2014. december 8., hétfő

Édes karácsonyi dekorációk

Karácsonyi dekoráció legédesebb formája, ha valami nasiból készül el. Most ezeket fogom megmutatni a klasszikus mézeskalács háztól egészen a pillecukor hóesésig. :)

Tavaly nekiálltam mézeskalács házat sütni, de sajnos Jancsi és Juliska hoppon maradt volna, mert nem sikerült összeállítanom, de talán ismét megkísérlem, főleg mert láttam a Tescoban szuper szaggató rácsot hozzá. :)








Nagyon egyszerű ötlet piros és zöld M&M bogyókat egy karácsonyfa alakú tálba tenni. Ilyen alakú kínálótálakat láttam már több százforintos boltba. A cukorka válogatás pedig szerintem szórakoztatóbb, mint Hamupipőke feladata volt, de az biztos, hogy hizlalóbb. :)









Vágj ki kartonból egy kört, annak a közepére is vágj egy kisebb kört és ragasztgass rá pattogatott kukoricát és mehet is az ajtóra dísznek. :)


Pillecukor szép üvegbe, vagy akár befőttesüvegbe is kerülhet dekorációnak. :) Több helyen találhattok akár házi pillecukor receptet. Én idén megpróbálkozok vele. :)
Pillecukornál maradva készíthetünk belőle ajtódíszt. :)






















Vagy egy hóesés az ebédlőasztal felé damilra felfűzve? Jobb mint a szaloncukor szerintem. :)



A cukorpálca bármilyen üvegben, átlátszó vázában jól mutat. Idén én is dekoráltam vele. :)
De az ablak felé fellógatva is zseniálisan dekoratív megoldás. :)
Tavaly én is elkészítettem bombonokból a szánkómat, aminek az alapja a cukorpálca volt. Mivel utolsó nap találtam az ötletet így az enyém kicsit vérszegény lett, de idén mindenképp megpakolom rendesen. Nem kell más hozzá csak ragasztópisztoly. :)
És az én verzióm. Mondtam, hogy kicsit kevés, de kipróbált ötlet és mutatós. :)


Mézeskalács csillagokból még ügyeskedtem karácsonyfát és Raffaello golyókból hóembert. Mutatós és egyszerű asztaldísz volt. :) Idén se hagyom ki. :)
Cukorka, pillecukor és csoki nem csak dekoráció lehet, de ajándéknak is szuper. :)
Ha már a terítéknél járunk egy kanál csokit valaki? Forró csokinak isteni és a kanál maradandó és hasznos ajándék! :)
De persze az ebéd utáni kávéhoz készíthetünk ilyen csokis rudat is. Ne feledkezzünk meg a színes cukorkákról sem! :)
Mini zöld csoki (akár sportszelet?), egy flakon és ragasztó szalag. Íme a kolis karácsonyfa, ami pár percig állna csupán. :)


Mit szóltok? Ti dekoráltok édességgel Karácsonykor?