2014. május 10., szombat

Görög saláta a diétám egyik főszereplője-RECEPT

Egyre csak közeledik a strandidő és még mindig rajtam van az a három kiló, ami télen melegen tartott, ám most nagy lelki terhet okoz. Napról napra fogadtam meg, hogy nekiállok a jól bevált diétámnak, kicsit kínzom magam és ismét elfogadhatóan fogok mutatni bikiniben. Most egy közismert saláta receptjét írom le nektek, ahogy én csinálom.






Hozzávalók:
-3 paradicsom

-1 kígyóuborka
-fél csomag olivabogyó
-negyed fej saláta (ezt mindig az adaghoz keverjük frissen)
-fél doboz feta sajt
-bazsalikom
-tökmagolaj


Elkészítés:

Minden hozzávalót csinos kis kockákra vágunk, az olivabogyót elfelezzük és összekeverünk. A salátát viszont mindig csak az aktuális adagba keverjük bele, mert azon gyorsan szaporodnak el a baktériumok. A friss bazsalikom leveleket én egyben szoktam hagyni, mert szeretek rájuk harapni és érezni a markáns ízt. Tálalásnál meglocsoljuk tökmagolajjal, ami jól illik a feta sós ízéhez. A feta sajt, amúgy kevéssé hizlal, így bármely fogyókúra során fogyaszthatjuk. 

Pár szó a saját diétámról:
Én ebből a saliból ilyen mennyiséget 3 étkezéssel fogyasztok el és eléggé telít, ahhoz, hogy ne legyek éhes a diéta közben sem. Az fogyókúrám során kihagyom az étkezésből a szénhidrátokat és a keményítőt, fehérjedús táplálkozást folytatok. Húst, halat, tojást, tejtermékeket eszek elsősorban, zöldségekkel, kevés gyümölccsel és magvakkal. Előszeretettel fogyasztok leveseket rántás és habarás nélkül, és az egyik fő étkem még a tojásleves, ami csak úgy olvasztja le a kilókat. Édességnek pedig étcsokoládét, mert az tapasztalatom szerint kevéssé hizlal, viszont egyrészt rengeteg boldogsághormont szabadít fel, másrészt a szénhidrátot se nélkülözi így teljesen a szervezetem. Főétkezésnél ehhez valamilyen húst szoktam enni sülve a salátával és persze a köretet kihagyom. Szedek magnéziumot, ami szintén elengedhetetlen ilyenkor, mivel begyorsítja a fogyás folyamatát. Almaecetes vízzel pedig ösztökélem a szervezetemet, hogy az anyagcserém begyorsuljon és az elsavasodott PH értékemet helyre billentse. Régebben írtam a fogyókúrámról, amiről ITT olvashattok.

Jó étvágyat!