![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhoIJaXfBhkLbcx3KjRMfYxPYiDS7ZdpcslLb7PUO8mR2UT0KELODuov1vAcbQ_K4fPOpJiXd23XGd9D7p28shMLQLkqiTCDoZz5HaOOGTMDkPwrrBaQKLr__mbVEznMVQCTtuBejRGL3u/s1600/alm%C3%A1s+torta+szelet.jpg)
Mindössze 40 perc a sülési ideje, egy óra alatt csodás desszerttel örvendeztethetjük meg magunkat és szeretteinket, vagy a hét törpét. :)
Akár egy szürke hétköznapon is nagy örömöt okoz, a lakást megtölti csodás illattal és meleggel, ami ilyenkor igencsak kell a lelkünknek. Ja és elronthatatlan. :)
Nagyon egyszerű a recept, és gyorsan el is lehet készíteni, így ősszel pedig mindenkinek ajánlom, hiszen az egyik legfinomabb idénygyümölcsről van szó. Emellett lehet bele tenni körét is. :)
Hozzávalók:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0kSbE0XTPfhqTDE36k3wj2spv-FTDj5HC1Z0VMJwbeP_XdZlDsacyl69RNPpsMKwhW_NiEIH4A7NdCi_SyQ5MZvLd5w7DNObEQD7rbR1HDW3aFmWdNCHtf0rBKnJUjqAFreChGFk4aF0o/s1600/8b078d1d797a0f440b15052eeadd0dcf.jpg)
Tésztához:
380 g liszt
200 g margarin
46 g kristálycukor
3-4 evőkanál víz
mokkáskanál fahéj
csipet só
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHaxTPP7oqurkyNs0wwUydH6T6rbklYWdk6FMSqZsAWDbWkegEf2Ur5MwWcc1drPQwwTWcY4Jppe3i-mpiPPbBrlvtijhukt0lAwvpSMoK7I4XcVs0OKyWleWdlVqFxLQ1906HCpGuwrqJ/s1600/a8083ce16557ba6e1260456e58c03dcd.jpg)
1 kg alma
fél citrom
teáskanál fahéj
54 g kristálycukor
15 g étkezési keményítő, vagy zsemlemorzsa a tészta szórásához
Elkészítés:
A tészta nagyon egyszerű, konyhai mérlegen kimérjük a lisztet, majd a cukrot és a még hideg vajat belevágjuk. A 3-4 evőkanál vízzel és egy csipet sóval, mokkáskanál fahéjjal összegyúrjuk, míg szép sima tésztát nem kapunk.
![]() |
Ne fald fel az almát kell a sütibe! :) |
Az almákat lereszelhetjük, kockázhatjuk, vagy karikázhatjuk is. A reszelés után érdemes kicsavarni az almát, így nem fogja eláztatni a tésztát és omlós lesz. Ez úgy készült, hogy az alján reszeltük, közepén kockáztuk, és a tetején karikáztunk, fő a változatosság. :) Ha pépesítjük, tegyük bele a keményítőt is, ha nem akkor csak kicsit szórjunk rá és a fahéjat.
Amikor belekerült a töltelék tegyük rá a másik kinyújtott tésztalapot is és a fölösleget vágjuk le, ami túllóg. Jól simítsuk le az oldalain a lapot és dekoráljuk. Fontos, hogy a tésztát megszurkáljuk hogy a forró gőz távozni tudjon belőle.
180 Fokos előmelegített sütőben süssük 40-50 percig. 12 szelet jön ki belőle. :)
Az öcsém, aki nem szereti az almás süteményeket, teljesen oda volt érte és közölte, hogy ilyet bármikor készíthetünk, ennél jobb ajánlást? :)
Jó étvágyat! :)