2014. május 18., vasárnap

Szépségápolási tippjeim otthon

Alapvetően szeretem magam rendben tartani a hajam, körmöm és a bőröm, se fodrászhoz, se manikűröshöz, se kozmetikushoz nem járok. Az évek alatt szinte mindent ellestem, amire szükségem volt, így most ezeket a kis szépségápolási trükköket osztom meg veletek. Lássuk a homemade megoldásaimat.





ARC

A bőrünk egy érzékeny terület, ezért óvnunk kell azt és ápolni. Télen megtapasztaltam milyen egy durva bőrallergia az arcon és akkor még inkább átértékeltem a kozmetikumokkal való kapcsolatomat. Egyre inkább a házi csodaszerekre és egy két megbízható márkára támaszkodok, ha arcápolásról van szó. A sok adalékanyagot jó elkerülni, és gyakran a konyhánkban található egyszerű anyagokkal helyettesíthetjük a méregdrága kozmetikumokat.

Pattanásra teafaolajat

Igen időnként még így 26 évesen is dönt úgy a bőröm, hogy tinit játszik, de már nem igazán okoz nagy gondot nekem, mert ilyenkor egy csepp teafaolajat kenek rá és ez fertőtleníti, szárítja és nyugtatja a gyulladt területet. Ezzel az egyszerű csodaszerrel máris lecsökkenthetjük a pattanásunk élettartalmát felére, negyedére. Másik jó módszer, ami mondjuk egy gyógyszertári krém a Neogranormon, szintén fantasztikus a patikra.

Arcradír szódabikarbónából


A szódabikarbóna egy univerzális csodaszer, amiről már írtam önálló cikket is, amit ITT találtok meg. Egy kiskanálnyit elkeverünk pár csepp vízzel és máris kész a az arcradír, amivel óvatosan végigdörzsöljük a bőrünket és jó alaposan leöblítjük. Ezután baba bőrt kapunk, amin semmi elhalt hámsejt nem lesz. Hetente egyszer ajánlom bevetni ezt a módszert.





Tonik almaecetből

5 dl vízbe keverj két-három evőkanál almaecetet és ezzel az egyveleggel töröld át a bőrödet, remekül megtisztítja az arcot a zsíroktól, faggyútól és fertőtleníti. Ezután bő hideg vízzel mosd át a bőröd és garantáltan csökkenni fognak a pattanások és mitesszerek. Naponta is alkalmazható. Írtam régebben egy kimerítőbb bejegyzést erről a csodaszérumról, amit ITT találtok meg.

Szempilla növesztés ricinus olajjal

A ricinus olaj az egyik legjobb hajnövesztő szer és ugyanezt kenhetjük a szempillánkra és szemöldökünkre. Dúsabb és szebb lesz tőle, ráadásul táplálja és erősíti azokat. Sőt plusz tipp, hogy a szempilla festék lemosásra is alkalmas ez az olaj egy vattára téve végig simítjuk vele a szempillát és gyorsan hatékonyan leoldja róla a festéket, ráadásul ápolja a pillákat. Akár naponta is használhatjuk.


E vitamin az arcra

Az E vitamin egy lágy zselatin kapszulában lévő olaj bázisba kevert vitamin. Egy tűvel szúrjuk meg a tablettát és az értékes vitaminos olajat oszlassuk el a bőrünkön. 15 percig hagyjuk beszívódni, majd mossuk le sminklemosóval és tiszta vízzel. (kicsit nehéz lesz lemosni, de megéri a macerát) Gyönyörűen hidratált, üde bőrfelszínt kapunk, két hetente ismételjük meg ezt a kezelést. Bőrfeszesitő pakolás kurkumából

Egy evőkanál lisztet, egy kiskanál kurkumával és pár csepp tejjel összekeverünk egy kis tálban. Ezt a nem folyós, de nem sűrű masszát felkenjük az arcunkra a szemkörnyék kihagyásával és hagyjuk megszáradni. Lemosni picit nehézkes, de az eredmény csodás, hiszen feszes bababőrt kapunk és még az elhalt bőröket is eltünteti.

Hidratálás kókuszzsírral

A kókuszolaj nem csak főzéshez tökéletes, hanem picit felkenve a bőrünkön is szuper hidratáló és bőrkisimító hatása van. Esténként kenjétek be a bőrötöket és csodás arccal ébredtek, ezzel száműzhető az arckrém is az életetekből. (Amúgy nem avasodik ez az egészséges zsír fajta.)

Ráncok ellen szőlőmagolaj

Lassan betöltöm a 26. életévemet, így apróbb ráncok már felfedezhetők a homlokomon, ennek megelőzése és kezelése érdekében a szőlőmagolajat vetem be. Nemrég olvastam róla rengeteg jót és amióta kipróbáltam bátran ajánlom mindenkinek. Szemlátomást kisimítja a bőrt és halványítja a mimikai ráncokat, még a genetikus haragudó ráncom is mérséklődött tőle. Bármelyik bioboltban beszerezhető 1500 Forint körüli összegért. Viszlát méregdrága ránctalanítók és ráncmegelőző krémek.

Bőrtáplálás mézzel

Egy remek pakolást használok még, két evőkanál mézet testhőmérsékletűre melegítek és hozzáadok ugyanennyi natúr joghurtot. Ezt jól összedolgozva felviszem a bőrömre és 20 percig hagyom hatni és leöblítem. Érdemes a maszk előtt vízzel permetezni a bőrünket, így a vízpótlása is megvan az arcnak, hiszen ezt jól beissza majd. A nyakat és a dekoltázst se hagyjuk ki ilyenkor, hiszen ez a bőrterület öregszik leghamarabb, neki van a legnagyobb szüksége a hidratálásra. Hetente megismételhető ez a kezelés és pihe puha bőrünk lesz.

Élesztővel a bőrért

Egy kis tejjel elkeverem egy kis darab élesztőt és felviszem az arcomra, akkor mosom csak le ha már megszáradt. Táplál, hidratál, még anyukámtól tanultam el ezt a fortélyt.

HAJ



Ricinusolaj pakolás


Már fentebb a pilláknál szó volt róla, de most ismét istenítem ezt a szert. Bevizezzük a hajunkat és arra kenjük rá a sűrű ricinusolajat, amit higíthatunk olivával is. Jól dörzsöljük be a haj végeket és a haj tövet is. Ezután fóliázzuk le a fejünket, én egy zacskót szoktam a hajamra kötni és körbetekerem törölközővel. 2-3 órát hagyjuk hatni és aztán samponnal mossuk ki. Csodásan regenerálja a töredezett hajvégeket és gyorsan is fog nőni a haj tőle, valamint erősödik a szerkezete. Akár minden hajmosásnál bevethetjük, én kéthetente alkalmazom és így balzsamot már nem is igazán használok. Erről, amúgy nemrég írtam, ITT lelitek meg.




FOGAK

Szódabikarbóna fehérít

Fogkefére szórj egy kis étkezési szódabikarbónát és azzal mosd át alaposan a fogaidat és rendesen öblítsd ki utána a szádból. Több árnyalatot is fog fehéríteni a mosolyodon, de havonta egy-két alkalomnál többször ne vesd be ezt a trükköt, nehogy sérüljön a fogzománc.

KÖRÖM

Citromlé a besárgult körmökre


Mindenkivel előfordult már, hogy a sok lakkozástól, vagy kifejezetten egy lakktól besárgultak a körmei. Erre egy jó megoldás van a citromlé, amivel szépen végigdörzsölve a körömlemezt eltünteti az gusztustalan színeket. Egy alapos kézmosás is jól jön ezután, valamit egy kis olivaolajjal is érdemes áttörölni a körmöt, hogy a citrom ne vékonyítsa el. Ezt is pár hetente vessük be maximum, hogy erős egészséges maradjon a körmünk.



Vitaminok a körömért

Írtam már egy vitamin kalauz cikket is, amit pedig ITT találtok meg. Az A, B és az E vitamin szerintem a nélkülözhetetlen, hogy erős és szép körmünk legyen. Nekem régen papírvékonyságú volt a körömlemezem, így sose bírtam megnöveszteni, aztán beszereztem ezeket a vitaminokat és azóta lakkozhatom bátran őket, mert van mit. Egyre figyeljetek, hogy ezek zsírban oldódó vitaminok, így a gyógyszerész által adott utasításoknak megfelelően szedjétek.

NARANCSBŐR ELLEN

Almaecetnél nincs jobb

El kell mondjam érint ez a probléma engem is mint sok más nőtársamat és a helyes táplálkozás a kulcs ebben a harcban. Nagy segítség még az almaecet, amit vízzel higitva iszok és szépen bontja a zsírt és tünteti el az undok puklis bőrt. Egy rész almaecet és két rész víz külsőleg is hatékony, ha a problémás területet zuhanyzás előtt átdörzsöljük vele, hagyjuk hatni 5 percig és lemossuk. Pár fogyókúrás tippet találtok még ITT, ezek amik nekem segítenek bikini szezon előtt, azaz most.

Zöldtea frissít és simít

Én kifejezetten imádom az ízét és remekül méregtelenít ez a tea, így természetesen nagyszerű a narancsbőr ellen is. Napi egy két csésze és látványosan csökkenni fog az undokság a fenékről és a combokról is.

Azért is imádom ezeket a homemade módszereket, mert egyfajta szabadságot adnak, hiszen nem kell függnöm kozmetikustól, ráadásul rengeteg pénzt megspórolok, mert nem kell megvennem a drága kenceficéket. Remélem segítettem egy-egy tippel nektek is, hogy otthon szépülhessetek.