2014. január 24., péntek

2013 kedvencei

Erre az évre azt mondták, hogy a változások éve, ami az én életemre maximálisan igaz volt. Hatalmas és radikális váltások történetek. Először is beköszöntött az életembe egy fantasztikus és végre kiegyensúlyozott kapcsolat, egy olyan ember mellett, akire felnézhetek. Elkezdtem iskola mellett dolgozni, majd a barátom magam után hívott. Nyáron így összecsomagoltam és Dániába mentem dolgozni, hogy együtt lehessünk. Sajnos ennek következtében az iskolában halasztanom kellett, az adminisztrációs ügyeket külföldről nem tudtam elintézni. Rengeteget utaztam és sok mindent kipróbáltam idén, fantasztikus élményekkel gazdagodtam. Persze negatív dolgok is történtek, de senkit se fogok lelombozni. Térjünk át a bejegyzés lényegére...




2013-as évben nem csaptam nagy vásárló körutakat, inkább a praktikumra fókuszáltam és igyekeztem funkcionális darabokkal bővíteni a ruhatáram. Rájöttem mint sok-sok lány, hogy a basic ruhatár alapszükséglet, ahhoz hogy az extrább darabokat tudjuk mivel kombinálni. Másik nagy problémám az volt, hogy nyáron nagy spórolásba kezdtem, a fent említett utazás miatt, kellett a pénz a repülőjegyre és a kinti életre. Mivel volt munkám, ez nem okozott nagy gondot, viszont így szinte minden szépségápolási készletem kifogyasztottam és nem pótoltam. Amikor hazajöttem, akkor kellett mindent összevásárolni, ugyanis egy fél szempillaspirálon kívül nem sok mindenem maradt. Téli ruhatáram hagytam évek alatt teljesen leszakadni, mert utálom a sok vastag ruhát. Nyári ruhákat és cipőket szívesen veszek, de pulcsit és kabátot annál kevésbé. Ezek megvásárlása egyszerre elég sokba került, úgyhogy megfogadtam, hogy figyelni fogok arra, hogy minden évszak ruhatára arányos mennyiségű legyen.
No de térjünk át a hosszú anekdota után a kedvencek listájára.

 Ez a MAC ecsetkészlet egy kisebb alap kiszerelés, ami hét darabból áll. Kis összehajtható bőr tokban ezüst elegáns felirattal kapható. Szintén nagy hiánycikk volt nekem, sose költöttem ecsetekre eddig. Ugyan szintetikus, de mégis a legjobb minőségű, nem véletlen használják ezt a sminkesek is előszeretettel. Első készletnek tökéletes, bár belátom, hogy nem egy Sigma, de ahhoz meg kell nyernem a lottót, hogy az enyém legyen.



Itt több darabot is bemutatok, amik tökéletes társaim a mindennapokban. Vásárláskor csak azt látja az ember, hogy valami szerelem, vagy nem, szükséges, vagy tetszik. Viszont a viselésük során derül ki, hogy jó vásárt csináltunk e és hogy kedvencek köré avanzsálódtak.
Az első, amin hosszú hónapokat gondolkozhattam, hiszen nyáron leltem meg, de csak miután hazajöttem Dániából engedtem meg magamnak. A nyaklánc nem a borsos ár tartott vissza, hiszen csupán 1600 Forintba került, hanem az, hogy túl sok ékszert halmoztam fel. Végül a Skálában mégis beneveztem egyre, az utolsóra. Olyan barbár királynős nyakék, nagy és domináns, viszont minden egyszerű ruhát feldob. 


A másik nagy szerelem Dániában talált rám egy lopedmarkeden (antik vásáron). Kicsit hibás ez a régi karperec, amit türkiz ékesít. Egyik kis ezüst dísze hiányzik, ez tetszett meg benne, szeretem a sebesült példányokat, mert történetük van. Nem emlékszem a pontos árára, de átszámítva 3000 Forint körül lehet. Ezüst és még bélyegző mentes, így elég öreg lehet.



Kaptam egy ékszertartóállványt, amire már nagyon régóta vágytam. Egyik nap beállított a barátom ezzel a tüneménnyel, amit ő készített nekem. Imádom, mert tökéletes és ennél szebb és figyelmesebb ajándékot még sosem kaptam. Végre nem hányódnak a karkötők és a fülbevalók. Köszönöm Botond! :)


Dániában lelkes látogatói voltunk az antik vásároknak. Az egyik ilyen boltban kaptam meg ezt a csodálatos dobozkát és a hozzá illő hajkefét a névnapomra. Az összes kincsem most már ebbe teszem és a kefének is hasznát veszem a készülődéseknél. Imádom a múlt ezen darabkáit.




Ugyan nem ékszer, de nekem hatalmas kincs ez a Michael Kors óra, amivel drága uram lepett meg. Rose Gold és a legegyszerűbb verzió, stasszkő mentes. Oké tudom nem olcsó, viszont azóta a legnagyobb becsben tartom. 



Egy H&M szalmakalap a férfi osztályról, nekem ő lett az év szerzeménye kalapok között. Aki ismer tudja, hogy betegesen rajongok a fejfedőkért, meg mindenért, ami különleges. Nyáron szuper rohangálni benne és bármilyen öltözéket feldob. Jó ötlet még más más színű kendőket rákötni, ezzel varázsolva egyedivé a rattan kiegészítőt.


Tavasszal még a városban kószáltam, amikor az egyik általam nem kedvelt használt ruhabolt kirakatában megpillantottam egy fantasztikus sminktáskát. Nekem ezek a kalapdobozra emlékeztető formák mindig is kedvesek voltak. A mintája is nagyon bejön, cuki kislányos és vintage ez a virágminta. Belül nagy és praktikus rekeszekkel ellátott. Olyan 2000 Ft körüli összeget hagytam ott érte.



Burberry sál, nem volt olcsó, de tökéletes, meleg, puha. Boldoggá tett és kész, megvettem, de az árat tikosítom 5 évre, sorry. 

Egy bundát kaptam a barátomtól, ami az anyukájáé volt. Iszonyúan tetszik a színe, a fazonja és elég meleg is. Ez a dzseki szabás és bőr betétek lenyűgözően vagánnyá, de egyben nőiessé varázsolják a rókaprémet.


Másik kabát, ami örömmel tölt el a megvásárlása óta is, egy tyúklábmintás klasszikus szövet kabát. Egy Háda kilós turiban leltem potom pénzért (nem saccolok árat, mert sok téli ruhával együtt vettem) szereztem be. Aki XS méretű az tudja milyen nehéz turiban kabátot találni, ezért is becsülöm nagyra ezt az örök darabot.


Blézerből egy csillogó lett az év szerzeménye, az óarany és kicsit matt flitterek az átlagos ruhát is feltűnővé teszik. Szilveszterre vettem egy Angex turkálóban, 2200 Forintért. 



Ezt a szegecses loafer cipellőt a Deichmanba vásároltam, sajnos a nyári spórolás közepette erről nem tudtam lemondani, akciósan 5000 Forintot adtam érte. Dániában szinte végig hordtam, így már alapvetően kiszolgálta az elvárásaimat. Egy bajom volt vele nagyon sokáig tört, bár tudni kell a lábaimról, hogy iszonyú hisztisek. Minden cipő egy-két, rosszabb esetben millió hólyaggal gazdagít. A nude szine miatt tökéletes mindenhez, a hegyes arany szegecsek meg igazi fétisemmé váltak.


Télre egy Dechatlon gumicsizmát választottam, ami fölülmúlta az elvásáraimat. Egy baja van csak nem meleg, de ezt tudtam, így sok kötött zoknit szereztem be és télre is kiváló. Nem ragozom tovább outfit cikknél megtaláljátok a részletesebb ismertetését. (Vagány outfit kevésbé fázósaknak)


Moyra körömlakkokat már régóta ismerem és szeretem. Hihetetlen tartósak és ár érték arányban verhetetlenek. Nehezen száradnak be, így hígitani se kell őket. Legutóbb pedig ráleltem a gél hatású lakkukra, amit bátran ajánlok a házimunkát végző csajoknak. Nekem mosogatás és takarítás mellett is hét napig tökéletesek maradtak. Egy csalódásom volt csak a mattitó lakk, ami szerintem nem tökéletes, de mivel még nem próbáltam más márkát ezen műfajban lehet nem rossz. Átlag fogyasztói ára 350-380 Ft.


Körömerősítőt sose használtam, ami nagy hiba lehetett, hiszen amióta kipróbáltam, azóta nőnek igazán a körmeim. Erősödtek, vastagodtak és ellenállóak a behatásoknak. Ez egy Essence termék, pontosan nem tudom melyik, de gondolom mind hatásos. 


Az Urban Naked 2. sminkpaletta az év abszolút favoritja, imádom mert egy csodálatos és praktikus darab. Mivel írtam már erről a termékről nem is magasztalom tovább. (A tesztje itt olvasható.)



Jövőre tőlem még várhattok ilyen bejegyzést az biztos. Remélem kedvet kaptatok hasonló darabok beszerzéséhez.