2017. március 13., hétfő

Első magyar olajkeverék, ami mindenre jó-Perla

Tudjátok, hogy imádom az arcápoló olajokat, amik az esti rutinomból szinte sosem hiányoznak, illetve sok esetben már a sminkeltávolításom szerves részét képezik. Egy magyar márka, a Perla jelent meg egy olaj keverékkel, ami multifunkciósnak ígéri magát és minden bőrtípusra megfelelőnek. A következőkben erről a termékről fogom megosztani a tapasztalataimat. 



Amit a márka ígér:



MIRE HASZNÁLHATOD?

Tisztítás & ápolás
Arctisztításra, sminkeltávolításra, szemfesték-eltávolításra, bőrápolásra, hidratálásra, táplálásra, testápolásra és általánosan.

MENNYI IDŐ NAPONTA?

Két egyszerű lépés
Gyors és praktikus, egy lépésben távolítja el a sminket, tisztít, táplál és hidratál, így elfoglalt anya-, vagy üzletasszonyként sem kell lemondanod az alapos tisztításról és a hatékony bőrápolásról.

MILYEN BŐRTÍPUSRA AJÁNLOTT?

Zsíros és száraz bőrtípusra egyaránt
A gondosan megválogatott organikus olajoknak és a terápiás minőségű illóolajoknak köszönhetően csökkenti a gyulladásokat, összehúzza a pórusokat, kiegyensúlyozza a faggyútermelést, feltölti bőröd értékes hatóanyagokkal.
 KIZÁRÓLAG HIDEGEN PRÉSELT, FINOMÍTATLAN, ORGANIKUS OLAJOK ÉS TERÁPIÁS MINŐSÉGŰ ILLÓOLAJOK
100% HATÓANYAG, SEMMI MÁS


TESZT

A csomagolása gyönyörű, abszolút levett a lábamról. Egy papír henger dobozban érkezik, ami sárgás fénnyel irizál. Rajongok a dobozokért, így ez is szobám dísze lett, plusz aki ajándékba szánja, annak már nem kell törnie a fejét, hiszen ennél elegánsabb már nem is lehetne. Az üveg szintén magas kategóriás termékekre jellemző, vastag tejüveg, ami gyönyörű formájú, a kupakja pedig szintén félig áttetsző csak és műanyagból készült.

Az olajokról tudni kell, hogy kíméletesen eltávolítják a sminket és a szennyeződéseket, hiszen feloldják azokat és a fölösleges fagyút is képesek leszedni anélkül, hogy felborítanák a bőr Ph értékét. Tévhit, hogy a zsíros bőrűeknek még zsírosabbá és pattanásosabbá teszi a bőrét az olaj, ha megfelelő olajat választunk, akkor szebbé és ápoltá teszi a bőrünket.




Pumpás adagolóval rendelkezik, aminél jobb és higénikusabb nem is lehetne semmi. 



A dobozban leírás is lapul valamint egy kis kártya, amin az alábbi szerepel: A csodás bőr kivételes bőrápolással kezdődik. Nagyon egyetértek ezzel a szlogennel. 

Az olaj maga zöldes árnyalatú, bevallom nem tudom melyik olaj színezi meg ilyenné, de van benne jojoba, ricinus, szőlőmag, tamanu, ligetszépe olaj, linaloefa, pálmarózsa, római kamilla, édes narancs, vanília, vetiver és teafaolaj. Minden olajról és illóolajról találtok egy kis ismertetőt az oldalon ITT. A szőlőmag olajat és a jojobát kifejezetten kedvelem bőrápolásban, sőt a szőlőmagolajat sminklemosásnál is be szoktam vetni. A ricinus olaj inkább a haj és szempillanövesztésben használom, fura, hogy belekerült, de utána néztem nem leszünk tőle borostásak nyugi. Az illóolajakkal érdemes vigyázni a kozmetikumokban, hiszen ugyanolyan negatív hatásúak lehetnek, mint a parfümök, ettől egy kicsit tartottam.




Az olajkeverék állaga elég sűrű, sminklemosáshoz nekem a sokkal lágyabb, folyékonyabb állagú olajak jönnek be, ezen az egyen változtatnék. Viszont tény és való, hogy leszedi a sminket, a vízálló szempillaspirált is, de hagyni kell neki egy kis időt. Nem irritálja a szemet és környékét sem. Szemsminkek lemosására én eddig mindig tiszta szőlőmag olajat használtam, amivel kiváltottam a szemkörnyékápolót. 


Ellenben arcápolási rutinom utolsó lépéseként tökéletesen bevált. Az egymásra rétegezett termékek záró lépése mindig valamilyen olaj, így bezárom a hatóanyagokat és még jobban be tudnak szívódni, valamint az olajok még intenzívebben hidratálják a bőröm. Erre kifejezetten jónak bizonyult. A különleges fűszeres illatának köszönhetően pedig nyugtató hatású, aromaterápiás spa élményt ad egy fárasztó nap után. 

Önmagában nem mondanám csodaszernek, de egy jó rutinba illesztve remek termék. Alapvetően én a jól kialakított, bőrproblémákat figyelembe vevő rutinban hiszek. Egy termék nem váltja ki a változatos hatóanyagokat, viszont tény és való, hogy olajok tekintetében ebben sok szuper olaj keveredik, így nem rossz darab.

A legjobb, ha nem válik be akkor visszaadják az árát, így vesztenivalója nincs, aki egy jó olajat keres a bőrápolásához.

Az ára elég magas 8500 Ft 50 ml, ezt döntse el mindenki, hogy belefér e az életébe. Nagyjából 2-3 hónapra elegendő a termék szerintem, ha bőrápoláshoz használjuk 1-2 pumpányit.


Szerintem egy jó termékről van szó, ami többfunkciós és remekül ápol. 


Nektek hogy tetszik a termék? Kipróbálnátok?