2017. február 19., vasárnap

Cushion termékek-CATRICE

Az utóbbi években nagyon népszerű lett a Cushion alapozó, drogériás viszonylatban is találkozhatunk ilyennel egy nagy márkánál, illetve rengeteg koreai termékcsoportnál lelünk ilyesmit, ők aztán kiszélesítették a termékpalettát. A Catrice és az Essence is hozott nekünk pár szivacspárnás sminket, júzst, pirosítót és szemhéjtust. 







CATRICE Liquid Gel Cushion Eye Liner



Tégelyes szemhéjtusokért nem rajongok még mindig, de ez igazán felkeltette az érdeklődésemet, mivel folyékony állagú.

Csomagolása üveg tégely, fekete tetővel, jól záródik. Belül egy szivacs kapott helyet, amiben maga a termék lapul. Ha kicsit benyomjuk fekete festék kibuggyan. 3ml terméket tartalmaz.



Éj fekete a festék és folyékony, ahogy említettem, nem érzem semmilyen szinten gélesnek. Mattra szárad. Azoknak szuper, akik amúgy is a saját (ferde, vagy tű hegyű) ecsettel szokták felvinni a tust. Negatívum, hogy ha magunkkal kell vinni, akkor ecsetet is kell "csomagolnunk" mellé, így nem túl kompakt szerintem.



Szépen egyenletesen lehet vele dolgozni, alapvetően gyorsan szárad meg, így nem tapad fel a szemhéjra.




ESSENCE WINTER GLOW Cushion púder pirosító



01-es
A Cushion pirosítók általában krém állagúak és hasonló szivacspárnás, kompakt megoldással rendelkeznek, mint az alapozók.

Az Essence Winter Glow limitált kiadás terméke viszont por állagú és érdekes a csomagolása. Kompakt és a pirosító színe visszaköszön a csomagoláson.




Letekerhető tetejét szinte ledobja magáról a szivacs, ha elkezdjük leszedni, párszor kipattant már a kezemből. Ebből fakadóan ne ijedjetek meg, hogy alapból színes, pirosítós a szivacska, nem feltétlen piszkáltak hozzá. Megjegyezném a drogériában csak a tesztert próbáljátok ki, a többi tabu.






A szín csodás, igazi hétköznapi árnyalat, kicsit barackos, rózsaszínes, korallos. Amolyan Jolly Joker darab, ami szinte mindenkin jól mutat és természetes hatást ad. Felvitele ugye a pufi szivacsával történne, de szerintem szinte lehetetlen a művelet. Oké felapplikálod, de akkor inkább bohócra hasonlítasz, nem tudod egyenletesen beledolgozni az alapozóba.

Egyszerre nem ad le sok terméket, elég pepecselős, nekem nem jött be.




CATRICE LIP Cushion 



Izgalmas terméknek látszik ez az ajkakra való rúzs. Viszont első ránézésre is voltak aggályaim, mert ekkora pufi szivaccsal nem egyszerű egyenletesen dolgozni.

Meglepetést okozott, hogy inkább szájfény lapul a "töltő tollba".



Egy szempillaspirálhoz hasonlít először a csomagolás, éljen a sztereotipizálás. A vége viszont nem lecsavarható, hanem lehúzható és akkor már látjuk a turpisságot, hogy egy kis szivacspárna van a "toll végén". A végét tekerve adagolhatjuk a termék mennyiségét. Elég sokáig kell tekergetni, míg megindul először, innentől kezdve viszont egy kis elfordítás is elegendő, hogy egy adag nude-tüdőszín szájfényt kinyerjünk. Nagyon jó az  állaga, nem a ragacsos fajta, hanem a krémes. 

'Hálisten tűnnek el a polcokról a rémes állagú termékek és a helyüket ezek a hidratálóbb, krémesebb, könnyebb viseletű szájfények veszik át. 

Jól pigmentált szájfényhez képest, de az ajkakon már nem hoz túl nagy színbeli változást. Természetes hétköznapi terméknek mondanám, alacsony fedéssel. Applikátorával eleinte meggyűlt a bajom, de 3-4 használat alatt belejöttem az alkalmazásába. A termék szépen terül el az ajkakon, egységes az eredmény.

Összességében két jó terméket találtam. A szemhéjtus nagyon jól muzsikált, éj fekete, könnyű vele dolgozni és egész nap  tart. Egyetlen hátránya, hogy nem túl kompakt ecset nélkül, egy kis kupakos ecsetkét is dobtam volna mellé a márka helyében. A másik, ami meglepetés volt, de megkedveltem az a szájfény. Alapvetően jó az applikátora is erre a célra, bár kicsit macerás eleinte a felvitel, de hamar bele lehet jönni. Nem szeretem termék lett viszont az Essence pirosító, nem vált be akárhogy szerettem volna. A szivacsos applikálással már a kész sminket csak elrontani tudtam minden alkalommal, az ecsetekkel sem tudtam rendbe tenni maradéktalanul a pirosítást. Remélem lesz lehetőségem cushion alapozót is kipróbálni hamarosan.


Ti próbáltátok már valamelyik terméket? Melyikre csapnátok le leginkább? Próbáltatok már Cushion alapozót?