2014. december 22., hétfő

Garnier Essentials Sensitive Bőrnyugtató tonik TESZT+ Pár szó a tonizálásról

A tonizálást sosem értettem, kezdhetném ezzel a kis beszámolómat. Ráadásul azt gondoltam, hogy csak tini korban kellenek a tonikok, amik a túltermelődött faggyút, olajokat távolítják el a bőrről. És nem mellesleg nekem akkoriban, amikor pattanás hegyekkel küszködtem, csak még inkább beindították a bőröm zsírosodását. És még sorolhatnám a hibás sztereotipiákat, amik körüllengték nálam a tonikokat.

Aztán annyit láttam Szandra videóiban ezt a terméket, hogy úgy éreztem nekem is kell... egy életem egy halálom, most én kipróbálom! KIPRÓBÁLTAM! :)




Hetekig legyeskedtem a drogériák ezen polcai előtt és nézegettem a tonikokat, olvasgattam a blogokon a véleményeket és a miérteket mielőtt vásároltam volna. Kivételesen tudatos volt ez a beruházásom (ami ritka sajnos, bár mindig ilyen lennék...). Végül a Very Style Blog Szandra által kedvelt Sensitive tonikot vittem a pénztárhoz, ahol nem is hagytam nagy összeget, mivel épp akciós volt, így 800 Ft körül megúsztam a vásárlást. :)





Pár dolog, amit kiderítettem a tonizálásról, a tonikokról: Elvileg minden profi arctisztítás elengedhetetlen kelléke (ezzel mondjuk vitatkoznék több havi használat után is). A smink eltávolítás utáni lépés, ami tökéletesen megtisztítja a bőrünket a fölösleges zsíroktól és make-up maradványoktól. Emelett több funkciót is elláthat arcbőr típusonként, száraz bőrüeknek hidratáló arctonik dukál, zsíros bőrüeknek zsírtalanító, pattanásosaknak szalicil savas és érzékeny bőrűeknek bőrnyugtató hatású a megfelelő.

Mire ezen tudás birtokába kerültem, teljes káosz lett úrrá rajtam, hogy akkor minek is? Ha rosszul választok rontok mindenen? Nos részben igen. Fontos megtalálni az igényeinknek leginkább megfelelőt, de ez az élet minden területére igaz ugye. :)

A klasszikus tonik, ami sztereotípiáimban élt az persze a tini tonik, ami leginkább alkoholos, persze ez először kellemesen frissíti a bőrt, aztán az én bőröm szárítja és irritálja, tehát nem megfelelő neki. Ez a Garnier Sensitive verzió minden mentes és leginkább bőrnyugtató hatású, tehát pont az ami az én érzékeny bőrömnek kell. Na, de most már beszélek erről a termékről is. :)

Krémmánián olvashatjuk a termékről

Nyugtató tavirózsa kivonatot tartalmaz. Illatanyag-, alkohol- és színezőanyag-mentes összetétele megszabadítja a bőrt az utolsó szennyeződésektől és csillapítja a bőr húzódását. Bőre tiszta, friss és tonizált.


TESZT

Csomagolása egyszerű műanyag flakon, ami enyhe világoskék áttetsző. A színek pszichológiájába nem kontárkodok bele, de a zöld és világoskék kombinációja igazán tisztaság érzetét kelti, üde az egész hatása.

Adagolója kiöntős, de szerencsére ennek is tökéletes méretű a szája, így nem borul ki könnyen és nem löttyintünk túl sokat a vattára, olyan mint a Garnier Micellás vízé. :)

Illata Botond szerint (ő az orr kettőnk közül) enyhén baba hintőpor illatú és tényleg. :) Nagyon kellemes és alig érezhető.

Mindig az arctisztítás után alkalmazom, vagyis a micellás víz után. Nem mondom, hogy minden napi rutinom része lett, de hetente kétszer biztos tonizálok, mert csak ilyen időközönként érzem szükségét. Nagyon frissítő érzés, tényleg olyan, mintha fellélegezne a bőröm. Hasonló érzetet a termál vizek használatánál érez az ember, ami ahogy olvastam simán kiválthatja a tonikot, ezt valahogy így visszagondolva ösztönösen éreztem.

Hosszabb használat után elmondható róla, hogy kevesebb a kialakult miteszerem, amit ennek a számlájára írok (bár lehet szerencsés időszakom van, majd ez még kiderül). A pórusokat látványosan összehúzza, minden használatot követően már az IFA nem tud megfordulni bennük, csak egy kisbusz. :)

Nyugtató hatást nem éreztem, emellett is irritálódott néha az arcomon a bőr, így a neve nekem nem igazán releváns.

Nem szárítja a bőröm és hidratáltnak érzem utána a tapintását, tehát ezen elvárásaimat még felül is múlta.

Kiknek is ajánlom? Igazából bárkinek, aki szeretné frissíteni a bőrét sminklemosás után, szeretne kisebb pórusokat és még tisztább bőrt.

Pontok: 5/4 a maga nemében tökéletes, biztos lesz itthon mindig egy flakonnal, de nem tartom a legszükségesebb terméknek a mindennapokban.