2014. február 5., szerda

Karkötő tartó készítés DIY

Az ékszerem tárolása most már nagyjából megoldott nálam, viszont még akartam egy henger állványt. Annyira egyszerű volt ezt kiviteleznem, hogy szerintem lesz még folytatása és barkácsolok egy nagyobbat is. Nos lássuk mi kell hozzá és hogyan áll össze.




Kellékek:

-  papírtörlő guriga
-  wc papír guriga, vagy jobb az alufólia gurigája, mert vékonyabb
-  ragasztó
- olló
- tejfölös vödör alja levágva, vagy virágcserép alja (az a csepegtetős rész)
- valamilyen anyag (én egy toppot vágtam szét)
- csipke szalag dekoráció






Lépések:



Ha tejfölös dobozt vesszük az aljának, akkor azt olyan 5 cm magasan levágjuk, én egy kést használtam ehhez a művelethez. 

Az így kapott alapon körberajzoljuk a rövid hengerünket és ügyesen kivágjuk a lyukat. Figyeljünk, hogy középre kerüljön a majdani oszlopocska. 



A papírtörlő henger közepét lemérjük, hogy majd a közepére helyezzük rá a másik rövidebb hengerünket. Körbe rajzoljuk rajta, hiszen bele fogjuk majd illeszteni merőlegesen a hosszú hengerbe a kicsit. A rajz alapján kivágjuk a kört, vagy elipszist. 

Ezután bevonjuk anyaggal és folyamatosan ragasztjuk, vigyázva, hogy a ragasztó ne üssön át az anyagon.

 A hengerekkel egyszerű a dolgunk. Az aljánál, az alapba, a doboz részbe rejthetjük a  anyagot és aztán ott is jól odaragasztjuk (talán ez volt a legmacerásabb része az egésznek).

 A hengerek végeibe én betűrtem a lelógó darabkákat, de szaloncukor szerűre is köthetjük.

Ha kész a  3 darabunk, megnyitjuk a már kivágott részeknél az anyagot. Szerintem fölösleges levágni, mivel az úgyis betűrődik a belsejébe. 

Összeillesztjük a darabokat és dekoráljuk, én egy kis csipkeszalagot ragasztottam rá és kötöttem masnit is. Persze millió változatban elkészíthető, ajánlom mindenkinek. És 15 perc alatt meg volt tokkal vonóval együtt.




Jó barkácsolást!