2014. április 11., péntek

Arcápolási rutinom

Fontos odafigyelnünk a bőrünk egészségére és táplálnunk kell. Régen erre én fittyet hánytam, de így 26 évesen eljött az ideje, hogy igenis nagyobb figyelmet szenteljek arra, hogy mit kenek fel a bőrömre és hogy ne hagyjam éjszakára fenn a sminket. A bőr tisztítás és a hidratálás elengedhetetlen lépések manapság az életemben, igyekszem minden este alaposan megtisztítani a bőröm a sminktől és a szennyeződésektől, valamint krémet is használok. No de lássuk részletesen én hogy csinálom.




Tisztítás:

Vichy 3in1 arclemosó az első lépésem. Erről már készítettem egy teszt formájú bejegyzést (ITT olvashatjátok a tesztet), ahol maximális pontot kapott ez a termék. Este ezzel szoktam lemosni a sminket és a szennyeződéseket a bőrömről. Ezután mindig hideg vízzel átmosom még az arcom.



Második lépés időnként, olyan 3-4 naponta a himalájai só szappan, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket. Ezenkívül a hiedelemmel ellentétben nem kiszárítja a bőrt, hanem a nedvességet bezárja a bőrünkbe, ezért a zsíros és száraz bőrűeknek is ajánlott, a ph egyensúlyt beállítja. A használata rém egyszerű, a még vizes bőrön végighúzzuk ezt a sószappant és hagyjuk megszáradni. Ezután ledörzsöljük, leseperjük a kikristályosodott sót a bőrfelszínről és kész is. Én le szoktam öblíteni ezután az arcom és valami csodálatos bababőr a végeredmény.



Sokszor előkerül nálam a mosakodó krém is, amit akkor kaptam, amikor allergiás lett a bőröm. Rájöttem, hogy ez valami csodaszer, amit a patikákban kikevernek pár száz forintért. Tök jól eltávolítja a sminket is, biztosak lehetünk benne, hogy nem irritál, hiszen konkrétan az allergiás embereknek találták ki. Néha ezzel helyettesítem a Vichyt. Ajánlom mindenkinek, hogy a közeli gyógyszertárból szerezze be. A csomagolás a megszokott gyógyszertári fehér tégely.

Hidratálás:

A megtisztított arcbőrömre én krémnek a La Roche-Posay érzékeny bőrűeknek ajánlott arckrémét használom, amiről ódákat tudok zengeni, annyira jó. Tesztet is írtam róla, amit ITT találtok meg.



Arcpakolást hetente alkalmazok, amit boltban vásároltam és bevált az egy csokipakolás a Müller drogéria Sunfleur márkájától. Nagyon elégedett vagyok vele és erről is írtam már, amit pedig ITT találtok meg.



Sokszor készítek házilag is pakolásokat, a kedvencem a kurkumás arcpakolás. Egy evőkanál liszt, kiskanál kurkuma és nagyon kevés tej kell hozzá, hogy ne legyen túl folyós, könnyű legyen felvinni az arcra. Felkenjük a bőrünkre, hagyjuk megszáradni és jó alaposan lemossuk langyos vízzel. Valami fantasztikus lesz a végeredmény, szóval próbáljátok ki. Az apró ráncokat kisimítja és hidratálja a bőrt.


Egy kép, ami bizonyítja, hogy nem vagyok annyira hiú
Ti hogy ápoljátok a bőrötöket? Mi a rutinotok? Milyen termékeket és márkákat preferáltok?