2016. augusztus 26., péntek

Szép összetevős alapozó-L'Oreal True Match

Tavasszal kupon napokon (meg nem mondom, hogy Joy, vagy Glamour) vásároltam fél áron ezt a Loreal True Match alapozót. Éppen fogytán volt a Vichy termékem és úgy gondoltam ideje mást is kipróbálni. Abszolút szkeptikusan álltam hozzá, hiszen magasra tette a lécet a fent említett alapozó és az ünneplős termékem az Estée Lauder Double Wear is. A továbbiakban megtudjátok, hogy az összetevőkön túl mit szeretek benne és mit nem.




Amit a márka ígér: 
Tökéletesen illeszkedik az arc textúrájához és a finom Micro-gyöngyök segítségével hibátlanul elfedi az apró tökéletlenségeket. Gazdagították B-vitaminnal, E-vitaminnal és glicerinnel, amelyek táplálják a bőrt. Nem tartalmaz olajokat, parfümmentes és nem tömíti el a pórusokat.

A True Match alapozók széles színválasztékában mindenki megtalálhatja a bőre tónusának és altónusának megfelelő árnyalatot. Nemcsak a világostól a sötétig, hanem a melegtől a semlegesen át a hideg árnyalatokig. (Forrás: Krémmánia)





TESZT

Csomagolása a L'Oreal márkának a színvonalas megoldása, külön kiemelném a pumpás adagolót, ami a legjobb választás egy  alapozó esetében. Szemrevaló termék, simán lekívánkozik a polcról. A híre is elég jó, így sokan beruháznak rá. 30 ml, ami elég nagy mennyiség hosszan elegendő. 

Parfümöt nem tartalmaz, így púderes az illata.

Állaga nagyon folyékony, de ez nem gond szerintem, mind blenderrel, mind alapozóecsettel könnyen felvihető. A folyékonyabb állagú termékek sajátja, hogy nincs maszk hatásuk (általában), erre a termékre ez a pozitív tulajdonság igaz is. A negatívuma számomra a True Mutch alapozónak, hogy legalább két, de nem ritkán 3 pumpányi is kell, hogy az egész arcomat lefedje (összehasonlításként fele ennyi kell a Vichyből és negyed ennyi az Estéeből). Ebből fakadóan nem túl gazdaságos és a 30 ml nem is sok. Blenderrel viszem csak fel, hogy a lehető legkevesebbet pazaroljak. Nem lehet látni az üvegben, hogy mennyi van  még benne, ez elég zavaró.


Fedése közepes felső kategóriája, de szépen építhető. Mivel szinte minden mentes, így nem tömíti el  a pórusokat, az olajoktól nem fényesedik ki a bőr (hiszen nincs benne) és nem szárítja a bőrt (ami esetemben fontos az állam kritikus terület). Másik hatalmas pozitívum, hogy E- és B-vitamint tartalmaz, tehát még ápolja is a bőrünket.

Amikor ehhez a termékhez nyúlok, akkor a bőrhibáimhoz nem kell korrektort használnom, mivel gyönyörűen befedi ezeket. Nagyon problémás bőrűek is szeretni fogják. 

Nincs maszk hatása, szépen beleépül a bőrbe, főleg blenderrel eldolgozva. Hűvösebb időben púdert sem igényel


Glicerin tartalmának köszönhetően egész nap jól tart és mattit, csak az óriási kánikulában tapasztaltam kifényesedést.Remek hétköznapi terméknek tartom és kiemelkedően jónak drogériás viszonylatban. Az  árnyalat kiválasztás kicsit macerás, de megéri próbálgatni a tesztert (teszter és ne a teljes terméket légyszi!), világos bőrűeknek nincs túl nagy válaszék. Teljes áron is megéri, de azért javaslom a kupon napokat. :)

Melyik a kedvenc alapozótok? 


ÖSSZETEVŐK (INCI)
Forrás: Krémmánia