2021. január 25., hétfő

Legjobb termékek fogínysorvadás esetén

Nagyon sokszor beszélek  a fogínysorvadásomról, ami megnehezíti az életemet, amivel örök harcot vívok. Vannak termékek, amik nagyon beváltak ennél a fogágybetegségnél nekem. A Notinoról válogattaom össze az általa szereetett márkák különböző holmijait, de leírom azt is, hogy étrendkiegészítőkből mik hoztak még változást.




A reklámokban gyakran láthatjuk a rettegett fogíny vérzést, ami nem véletlen, a fogínysorvadás és fogcsont sorvadás az egyik legnehezebben lassítható folyamat és sokaknál megállíthatatlan. Én két oldalról örököltem, apukámnak a csont sorvad, anyának az íny, mindkét eset a fogak kilazulásával, elvesztésével jár. Sajnos nálam a fogszabályozás egy rossz döntés volt, mivel kilazította a fogam és ezt a folyamatot előrébb hozta, az akkori fogorvos nem tudta, vagy nem érdekelte... 

Első lépés, ha vérzik az ínyed, hogy válts egy puhább fogkefére. Régen meggyőződéssel hajtotta mindenki, hogy legyen jó kemény a sörte, de bizony az íny felsértése komoly fertőzéseket okoz. Nekem a svájci márka a Curaprox vált csak be, abl is minimum a soft verzió, de az ultra soft és super soft még jobb. Maximálisan tisztít és ellátja a feladatát anélkül, hogy kárt tenne amúgy is sérülékeny ínyemben. 5460 sörtéje hajszál vékony, így nagyon flexibilis, mindenhová befér. 

Eleinte a fogorvosom az elektromos fogkefét javasolta, de nekem a legtöbb forgó fejű bántotta az ínyem, így ezek használtát dobtam. A Sonicus fogkefével szeretnék még egy próbát tenni, az Oral-B-nek van egy fogkeféje, ami szimpi.  A Foreonak is van egy izgalmas fogkeféje, ami lehet működne nálam. Ezek nem tuti tippek, de úgy gondoltam megosztom veletek a lelendő tesztelési alanyokat is, illetve ha van tapasztalatotok szívesen olvasom.


A fogköztisztítás is rengeteget segített a tasakosság kialakulása ellen és persze a fogkőképződés megelőzése kapcsán. Tudni kell rólam, hogy 3 havonta elmegyek a fogorvosomhoz és leszedetem a fogkövet és persze ellenőriztetem mennyit lazultak a fogaim, hogy néz ki a híd, ami egymen tartja a mosolyom. Én a fogselymet nem tudom fentebb említett ok miatt használni, illetve sokkal drasztikusabbnak érzem, mint a keféket. A legtöbb fogorvos a kefét ajánlja inkább fogágybetegségnél. A legvékonyabb fejút szoktam használni minden nap legalább egyszer. 


Szájvíz esetében a Curaproxra szavazok, ami kifejezetten erre a problémára lett kifejlesztve. A Curaprox Perio + Forte szájvizet 3-7 napig használom, aztán hagyok egy szüntetet. Szépen lehúzza a gyulladást és megszünteti a fognyak érzékenységet. 


Fogkrémből nálam az etalon az Elmex, amiból mindig hármas pakkot veszek, így sosem kell nélkülöznöm a fehérítő, íny kímélő csodát. A legtöbb fogorvos is ezt ajánlotta nekem. Néha kísérletezek egy egy fogkrémmel, de ez az örök befutó. 




Amit a gyakori fogászati ellenőrzés és a fenti termékeken túl ajánlok, az minden étkezés után fogmosás, este viszont lefekvés előtt úgy időzítek, hogy pár órával előtte legyen ez a procedúra, nem tudom miért de így kevésbé gyullad az ínyem. Emellett minden nap iszok kollagént, általában ízesítés mentest és kávéba keverem. Ami szintén fontos az a C vitamin pótlás, napi több c vitamint beveszek, vagy simán vízbe keverek aszkorbin savat, hiszen egyszerre a szervezet 30-50 mg mennyiséget tud felvenni, így a pótlás folyamatosan kell. 

*hirdetés 

Ti mit használtok? Nektek mi vált be?