2014. április 1., kedd

Keksztekercs RECEPT

Ez a recept igazából nem az enyém, a barátom szokta nekem készíteni. Nagyon egyszerű és hihetetlen gyorsan kész van, ráadásul olcsó. Amikor Dániában voltunk ez volt a kedvenc csemegénk, amivel megédesítettük a munkával telő napjainkat.





Hozzávalók:

-tej
-Margarin
-rumaroma
-étcsoki  (Katica)
-háztartási keksz
-kakaópor
-cukor
-mazsola
-dió, mandula, kókusz ízlés szerint
(szinte minden ízlás szerint adagolható, így biztos, hogy ízleni fog nekünk)

Elkészítés:

A kekszet durvára törjük egy jó nagy tálban. Hozzáadjuk a kókuszt, kakaóport. Még fantasztikusabbá varázsolja a mazsola, dió, mandula, ami van otthon, nyilván egy-egy hozzávaló is elég, de akár mindet beletehetjük.



Egy serpenyőbe egy kocka Ráma felét beletesszük és felolvasztjuk. Adunk hozzá egy kis tejet és öntünk bele egy kis rumaromát. 


Igazán mennyiséget nehéz mondani, ezt apránként kell kitapasztalni. Jó tipp, hogy hagyjunk mindig kekszet, ha túl sok lenne a nedves hozzávaló, akkor tudunk még törni bele. Cukrot is ebbe a forró lébe tesszük bele, így jól felolvad. A darabolt csokit akár ebbe a serpenyőbe is beletehetjük és beleolvaszthatjuk, de a száraz összetevőkhöz is adhatjuk, attól függően, hogy darabosan szeretnénk e a csokit, vagy csak az ízét akarjuk a sütiben.




A száraz összetevőkre locsoljuk a meleg masszát és jól összedolgozzuk kézzel. Amikor már elég jónak látjuk (formázható az állaga) egy zacskóra tesszük és rudat formázunk belőle. Amikor jól összenyomkodtuk a zacskóval közbehajtjuk és fagyasztóba tesszük pár órára. Ezután már szeletelhetjük és ehetjük is a mennyei sütinket. 

                              
Jó étvágyat!