2016. július 31., vasárnap

Szemfestéklemosás egy fújással-Fytofontana Őssejtes kétfázisú szemfestéklemosó

Még tavasszal kaptam tesztelésre a Fytofontana cégtől egy kétfázisú szemfestéklemosót, amire nagyon kiváncsi voltam, hiszen a márka két termékét is teszteltem már és oda voltam értük (Teszt ITT).



Amit a márka ígér:


ŐSSEJTES KÉTFÁZISÚ SZEMFESTÉKLEMOSÓ
FYTOFONTANA STEM PURE EYE

Tekintettel arra, hogy bőrünk a szem környékén roppant vékony és sérülékeny, az öregedés első jelei itt látszanak meg legkorábban, ezért ápolására különös gondot kell fordítani. A Fytofontana Stem Cells Pure Eye szemfestéklemosó az alapos sminkeltávolításhoz két fázist tartalmaz. Innovatív formulájának köszönhetően gyengéden és hatékonyan tisztítja a szemkontúrt, miközben értékes hatóanyagaival ápolja és megújítja azt. A készítmény alkohol – és szappanmentes, anélkül távolítja el a szemfestéket, hogy a bőrt túlzottan kiszárítaná. Mivel a szemkörnyéki bőr korán ráncosodik, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a sminkeltávolítás kíméletes és hatékony legyen, így megakadályozhatjuk az újabb ráncok megjelenését és a bőr rugalmasságának elvesztését. A folyamatos szemmozgások következtében kialakult ráncok csökkentésére a készítmény az őssejtes hatóanyagokon túl kombinálva van ránctalanító hatással bíró peptidekkel. Ezek a peptidek a botulotoxin injekciókhoz hasonlóan fejtik ki hatásukat, mérsékelik a mimikai izmok összehúzódását, ezáltal csökkentik a szemkörnyéki ráncokat.kiszerelés: 125 ml


Teszt

A kétfázisú sminklemosókat kifejezetten szeretem, mivel általában remekül távolítják el a sminket és ráadásul táplálják a bőrt. Van viszont pár komoly elvárásom velük szemben, az első trmészetesen, hogy ne kelljen sokat használni belőle, ne kelljen dörzsölni, dörgölni a bőröm, főleg, ha szemfestéklemosóról van szó. Ha összerázom ne váljon szét azonnal a két komponens, mert úgy hamar elfogy az egyik összetevő és akkor már nem az igazi. Szeretem, ha az összetevő listája szép és plusz extra hatást is várhatok tőle. 


A termék csomagolása csodás, a doboza abszolút a luxust és a technológiai kutatások csúcsát sugallja. Az üvege szép tejüveg jelleg, de remekül látszik a varázslat is benne, amit a két fázis táncát illeti. Alul a sűrűbb sárga rész és felül a zöld könnyebb összetevő kap helyet. Nagyon szeretem csak nézni is, ahogy szét vállnak összerázás után. Illata kicsit növnyi jellegű, ami nem lepett meg, mert a szérumnak és az esszenciának is ilyesmi illata van, hiszen növényi összetevőket és őssejtet tartalmaz.

A legnagyobb meglepetést az okozta, hogy nem pumpás adagolós, vagy borítgatós, hanem fújós. Milyen egyszerű, de mennyire zseniális ötlet. Ezeknél a kétfázisú termékeknél ugye az szokott lenni a fő gond, hogy összerázást követően túl gyorsan vállnak szét, így óhatatlan, hogy egyik komponensből rendre többet pancsolunk ki mint kéne. Így hamar elfogy és a fele terméktől akár ki is dobhatjuk. Viszont ez az egyszerű megoldás megkímél ettől a negatív eshetőségtől és a legjobb, hogy még gyorsabb is a használata. Biztos nem esünk túlzásba vele. Fújhatjuk vattakorongra, vagy akár a becsukott szemünkre. 

Abszolút nem csípi, irritálja a szemem és eszméletlen hatékonyan távolítja el a sminket, még a vízállót is! Imádom! Egy-egy lemosásnál alig fogy belőle. A leírás csodákat ígér, a botox hatás tetszett legjobban, így bevallom az arcomon is előszeretettel használom. Nem tudom megítélni, hogy ez mennyire működik, mindenesetre a ráncok csökkenését alá kell írnom, a kisebb mimikai ráncok halványodtak. 


Összerázva
Minden csúnya dologtól mentes a termék, alkohol,  szappan sincs benne. Egyedül az ára lehet elrettentő, mivel magasabb árkategóriás dologról van szó, viszont ezt használva akár kidobhatjuk a micellás vizeket és az arclemosókat, egy lépésben ezzel minden sminket eltávolíthatunk, vagyis én a lusta estéimen csak ezzel tisztítom az arcom. Ahogy saccolom egy évig elég, ha csak szemsmink eltávolításra használjuk, teljes arcra fél év szerintem.

Azoknak nagyon ajánlom, akiknek a szemkörnyéke hajlamosabb a ráncosodásra és sokszor kiszárad, húzódik, pirosodik.