényekkel kombinálják a hosszú ingeket, nekem viszont jobban tetszik pulcsival, lehet mert régen idős néniken láttam ezeket. 


Cipő tekintetben egy olyan darabot mutatok, amit először más fazonban megmosolyogtam Ádám lábán, de ez igazi szerelem lett. A tavalyi szülinapomra kaptam ezt a gyönyörű Palladiumot. Ez a lábbeli világított rá a minőségi cipő fogalmára, ami nem ázik be, amiben nem fázik a lábad és ami nem egy szezonos. 


Gyakorlatilag bármihez viselhető egy jó fazonú bakancs, legyen az szoknyás összeállítás, vagy nadrágos, lezser, vagy elegánsabb, teljesen más hangulatot, pikantériát ad a szettnek. Imádom, hogy ugyan ez egy idegen légiós bakancs, de mégis finom és nem batár a vonalvezetése. 


A táska régi vágyam volt, imádom ezt a nyereg táska fazont, vagy ahogy Ádám nevezte pisztolytáskát. A Dior vintage fazonjai között találunk ilyet, amik tavaly vissza is jöttek a divatba. Már egyszer majdnem lecsaptam rá, de nem tetszett, hogy egy full koppintás volt. Ez a darab ugyan fazonban hasonló, de kivitelezésben elég más. Nagyon tetszik a táska szélein húzódó látványos bőr varrás, amitől különlegesebb lesz. A rövidebb pántja hasonló megoldású. Nekem így átvetve magamon tetszik leginkább, kicsit övtáska hangulatba hozzá az outfitet. 


A kabátot turiztam, ami szerintem a legjobb útja a téli szövetkabátoknak hozzám. Remek fogásokba botlottam az évek során. Ennek a szépségnek nem volt meg az egyik patentja ezért került be a hasznáét ruha körforgásba. Megvettem és pótoltam a kis hiányosságát és azóta rendületlenül melegít. 


Fazont tekintve egyenes vonalú, kb mindenhol ezekbe botlunk, amit kicsit bánok, mert a karcsúszítottak sokkal jobbak lennének az alkatomhoz, de nem panaszkodok, mert ezek örök darabok. 


Összességében ez a szett egy basic irány, de megtalálható benne trendi és vintage vonulat is, az általam gyakran alkalmazott feszültség keltő apróságok mellett. 



Amit már nem agyon viselek az az ékszer, nem szeretem túlzottan a feltűnő darabokat, lehet a statement nyakláncoktól megcsömörtem anno. 




OUTFIT

Szőrme kucsma és sál: Vintage
Kabát: Háda
Ing: New Yorker
Nadrág: Zara (Turis)
Táska: Aliexpress
Bakancs: Palladium