2017. november 24., péntek

Növényi őssejtekkel a szarkalábak ellen-Fytofontana szemkörnyék fiatalító szérum

Az évek során több Fytofotana terméket is teszteltem és volt amit újra is vettem és a mai napig használok. Pár éve már intenzíven képzem magam, hogy a blogon ne csak szubjektív véleményeim jelenjenek meg, hanem értő "szakemberként" tudjak Nektek írni a bőrápolásról. Ezért is iratkoztam be egy éve a Gyógyszertári képzésre, hogy lássak belülről egy labort, sok összetevőt megismerjek. A Fytofontana összetevőit tekintve abszolút állíthatom, hogy kozmetikai vonalon igencsak elöl jár, ami a fejlesztéseket illeti. A növényi őssejtek és a peptidek alkalmazása a jövő szerintem.Növényi őssejtekről

A felvezető után muszáj írnom pár mondatot a nővényi őssejtekről, hiszen a legtöbb halandónak az őssejtekről egy köldökzsinór ugrik be és ebből fakadóan ellenérzést vált ki (jó szociológusként mini felmérést végeztem ez ügyben). Az őssejtek még ki nem fejlett sejtek, amik korlátlanul képesek osztódni, így pár évtizede komolyan foglalkoznak ezek hatásával és hasznosításával. A kozmetikumokba nem kerülnek állati és emberi őssejtek (még), sőt a növényeknek sem az őssejtjei landolnak ezekben összetevőként, hanem a sejtek által kiválasztott anyagok tisztított kivonata. 

Először Svájcban almából vonták ki ezeket, sajnos nem tudom a Fytofontana mely növény őssejtje által előállított anyagot használja, de ha valaki tudja írja meg.  

Több szempontból is jó dolog az őssejt, hiszen akármeddig szaporítható, kvázi a fenntarthatóság és környezetkímélés szempontjából is lényeges lehet. Ezen tulajdonság alapján pedig egyre több termékbe fog belekerülni, sőt szerintem egyre olcsóbb lesz, pár évtized múlva szinte mindenben megtaláljuk. Mivel laborban állítják elő, így egységes minősége lesz, nem kerülnek bele baktériumok, vírusok és permetszer mentesek lesznek. Ellenérv lehet, hogy laborban ezek manipulálhatóak és a génsebészet egyesek szerint csúnya következményekkel járhat. 

Peptidekről

Peptidek a bőrünkben természetesen is megtalálhatóak, de a tudománynak köszönhetően már mesterségesen előállíthatók és kozmetikumokban is alkalmazzák ezeket. Én az utóbbi egy évben nagyon elkeztem ezek után érdeklődni, mivel segítik a sejtek közti kommunikációt, így kollagén termelésre bírják a bőrt, magyarul ránctalanítanak. Rezet juttatnak a bőrbe, ami szintén kollagén termeléshez szükséges és a sebgyógyulást is gyorsítja, vagyis a pattanások ellen is kiváló. Egyes kutatásokban olvashatók a neuropeptidek, amiknek botox hatásuk van, vagyis lebénítják az izmokat, de sokan cáfolják ezt. peptidekből amúgy rengeteg létezik mindnek picit más a hatása. Az bizonyos viszont hogy 5-6 év is kell míg látható eredményt kapunk napi többszöri használat mellett, én a fiatalabbaknak ajánlom elkezdeni akár egész korán a peptides termékek használatát. 

Amit a márka ígér:

ŐSSEJTES SZEMKÖRNYÉKI FIATALÍTÓ SZÉRUM

FYTOFONTANA STEM CELLS EYECONTOUR

Ez a szérum a finom és érzékeny szemkörnyék ápolására lett kifejlesztve. A gondosan kiválogatott hatóanyagokat egyedi kombinációban tartalmazza, melyek csökkentik a szemkörnyéki ráncokat, fokozzák a bőr rugalmasságát és feltöltik a folyamatos megújuláshoz szükséges anyagokkal.
A mimikai ráncok csökkentéséért a készítmény az őssejtes hatóanyagokon túl kombinálva van intenziv ranctalanitó hatással biró peptidekkel is. Ezek a peptidek a botulotoxin injekciókhoz hasonlóan fejtik ki hatásukat, mérsékelik a mimikai izmok összehúzódását, ezáltal csökkentik a szemkörnyéki mimikai ráncokat. A kollagén és az elasztin olyan anyagok, melyek a bőr tömörségéért és rugalmasságáért felelősek. A TrioStem3 és az új generációs peptidek gonoskodnak pótlásukról, ezáltal támogatják a ráncok feltöltését.
kiszerelés: 15 ml


Csomagolása egy elég nagy doboz, amiben benne lapul a márkától megszokott szögletes arany csomagolás, ami nagyon egyszerű, de mégis feltűnő. Nekem nagyon tetszik, bár nem annyira kényelmes a fogása és az adagolása, a kis csőr alá kell tartani az ujjad, hogy ne cseppenjen le. Eleinte imádtam, de aztán meggyűlt a bajom vele, így én a letisztult kicsit futurisztikus és abszolút luxus hatást keltő csomagolást lehet leváltanám. 
Állaga könnyed géles, de vizes bázisúvá válik azonnal, ahogy a bőrünkkel érintkezik. Enyhe bizsergető érzést tapasztaltam, de ez hamar elmúlik, nem irritál. Felszívódása gyors, reggel és este is használható, mert a sminkkel is jól kijön. Láthatóan szebb a szemkörnyékem, amióta használom, erre kevés termék volt képes, a megvonási időszakban nem láttam jelentős romlást szarkaláb ügyben, így a hatása tartós. Kecsegtető a termék, biztos újra veszem, mert kiváncsi vagyok hosszútávon mit is tud, sőt elkezdtem a szemöldököm közti ráncra is alkalmazni.

Alapvetően viszont nem tartom létszükségletnek a szemkörnyék ápolót, egy-egy szuper összetevőjű szérum és arckrém simán mehet oda. Ha engem kérdeztek egy Fytofontana szérum, vagy emulsio kihagyhatatlan a kozmetikumok szerelmeseinek. 


 Innen rendelheted meg: http://herbaltrade.hu/fs-ossejtes-kozmetikumok/63-fs-eyecontour-15-ml