2014. december 24., szerda

OPI Sminkpaletta TESZT

Az OPI What Doll Face! palettájának felavatásával megvártam a karácsonyt. :) A szemsminket ezzel készítettem el, így elmondom a tapasztalataim, legalul pedig láthatjátok a sminkem. 













Hat darab szemhéjpúdert és három szájfényt tartalmaz ez a paletta. Mielőtt szert tettem volna rá, nem is tudtam, hogy az OPI sminkekben is utazik.

Csomagolása egyszerű kemény papír és műanyag kombinációja, ami mágnesesen záródik. Eddig nem volt ilyen jellegű csomagoláshoz szerencsém, így nem tudom sajnos megítélni, hogy ez praktikus, vagy nem, viszont meg kell mondjam tetszetős. A mágnes viszont nem túl erős, így táskában erős a gyanúm, hogy fel tud nyílni és akkor jaj a sminknek és a tatyó tartalmának.
Már kibontás előtt a felső és az alsó sor látszik a kis "ablakokon" át. :)
Egy kis tükör is segítségünkre van a smink igazításnál a fedlap belső oldalán. :)


Az aplikátorát sikerült elkevernem, de egy kétvégű miniről van szó, egyik fele ecsetes, az még lehet, hogy használható, de a szokásos gumis izé biztos, hogy kuka. Amúgy gondolom az ecset a rúzs felvitele miatt volt, de tapasztalatom szerint ezek arra se túl jók. Mindenesetre, ahogy az alábbi példa is mutatja, nem hatott meg engem. :)

Szemhéjpúderek

Színei csodálatosak, a nappali sminktől a füstös buli sminkig mindenfélét elő lehet csalogatni ebből a parányi hordozható palettából.

A felső sorban egy bronzos, egy rezes és egy nagyon halvány baba kék található.

Alsó sorban egy keki, egy lilás barna és egy feketébe hajló szürke ezüst csillámos szín  található.

Jól pigmentáltak a színek, nem kell sokat felvenni belőle, viszont eléggé poroznak. Könnyen építhetőek ezek a színek, talán a baba kék, ami mint kiderült kis alapot igényel. Tartósságuk tökéletes, ebben nem tudtam belekötni. :)

Szájfények:

Egy nagyon egyszerű gyöngyházfényű nude, egy korallos árnyalat és egy természetesebb bordó szín foglal helyet. 

Mind a három viselhető szín akár a hétköznapokban is, éppen ezért az ünnepre őket most nem kentem fel. :) Kicsit ragacsosak, nos ezért nem szeretem a szájfényeket, de mind ilyen szóval szájfény viszonylatban teljesen átlagosak szerintem. Illatuk nincs.


Összességében egy jó kis paletta, ha nem félnék attól, hogy kinyílik biztos betenném a nesszeszerembe, mert tökéletesen kihasználható a mindennapokban. Mivel ez egy ünnepi kiadás, legalábbis a nevéből és a külsejéből erre következtetek, kicsit hiányolok belőle valami vadabb árnyalatot. A csillámok miatt gondolom csak ünnepinek a szín választékot. 




Pontokban: 5/3 Nem egy kihagyhatatlan darab, de jó minőségű és szép kivitelű. A jövő zenéje csak, hogy mennyire fogom megszeretni, még feljebb küzdheti magát a szigorú osztályzásomon. :)














Amiket használtam a sminkhez:

Alverde primer
Vichy Tein Ideal alapozó
Rival de Loop púder
H&M kontúr paletta
Highlighter MEMEME
Sleek szemöldök ceruza
Loreal géles szemöldök formázó
Manhattan DIP folyékony Szemhéjtus
Lancome Graniose szempillaspirál
OPI paletta, babakék, sötétszürke és keki árnyalat
Essence rúzs