2014. május 16., péntek

La Roche-Posay Tesztcsomag TESZT

A La Roche-Posay márka most lehetővé tette, hogy kipróbálja minden érdeklődő pár termékét teszter formájában. Gina fedezte fel ezt az akciót és már másnap elindultam a kijelölt gyógyszertárba, hogy felmarkoljam a tesztcsomagot.





Mivel véges a teszter mennyisége, így első benyomásokat tudunk megosztani veletek elsősorban (bár van, amit már használok jó ideje).

Úgy döntöttünk, mindketten teszteljük, így két különböző ember véleményén át ismerhetitek meg jobban a márka ezen termékeit és persze különböző bőrtipuson keresztül, egy azonos csak, hogy érzékeny a bőrünk, de lentebb leírjuk a ránk jellemzőket kendőzetlenül.

Egy jó nagy méretű lapba becsomagolva kapjuk meg a 6 darab tesztert, ami szerintem nagyon igényes és teljesen megfelelő. Tartalmaz még a csomag egy kupont, aminek a kitöltésével és 4999 Forint értékű vásárlásnál a márka bármely terméke mellé egy Lipikar Lait testápolót kaphatunk 10 Forintért. Még az is lehet, hogy élünk ezzel a lehetőséggel.


Teszterek és két teljes termék, amit használok (Angie)
Bőrtípusunkról

Angie: Régebben teljesen normál bőröm volt, de télen durva allergiás reakcióm lett valamire, de sose derült ki, hogy mi váltotta ki ezt a reakciót. A másod unokatestvérem bőrgyógyász, őt kerestem fel, amikor már harmadjára is levedlettem a bőröm és a kiütések viszketése elviselhetetlenné vált. Egy krémmel teljesen rendbe tette a bőröm és ajánlotta a La Roche-Posay krémeket, amiket ő is használ. Most a bőröm érzékeny és normál között húzódik, de mivel bevált nekem ez a márka nem nagyon akarok kísérletezni mással, így 26 évesen pedig már szüksége van a bőrömnek a hidratálásra, így nagyon örülök, hogy kipróbálhatom a különböző termékeit, így tesztereken keresztül a La Roche-Posaynak. Két adagot kaptam a gyógyszertárban a teszterekből, így mint kiderül némelyik 4-5 alkalomra is elég volt.

Gina: Nekem mindig is nagyon száraz és érzékeny bőröm volt, ami az utóbbi pár évben (szerintem) kibővült egy kis rozaceával is. Szóval nem könnyű az élet nálam :) A víz, a hideg levegő, az arctonikok, vagy ha egy kicsit határozottab dörzsölöm meg egy vattával vagy törölközővel, mind kipirosítják az arcomat. Megmondom őszintén, sokat várok a La Roche-Posay termékektől, mert elvileg pont ezekre a bajokra fejlesztették ki őket.

TESZT:

Cicaplast Balzsam B5 Nyugtató regeneráló balzsam érzékeny, irritált bőrre


Gina: Ezt a krémet még nem volt alkalmam kipróbálni, így nem tudok nyilatkozni róla. De ha eljön az alkalom, akkor majd frissítem a cikket :)

Angie: Nos főzés közben sikerült megégetnem a bőrömet és a jól bevált Neogranormon krém helyett most ezt a gélt kentem rá. Elég hamar elmúlt az égő érzés, viszont eléggé felhólyagosodott, bár ugye elég csúnyán meg is sütöttem szegény ujjam.
Második teszt nála a lábfeltörésem lett. Minden nyáron és tavasszal sebtapaszok hegyei borítják a lábam, mert minden cipő kicsit megnyúz, de akkor is váltogatom a cipőim, a ruhákhoz illőre. Erre a felsebesedett vérző területre kentem a krémből. Elég hamar begyógyult tőle és a varasodás se tartott túl sokáig, így jól szerepelt. Nem tartom egy nélkülözhetetlen krémnek, hiszen a jól bevált régi krémem ugyanezt tudja. Mivel illatanyag és parabenmentes, lanolinmentes és antiallergén, így kisbaba fenekének tökéletes, ha gyermekem lenne simán beszerezném, de az én életemben nélkülözhető ez a termék. Pontszáma 5/4.



 Toleriane Ultra Intenzív nyugattó ápolás intolleráns és allergiás arcbőrre termálvízzel



 Gina: Ez a krém állagában sűrűbb, viszont hamar felszívódik. Az illata elég enyhe, patikás krém illatra emlékeztet, nem olyan finom, mint a Hydraphase Intenzívé. Éppen volt egy piros folt az arcomon, amit sikerült napközben elvakarni, így eléggé kellemetlen és szúrós érzés volt, de ettől a krémtől hamar megnyugodott. Reggelre viszont apró pattanások jöttek ki az arcomon, nem tudom, hogy ez okozta-e. (Most próbálok egy új micellás vizet, bár a többi La Roche krémnél is azt használtam és nem volt ilyen tapasztalatom.) Hidratálás szempontjából hozza a kötelezőt, nem szárad az alapozó alatt a bőröm. Elsőre 5/4.

Angie: Nagyon enyhe kellemes illata van, így az első benyomásom nagyon pozitív volt. Hamar beszívódik és semmi csillogó nyomot nem hagy a bőr felszínén. Hihetetlenül hidratál és szép matt hatást ad, eltünteti a pirosodást, még az orrom körül is, ahol mindig jelen van. Nekem nagyon bevált, ha a pénztárcám engedi benevezek, majd egyre, hiszen hosszútávú alkalmazás után derül csak ki igazán, hogy mennyire megfelelő nekem. Az első benyomás, viszont meggyőző, így vágyom a teljes kiszerelésű termékre. 5/5 pontra értékelem.

Hydreane Hidratálókrém vízhiányos érzékeny bőrre termálvízzel



Angie: Őt használom már hónapok óta és csak szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni. Erről már írtam egy terméktesztet, amit ITT találtok meg. 5/5 a pontom.

Gina: Bevallom, direkt ezt a krémet hagytam utóljára, ha már Angie annyira elégedett volt vele, hát én is vártam a csodát :) Nem csalódtam, jó kis krém ez, kellően sűrű, könnyen beszívódik, jól tartja magát egész nap. Nekem a mérce, hogy nem szárad a bőröm az alapozó alatt, ez nem történt meg. Az illata rejtély számomra, nem bírtam rájönni, hogy mire emlékeztet, csak azt tudom, hogy valami kellemes emlékkel köti össze az agyam. 5/5, így elsőre azt mondom, hogy őt szívesen megvenném.

Hydreane BB krém Nem egységes vízhiányos arcbőrre



Gina: Azt előre leszögezném, hogy nem vagyok túl nagy barátságban a BB krémekkel. Egyrészt, mert nem fednek rendesen (bár nem is feltétlenül ez a dolguk, de engem zavar), másrészt pedig még a legvilágosabb árnyalat is mindig sötétnek bizonyul. Ebből a BB krémből ráadásul a sötétebb árnyalatot kaptam, szóval nem biztos, hogy az én véleményem lesz mérvadó ezzel a termékkel kapcsolatban. Pontosan azt hozta, amit az eddigi BB krémek számomra, így rövid úton véget ért a kapcsolatunk, akarom mondani került fölé alapozó és púder. Ettől még nem rosszak ezek a cuccok, anyukám pl nagy örömmel használ BB krémet és az ő arcán nagyon szép is, de nekem nem vált be. És ez teljesen márkától független. Akinél működik, az jól járhat azzal, hogy nem alapozók és púderek nehezítik el az arcát egész nap.

Angie: Próbáltam már pár BB krémet de én sem rajongok értük. Vagy nem teszek fel semmit, vagy alapozót használok. A BB krémről leginkább az a véleményem, hogy nesze semmi fogd meg jól. Egy sima hidratáló krém és egy vékony réteg alapozó inkább megoldás, ha bőrhibát akarunk elkendőzni és ápolni is szeretnénk a bőrünket. Ettől függetlenül nyitottan álltam a dologhoz, hátha most megtalálom azt a BB-t, amit nekem találtak ki (Garnier, Essence, L'Oreal már leszerepeltek nálam, bocsi a BB kedvelőktől.) A színe nekem se megfelelő, nem azért mert sötét, hanem mert köze nincs az arcbőröm árnyalatához. Az illata kellemes, de nem ezt vártam, jobban szeretem az illatanyag mentes termékeket, ettől a márkától pedig a szagtalanságot vártam. Nem fed eléggé és a púderrel a tetején se voltam elégedett vele. Hidratáló krémként felfogva nem rossz, de maradok az alapozónál és a rendes krémnél. 5/3 a pontom.

Hydrephase Intenzív hidratálás érzékeny nagymértékben vízhiányos bőrre termálvízzel



Gina: Na igen, ő már valami olyasmi, amit vártam. Ahhoz képest, hogy nagymértékben vízhiányos bőrre való, ez egy kifejezetten könnyű krém, ami valami elképesztő gyorsasággal szívódik be a bőrömbe. Nem kell, hogy többször végigsimítsam az arcom, már el is tűnt. Elsőre ez számomra nem volt bizalomgerjesztő, hiszen azt gondoltam, hogy ha pár másodperccel a felkenés után nem érezhető, hogy hidratálót használtam, akkor milyen lehet a hatása. Hát igazán nagyszerű :) Egyrészt rögtön éreztem valamiféle feszesítő hatást, valószínűleg ez a benne lévő hialuronsavnak köszönhető. Másrészt este és reggel is használtam, ébredéskor friss, kisimult volt az arcom és estére sem kezdett kiszáradni a bőröm az alapozó és a púder alatt. Így elsőre (és másodikra) nálam 5/5-öst érdemel, de arra azért kíváncsi lennék, hogy egy masszívabb téli időszakban is ilyen jó teljesítményt nyújt-e. (Ja és nem is én lennék, ha kihagynám: tudom, hogy sokan illatanyag ellenesek, de ennek a krémnek igazán kellemes illata van, engem arra a parfümre emlékeztet, amit az Il Bacio-ból permeteznek az utcára.)

Angie: Na ez már döfi! Az illata krém illatú, kellemes, picit parfümös, így igencsak szeretem (még az illatanyag ellenességem is elfeledtette). Az állaga pedig nem a megszokott krémes tónus, hanem folyékonyabb kellemesebb (gélnek írják, de inkább folyós, vizes, de jó értelemben), könnyen eloszlatható könnyű krém. Ahogy felkentem tudtam, hogy valami ilyesmit várok egy krémtől. A bőröm azonnal beitta, szinte hallottam, ahogy szürcsöl. Kellemes, luxus érzetet hagyott maga után, amit eddig nem igazán tapasztaltam más krémeknél, frissített. Feszesitő hatását, a hialuronsavakat is azonnal lehet érezni, de nem a durva feszülő érzést, amit a hasonló termékeknél szoktam. Ezt a terméket találom a legjobbnak, szívesen tesztelném hosszabban is, az első benyomásom viszont 5/5 csillagokkal. Rá érdemes spórolni, azt hiszem őt kerestem eddig, felvettem a kívánságlistámra.

 Nutritic Intenzív Mélytápláló, Bőrmegújító krém



Angie: A teszterből nagyon kevés is elég a teljes arcra, így egy ilyen kis tasak elég nagyjából 4-5 alkalomra. Illata picit parfümösnek hat, de nagyon kellemes. Gyorsan beszívódik a krém java, de én éreztem picit a bőrömön utána is egy órával, viszont zsíros tónust nem hoz létre a bőr felszínén, nem csillog tőle az arcunk. Alapvetően nem a bőrtípusomnak megfelelő, hiszen nekem nem száraz a bőröm, inkább vegyes, normál, így annak tudom be, hogy érzem a krémet a bőrömön hosszabban. Így nyáron a nagy napsütésben és télen a hidegben, viszont nem árt néha egy ilyen szárazabb bőrűeknek kifejlesztett tápláló krém. Pontokban kifejezve: 5/3, mivel nekem nem száraz a bőröm nem a legrelevánsabb a véleményem.

Gina: Ezt a krémet száraz és nagyon száraz arcbőrre ajánlják, hát gondoltam, ez az, ő lesz az én barátnőm. Nem egészen így alakult. Első alkalommal mikor felkentem, nem szívta be rendesen a bőröm, hanem ilyen hámlásszerűen le tudtam dörzsölni. Mondom egye fene, ez legyen a legkisebb problémája. Hát nem ez lett. Alapvetően már az állagán érezni, hogy ez egy masszívabb, sűrűbb krém, ami nem baj. Ami nagyobb baj, hogy - bár a második használatnál már nem jött le darabokban - bizony a nap végre megjelentek a száraz foltok az alapozó alatt :( Nem rossz krém, de sajnos nem hozta azt a hatást, amit vártam tőle. Nálam 5/3, elképzelhető, hogy akinek nem extrém száraz a bőre, annak beválik.

UTÓREZGÉS:

Angie: Nagyon szívesen kipróbálnám a La Roche-Posay Micellás arctisztítóját, mivel még semmi ilyen termékkel nem volt dolgom és ebben a márkában bízom a legjobban. A habzó arctisztító gélje is felkeltette már az érdeklődésem, ami talán elcsábíthatna a Vichy hasonló termékétől amit használok. A teszter csomagból, ha egy terméket kéne választanom, az a Hydrephase Intenzív szérum, ezt nagyon szeretném, írok majd a Télapónak és a Jézuskának, hátha meglep ezzel. :)

Gina: Egyetértve az előttem szólóval, nagyon kíváncsi lennék a micellás vízre (már úgyis van mindenféle belőle, bővebben ITT). Ami ebből a csomagból igencsak bevált nekem, az a Hydreane Legere és a Hydraphase Intense, gondolkodom a beszerzésükön. Ami számomra furcsa, hogy az első várakozásokkal ellentétben nem Nutritic Intense lett a szívem csücske.