2017. február 10., péntek

Multifunkciós ceruza-NYX Jumbo Pencil 604

Egy ikonkus termékről olvashattok most, amit én is beszereztem, ez nem más, mint a NXY Jumbo Pencilje Milk Lait árnyalatban. Részben kíváncsiságom hajtott, részben pedig az, hogy sehol nem találtam elég jó fehér ceruzát. Már hónapok óta tesztelem, ráadásul több felhasználási módon is kipróbáltam, megérett arra a helyzet, hogy a tapasztalataimat megosszam róla. 





Először is mesélek az első NYX boltos élményemről. Blogger barátnőimmel a Marie Claire Fashion Days divatbemutató előtt betértünk az Alleeban lévő boltba. Egy igazi szakértő is volt velünk Evelin (Zoara Kuckója) személyében, aki NYX sminkversenyén továbbjutó volt, így hatalmas mennyiségben próbálhatta ki a márka termékeit. A bolt maga nem túl nagy, viszont hatalmas a termékkínálata és jól felkészült eladókkal várják az ember lányát. A márka számomra nagyon üdítő, hiszen nem csak átlagos színű termékek kaphatóak, hanem a szivárvány összes színének minden árnyalata megtalálható itt. Citromsárga, kék, vagy zöld ajkakra vágysz itt a helyed! Mindenből van kint teszter és lelkesen kenegetheti is itt az ember, nem fogják kinézni. Sminklemosó kendőkkel pedig pillanatok alatt eltávolíthatjuk ezeket. Már bánom, hogy csak egy metálos rúzst és ezt a ceruzát vettem meg, rengeteg mindenre vágyok még. Legközelebb egy glitter ragasztót és pár glitter sticket tuti beszerzek, no meg több időt töltök a rúzsok tanulmányozásával. :)



A ceruza, ahogy a neve is elárulja Jumbo, vagyis vastagabb, nagyobb mint egy átlagos szemcerka. 

Műanyag kupakja látni engedi az árnyalatot, elég jó minőségű, de szerintem nem fog bírni éveket. A ceruza műanyag, ebben foglal helyet a krémes bél, maga a szín. 

5g


A legnépszerűbb ez a fehér árnyalat a Jumbok közül nem véletlenük. Nagyon sokoldalú, hiszen szemceruzaként, akár vízvonalba is kitűnő, de szemfesték alapnak is kiválló, valamint sokkal intenzívebbé teszi a színes szemfestékeket. Nekem még bevált az orrom köré, alapozó alá kenve (leheletnyi), a pirosságot eltünteti és megakadályozza az alapozó kopást.



Állaga nagyon krémes, kicsit zsírosabb jellegű, de nem annyira kenődő, hogy a fél fejet elhasználjuk egy sminkhez, hálisten.

Ujjal és ecsettel is egyszerű eldolgozni. Pigmentáltsága lélegzetelállító, még nem találkoztam ilyen intenzív fehérrel. Imádom fantázia sminkekhez, maszkoláshoz is használni. Vízvonalba is remekül működik és ami csoda számba megy, hogy egész nap ott is marad, nem mászik el. Ez a ceruza értette meg velem, hogy miért rajonganak a nők a fehér ceruzáért és mit jelet az, hogy a vízvonalba kent fehér szín optikailag nagyítja a szemet. Ezzel igazi Héra tekintetet kapok. 





A leggyengébben pigmentált szemfestéket is feljavítja, ha ezt használom szemhéjalapnak. Nem mondom, hogy a kedvenc szemhéjalapozóm, de intenzív színű festékek alá mindig ezt viszem fel. Önmagában szemhéjfestéknek viszont hajlamos beülni a ráncokba, így mindenképp érdemes fixálni egy por állagú termékkel. Ha fehér színt szeretnék egy transzparens púderrel szaladok át rajta. 

Nem csak szemhéjalapnak, de ajak alapozásra is kiváló, valamint ombre festésekhez. Én nemrég ezt használva szemhéjpúderekből készítettem izgalmas rúzsozásokat. 










Egy dolog okozott fejtörést, hogy hegyezni kell e, vagy kicsavarós. Nos hegyezni kell és bármely márka nagyobb lyukú sminkceruza hegyezője viszi. Azért merült fel bennem a kérdés, mert első ránézésre a műanyagba ágyazott ceruza kitekerősnek hat, ráadásul az a sztereotípia élt a fejembe, hogy csak fából készülhet a hegyezésre ítélt cerka.

Kiadós termék, jó ideje használom (3-4 hónapja) és most kellett először hegyeznem. Ez az a tipikus darab, ami ahogy elfogy újra fogom venni! :) Mindenkinek ajánlom, alap darab a sminkes asztalon.

Ti próbáltátok már? Mit ajánlanátok a NYX-től?