2014. június 20., péntek

La Roche-Posay Micellás víz- TESZT

A sminklemosással hadilábon álltam, mindaddig amíg a micellás vizek olyan áttörést nem eredményeztek, hogy azóta örömmel tisztogatom esténként a bőrömet, megszabadítva a sminktől és egyéb szennyeződésektől. 



A La Roche-Posay a kedvenc márkám töretlenül, amióta a bőr kiütésem után teljesen rendbe tette a rommá gyötört arcomat. A micellás vizére hihetetlen kiváncsi voltam, de őszintén szólva, nem volt elég pénzem, hogy erre átcsoportosítsam. A Pixibox viszont megoldotta ezt a problémát, beszereztem és ebben volt egy utazó méretű micellás víz. 

Amit a márka ígér:

Minden bőrtípusra ajánlott. Könnyű, tiszta állag, mely könnyen távolítja el a sminket. Nem szükséges lemosni. Parabenmentes.

A fiziológiás micellás arctiszító kíméletesen eltávolítja a sminket az érzékeny bőrről. Nem komedogén.
A fiziológiás formula összetevői:
tisztító hatóanyagok az optimális kíméletesség érdekében, erős smink eltávolító tulajdonság, La Roche-Posay termálvíz, fiziológiás pH, szappanmentes, alkoholmentes, színezékmentes, paraben-mentes. Bővebben a La Roche-Posay oldalán.


TESZT

Csomagolása műanyag átlátszó, henger alakú flakon, a megszokott kék-fekete felirattal. Alapvetően letisztult és tisztaságot sugárzó, egyszerű, ami engem mindig megnyer, hiszen a designe helyett a a benne lévő anyagra fordítják a hangsúlyt. Ami jó annak nem kell reklám és csilivili csomagolás véleményem szerint, mivel a minőség eladja magát.



Kiöntős, amitől néha félek, hiszen így könnyű sokat kilocsolni, ennek az utazó méretűnek szerintem nagyra sikerült a kiöntő nyílása így óvatosan, figyelve kell adagolni.

Illata nincsen, ami mindig plusz pont nálam, hiszen nem akarom még illatanyagokkal is terhelni a bőrömet, amilyen kemikália kihagyható azt nekem hagyják is ki. Teljesen víz állagú, így ez is nagyon bizalomgerjesztő tulajdonság volt.

Arcomról az alapozó és púder réteget egy húzással eltávolította és a szememről is könnyedén leszedte még a vízálló szempillaspirált is. Utána a bőröm hűs érzésű, tiszta volt és egyfajta luxus érzetet adott, amit az eddig próbált micellás vizek még nem hagytak maguk után. 

Ami nagyon meggyőző, hogy a legtöbb micellás víz ragacsos érzetet hagy száradás után, ez olyan volt, mintha tiszta vízzel mostam volna arcot.

Összességében nagyon meggyőző és szívesen beszerezném, de árérték arányban lehet találhatunk olcsóbb alternatívát is (L'Oreal, vagy Garnier), ha nem érzékeny a bőrünk. Amennyiben küzdünk bőrproblémákkal, ajánlom, hogy nevezzünk be erre, én is kuporgatok rá, hogy teljes méretben megvehessem. És mielőtt nagyon nagy árra gondolunk elárulom 3900 Ft/200ml, így annyira nem ijesztő azért ez az összeg, azt tekintve, hogy elég kevés is elég egy egy arclemosáshoz.

Pontokban kifejezve:

Kiszerelés: Az utazó méretű kiöntője elég nagy, így 5/3
Hatékonyság: 5/5
Kíméletesség: 5/5
Ár: jelen esetben ezzel nem volt gondom a Pixi miatt, amúgy 5/4.

5/5, csak a kiöntő nyílásával volt problémám, de gyanítom, hogy a teljes méretű kiszerelésnél ez jóval kisebb, így praktikusabb.

Más micellás vizekről olvashattok egy nagy összehasonlító cikket Gina tollából ITT.

Nektek melyik a kedvenc micellás vizetek?