2014. február 8., szombat

30DPCH-Day 8.- Avagy 30 napos kihívás 8. nap

8.  Your most expensive article of clothing.



Gina:

A legdrágább darabom kétségkívül ez az eredeti Fendi karkötő. Évekkel ezelőtt kaptam, Milanoból hozta az akkori párom. Azóta is nagy becsben tartom, hiszen mégis csak egy designer darab, amit ritkán engedhet meg magának az ember. Egyébként ha jól tudom, akkor 100€-ba kerül.

Angie:

Rövid fejtörést okozott ez a feladat. Nem azért mert nem tudtam mi volt a legdrágább beruházásom, hanem mert nem szeretem mivel használhatatlan a funkcióját tekintve. 8 éve vettem a Humanicban ezt az s. Oliver csizmát, ami 25000 Forintba került. Akkor jöttek divatba a lovagló csizma kinézetű darabok. Nagyon akartam és amikor ezt megláttam, fél óra nagy dilemma után beneveztem rá. Egy napig nagyon örültem ennek a bőr lábbelinek, aztán jött egy kis eső. Tényleg ici pici volt, de a csizma beszívvta az összes vizet, mint valami szivacs. Felháborodtam ezen, sőt száradás után még ilyen fehér csíkok is megjelentek rajta mint télen amikor felsózzák az utakat és a só kiül a cipőkön. Visszavittem, de nem h nem cserélték ki még nekik állt feljebb. Végül a Kermi vizsgálat mellett döntöttem, a bolt köteles is volt elküldeni. Visszaérkezésnél, nem megalapozottnak tekintették a hibát, annak ellenére, hogy vízállónak volt a leírásban feltüntetve. A leggusztustalanabbnak azt tartottam, hogy fel se bontották a dobozt csak visszapostázta a Kermi a vizsgálati eredményeikkel. Ezután a fogyasztó védelemmel is felvettem a kapcsolatot, de mint kiderült hiába, hiszen békéltető tárgyaláson kívül semmit nem tettek volna. Remek.
 Remélem ma már egész más az eljárás, viszont a Humanicban azóta se vagyok hajlandó vásárolni.
Mint látható a csizma elég megviselt a beázások miatt, pedig igyekeztem száraz időben hordani. Manapság már csak lovagláshoz használnám. Ha ma történne ez velem vízállóvá varázsolhatnám egy spray segítségével, de akkoriban erről nem tudtam. Ráadásul mindenki aki csizmát vesz alapból elvárja, hogy az impregrálva legyen, hiszen télen előfordulnak olyan véletlenek, hogy esik a hó, vagy az eső.