2017. február 17., péntek

Folyékony fém a szemhéjra-Catrice és NYX

Abszolút kedvenc termékeim lettek az első pillanattól, bár nem egy hibátlan termék. Rohanós reggeleken mindig ezekhez nyúlok, hiszen a fémes, metálos folyékony szemhéjfestékeknél nem szükséges árnyalni, mivel a fény játéknak köszönhetően már alapból deffiniálódnak. 

A következőkben a NYX Lingerie Eye Tintről és a Catrice Liquid Metal Longlasting Cream Eyeshadowról lesz szó, ezeket hasonlítom össze. 




A folyékony szemfestékek nagyon praktikusak és az utóbbi időben egyre több márka rukkol elő velük. Ezek csomagolása a szájfényekhez hasonló tégelybe kerül és applikátoruk is megegyezik ezekkel. A metális termékek pedig az utóbbi egy-két évben jelentek meg a piacon, de óriási lelkesedést kiváltva egyre több lány sminkjében fedezhetjük fel. Szerintem a highlight őrület velejárója volt ez a trend. Ezek a termékek mattra száradó fémes hatású sminkek. A két márka termékének hasonló árnyalata van a birtokomban, a NYX termékét vásároltam a Catricét pedig tesztelésre kaptam, ez utóbbi nem fogja befolyásolni a véleményemet természetesen. Mindkét terméknek van hibája és erőssége is, így érdemes lesz végigolvasni a tesztet. 


CATRICE



A Catrice csomagolása vékonyabb kicsit légiesebb, jobban tetszik, elegánsabb. Sokkal minőségibbnek tűnik az ezüst fém részekkel, viszont kopik a felirat, szerintem 4-5 használat után semmi sem marad belőle. Applikátora bársonyos, lapított macskanyelv szerű, könnyű vele dolgozni, bár én jobban kedvelem a felvitt mennyiséget ujjal eloszlatni. 

Színes szürkés, aranyos árnyalat, imádom. Azt hiszem ez a szín felülmúlta a NYX színét is, de lentebb erről bővebben.

Állaga krémes, kicsit zselésebb, de mattra szárad, szinte egy fólia réteget hagy maga után, kicsit húzódhat is a bőr tőle. Ez a réteg ledörzsölhető, felválik.



NYX

Csomagolása átlagos NYX megoldású, fekete és az átlátszó kombinációja. Nem kopik a felirat, strapabíró. Mindkét termék amúgy remekül záródik. 

Applikátora szintén szőrös, bársonyos, de ferdére vágott. Ezzel kicsit nehezebb dolgozni, több terméket is vesz fel egyszerre, érdemes lehúzni a szélén.

Állaga krémes, szépen szárad, de azért satírozható marad. Kopása egyenletes, míg fentebb említettem, hogy a Catrice darabosan válik le. 





Mind két termék megfelelő lehet szemhéjtusként és akár rúzsként is bevethetők. Vízre (így nyilván nyálra és ételekre) is könnyen oldódnak, így rúzsként elég sűrűn érdemes frissíteni őket. Egy jó barnás tónusú ajakceruzán viszont remekül megmaradnak. Ajaktermékként bevetve inkább a NYX-et ajánlom, szemhéjtusnak pedig a Catrice az ideálisabb. 

Por állagú szemhéjfestékkel a Catrice abszolút használhatatlan, ha aládolgozunk akkor nem tapad meg kellő módon és peregni kezd, ha rá viszünk fel árnyékként port, akkor a legpuhább ecset is felszedi a hártyás festéket. Ezzel szemben a NYx terméke jól maszatolható, remekül viselkedik por álagú termékekkel mixelve, főleg ha felé kerül és nem alá. Tartósság szempontjából talán a Catrice jobban teljesít, de nagyon kell ügyelni rá, hogy ne dörzsöljük meg a szemünk. A NYX egész napos fedést ad egy szemhéjprimerrel. A ráncokba egyik se gyűlik össze. 


Intenzív dörzsöléssel lesz ilyen csak a Catrice.

Sokan szeretik ha hasonló a rúzsuk a szemhéjfestékükkel ezekkel a termékekkel ez megvalósítható. 

Mindkét termék szinte súlytalan, a NYX kényelmesebb  viselet.

Melyiket ajánlom leginkább? Nos szerintem remek a Catrice és ár érték arányban én azt választanám. Ha rúzsként is szeretnénk gyakran használni, akkor viszont érdemes beruházni a NYX termékére. Mindenesetre én a Catriceből más árnyalatokat is szeretnék még megvásárolni. 


Catrice 5 árnyalatba elérhető a drogériákban. Ára: 1500 Ft körül
NYX 12 árnyalatban vásárolható meg az Alleeban lévő üzletben. Ára: 2500 Ft körül

Próbáltatok már folyékony szemhéjfestékeket, vagy metálósat? 
Egy rétegben swatch. Két rétegben tökéletes a fedésük ajkakon.