2014. január 31., péntek

Szentély a szobámban


A szobámba kialakítottam egy sarkot, ahol a szerencsehozó dolgaimat és a kis ezoterikus apróságaimat tartom. Szerintem minden lakásban jól jön egy apró házi oltár, biztos ami fix alapon. Alapból nem vagyok egy minimalista alkat, iszonyúan ellepik a polcaimat a kis apróságok, szobrocskák, dobozok és kiegészítők. Azzal vigasztalom magamat, hogy ha lakásom lesz, akkor ez a sok kis bigyó majd eloszlik ott. Persze gyanítom, hogy addigra jelentősen gyarapszik majd a készletem. Nos lássuk a kis oltárt és egyéb misztikus darabom.





Buddha szobor

A feng shui szerint gazdagságot, bőséget hoz. A családi biztonság egyik jelképe, így jobb, ha nem feledkezünk meg róla.






Amit most találtam a bejegyzés írása közben, azt ki is próbálom:

„A nevető Buddha gömbölyű pocakját legalább naponta kétszer ajánlott megsimogatni, hogy a várva várt szerencse, gazdagság és bőség beköszöntsön hozzád!”

Delfin

A két delfin a szerelemben hoz szerencsét, így akármennyire is giccses a kis kék szobrocska, itt a helye. Emellett a füstölő tartóm is delfines. Szerintem ez az állat, nem is állat, elég csak ráguglizni az agyára, ami igencsak meghaladja az emberi agyat. Elég gyermeteg aki csupán egy halat lát benne. 




Ezenfelül életörömöt, barátságot, harmóniát és egyensúlyt hoz, erre szerintem mindenkinek szüksége van.

Teknős (Gui)

A hinduizmusban a teknősre vezetik vissza a világ keletkezését. Egy öreg és bölcs tanítóra lelhetsz egy teknősbékában. Arra tanít, hogy bármi is történik veled, ne veszítsd el a idegvéred, ne kezdj el csatázni. Erre nagy szükségem van, mert lobbanékony természetű vagyok és harcias néha. Kéne időnként bebújnom egy páncélba és megnyugodni. 






Kívánságdoboz

Ezt az egyik barátnőmtől Rékától kaptam egy karácsonyra. Buddha díszíti az elejét és elég trükkösen nyílik ki. Eddig majdnem minden kívánságom teljesült, amit papírra vetettem és bele tettem a dobozkába. Semmit se veszek ki belőle, ami helyet kap itt. Legalábbis amíg nincs tele, mert akkor majd nyilván lesz selejtezés sajnos. 




Kínai bölcs

Nem tudom, hogy van e jelentése, de engem nagyon megfogott. Dániában vettem egy loppedmarkeden és azóta a "szoborparkom" része. Remélem ő is dolgozik, hogy nekem jó legyen. 






Ji king pénzérmék

Mivel elég rendszeresen használom a Müller Péter Jóskönyvet, ezért szükségem volt három állandó érmére. A dán koronára esett a választásom és egy szív alakú kis dobozkába tartom őket egy magyar zászló darabkával együtt. Tudom szentimentális, de ez van, ez vagyok.



Elefánt



A feng shui alap szimbóluma. A felfelé álló ormányú példány szerencsét hoz az élet minden területén, de figyeljünk arra, hogy az ormányával az ablak felé mutasson mindig. Ezt a kis szösszenetet leltem a neten: 


„A felálló ormányú elefánt szerencsét hoz, a család, egészség területén”.
„Kis papíron különböző kívánságokat is tehetsz az ormányához, és teljesül.”
„Különösen szerencsés, ha 7 felálló ormányú elefántot gyűjtesz össze, vagy helyezel el a hálóban”.
„A felálló ormányú elefánt hosszú életet, jó egészséget és anyagi javakat szimbolizál.
„Az elefánt hátára helyezzünk virágot, ha beteg van a családban és pénzt, ha gazdagságot várunk!”

http://www.sikeres-fengshui.hu/fengshui_szimbolum_4.html

Kínai pénzérmék

A hat összefűzött pénzérme piros madzaggal sok pénzt hoz. Még gimnáziumban kaptam anyukámtól, azóta a falam egyik vándor díszítő eleme. 


Álomcsapda

Gimiben kaptam két osztálytársamtól, akik a legjobb barátaim voltak és a mai napig annak tartom őket. Egyszer Ágival elmentünk nézelődni és mutattam neki, hogy mennyire tetszik ez az álomcsapda, erre nemsokkal később születésnapomra megleptek vele Zolival. Mondanom se kell, hogy azóta fenn lóg az ágyam felett és ahányszor ránézek meghatódom és szeretettel gondolok rájuk.

Az indián ojibwa törzstől ered az álomfogó hagyománya. A lényege, hogy a rossz álmokat csapdába ejti. Nem mondom, hogy százszázalékos a hatékonysága, de azért csodálatos dolog.

„A jó álmok átjutnak a nyíláson, a rossz álmok viszont csapdába esnek a hálóban, s elvesznek a hajnal fényében."

Nagyon szeretnék még egy Szűz Mária szobrocskát, hiszen ő a magyarok védőszentje, meg hát mégiscsak női energiát képviselne. Nem vagyok vallásos a szó hétköznapi értelmében, e hiszek abban, hogy magasabb okok miatt vagyunk itt a Földön. Azt szerintem senki se fogja pontosan tudni, hogy miért is, ezért fölöslegesnek tartom az okok kutatását, a lényeg, hogy az életünkből a maximumot hozzuk ki és közben ne ártsunk senkinek. 

Remélem tetszett ez a kis bejegyzés. Ne feledjétek el a házi szentélyt kialakítani!